Descoperă 15 lucruri care le poți face mai ușor folosind cuptorul cu microunde

- Advertisement -

În cele ce urmează, vom împărtăși câteva trucuri pentru a te ajuta să îți folosești cuptorul cu microunde și pentru altceva decât a încălzi mâncare.

1. Dezlipește timbrul de pe un plic

Pune câteva picături de apă pe timbru, și pune plicul în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 20 de secunde, pe setarea medie de putere. După ce scoți plicul din cuptorul cu microunde, timbrul se va dezlipi cu ușurință.

- Advertisement -

2. Prăjește alune, nuci sau semințe

Ai nevoie de niște alune, nuci sau semințe pentru o rețetă, sau pur și simplu pentru o gustare? Cuptorul tău cu microunde le poate prăji cu ușurință. Pune jumătate de linguriță de ulei de rapiță sau de floarea soarelui pe o farfurie, și pune jumătate de cană de nuci sau alune deasupra, și distribuie-le uniform peste farfuria pentru microunde. Pornește cuptorul cu microunde în intervale de un minut, și amestecă nucile sau alunele între fiecare interval. Continuă să le pui în cuptorul cu microunde între trei și opt minute sau până când alunele devin crocante și arămii.

3. Dezinfectează-ți buretele

- Advertisement -

Înmoaie buretele în apă, iar apoi stoarce-l ușor. Pune-l în cuptorul cu microunde pe setarea medie de putere pentru două minute pentru a înlătura 99% din germeni și bacterii.

4. Readu prospețimea chipsurilor din cartofi

- Advertisement -

A lăsat cineva un pachet de chipsuri de cartofi deschis? Înainte de a te răzbuna, pune chipsurile de cartofi pe un prosop de hârtie, și pune-i în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde. Prospețimea chipsurilor va reveni și te vei putea bucura de o gustare crocantă din nou.

5. Dezinfectează un blat de tăiat

Freacă ușor ambele fețe ale unui blat de tăiat cu o felie de lămâie. Pune blatul în cuptorul cu microunde pentru un minut pe setarea medie de putere pentru a-l dezinfecta.

6. Evită murdăria din cuptorul cu microunde

Adesea, alimentele care au un înveliș sau o coajă au tendința să explodeze în cuptorul cu microunde. Soluția pentru a evita asta e să perforezi ușor coaja cartofilor, a dovleceilor sau a roșiilor cu o scobitoare sau cu o furculiță înainte de a le pune în cuptorul cu microunde, astfel încât aburul să iasă prin perforații în timpul gătirii.

7. Curăță cuptorul cu microunde cu abur

Ai oboist să cureți cuptorul cu microunde manual? Stoarce două jumătăți de lămâie într-un castron cu apă, și pune jumătățile de lămâie în apă. Pune vasul în cuptorul cu microunde pentru 5 minute pe setarea medie de putere. Vei putea cu ușurință să ștergi interiorul cuptorului cu microunde cu o lavetă sau un prosop de hârtie.

 8. Fă o omletă rapidă

Bate un ou și pune-l într-o cană pentru cuptorul cu microunde. Adauga puțin lapte, brânză, sare, piper și orice altceva ce ai pune în omleta ta. Pune-l în cuptorul cu microunde pentru 45 de secunde, apoi scoate cana, amestecă ouăle, și apoi pune-o înapoi în cuptorul cu microunde pentru alte 45 de secunde. Bucură-te de un mic dejun rapid și delicios.

9. Taie ceapa fără lacrimi

Taie capetele unei cepe și pune ceapa în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde. Astfel, nu vei lăcrima atunci când vei tăia ceapa.

10. Usucă ierburi

Pune rozmarin, busuioc sau coriandru pe un prosop de hârtie în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde. Scoate ierburile și întoarce-le, punându-le din nou în cuptorul cu microunde. Repetă între 2 și 4 minute, până când ierburile s-au uscat complet.

11. Curăță usturoi

Nu te mai chinui să cureți usturoi. Poți pune usturoiul în cuptorul cu microunde pentru 15 secunde, iar apoi învelișul acestuia se va da jos fără effort.

12. Readu pâinea uscată la viață

Nu e nevoie să arunci pâinea veche. Poți să îi redai prospețimea punând up prosop de hârtie umed în jurul ei, și punând-o în cuptorul cu microunde pe setarea maximă de putere.

13. Grăbește înmuierea fasolei sau a lintei

Unele rețete cer ca boabele de fasole sau de linte să fie lăsate la înmuiat peste noapte, dar uneori nu ai timp pentru asta. Pur și simplu pune boabele într-un vas cu apă și cu puțin praf de copt. Pune vasul în cuptorul cu microunde pentru 10 minute, iar apoi scoate-l și lasă-l să stea la temperature camerei între 30 și 40 de minute.

14. Decojește roșii sau piersici

Decojirea unei roșii sau piersici poate uneori să fie complicată și plictisitoare, dar nu și dacă folosești cuptorul cu microunde pentru asta. Pune roșiile sau piersicile în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, iar apoi lasă-le la temperatura camerei timp de câteva minute înainte de a le decoji. După aproximativ două minute, acestea se vor decoji cu ușurință.

15. Stoarce cu ușurință o lămâie sau limetă

Stoarce lămâile și limetele până la ultima picătură cu acest truc simplu: pune-le în cuptorul cu microunde între 10 și 20 de secunde înainte de a le stoarce. Astfel, stoarcerea va fi mult mai ușoară, iar lămâile mult mai suculente.