Acasă Curiozităti Cum să-ți ajuți copilul să facă față dezamagirilor si sa il ajuti sa treaca peste probleme

Cum să-ți ajuți copilul să facă față dezamagirilor si sa il ajuti sa treaca peste probleme

0
Cum să-ți ajuți copilul să facă față dezamagirilor si sa il ajuti sa treaca peste probleme

Ca oameni mari, știm că nu putem evita dezamagirile. Fie ca suntem mici sau mari mereu o sa avem in jurul nostru persoane care o sa ne dezamageasca sau o sa ne respinga. Insa cel mai important este sa stim cum sa trecem peste aceste situatii si sa stim cum sa ne invatam si copilul sa treaca peste ele.

In acest articol va prezentam mai multe sfaturi care va pot fi de folos atunci cand intalniti o astfel de situatie.

Ajută-ți copilul să-și calmeze nervii.

Ce trebuie să faceți: pentru a va ajuta copilul să scape de emoțiile negative este primul lucru pe care îl puteți face. Unii experți cred că direcționarea gândurilor către senzații poate fi un mod eficient de a calma nervii copilului tău supărat. Rugați-vă copilul să respire adânc până când se vor calma. De asemenea, încercați să nu exagerați și să vă lăudați copilul pentru că a făcut tot posibilul.

Ce să spun: „E în regulă, dragă, nu s-a întâmplat nimic rău. Știm amândoi că ai încercat din greu.

Ajută-i să analizeze situația.

Ce trebuie să faceți: După ce amândoi vă calmați, este timpul să discutați ce s-a întâmplat. În primul rând, încurajați-vă copilul să nu ia acest eșec prea personal. Este bine să apelezi la profesori sau la școală pentru a afla ce s-a întâmplat cu copilul tău, dar o opțiune mai bună ar fi să le pui câteva întrebări. A fi rațional îi va ajuta să se concentreze asupra situației în sine, mai degrabă decât asupra sentimentelor negative pe care le-a provocat.

Ce să spun: „Ce s-a întâmplat? OK, și ce s-a întâmplat după asta? De ce crezi că nu ai făcut parte din echipă?

Arătați-le diferite exemple de combatere a respingerii, inclusiv a voastră.

Ce trebuie să faceți: Respingerea este normală și inevitabilă și cu cât vă ajutați copilul să realizeze acest lucru cu atât mai bine. Puteți viziona împreună American Idol și spectacole similare în care oamenii sunt respinși și arătați-i copilului dvs. cum alte persoane depășesc respingerea în mod pașnic și cu har. Amintiți-vă un exemplu din propria viață când ați fost respins, dar ai reușit să faco față. Chiar dacă vă simțiți jenat când vă gândiți la această situație, acesta vă poate ajuta copilul mult.

Ce să spun: „Știi, asta mi s-a întâmplat și o dată. Când aveam 9 ani, nu mă lăsau să joc Romeo. Știi ce am făcut? ”

Arată-le alternative.

Ce să facem: Uneori respingerea ne ajută să încercăm diferite lucruri care se dovedesc a fi chiar mai interesante decât acele lucruri pe care nu le-am obținut. Când suntem supărați, nu vedem întotdeauna partea mai luminoasă a lucrurilor și nu ne putem gândi la opțiuni mai bune. Arătați aceste opțiuni copilului dvs. și discutați împreună cu ei avantajele.

Ce să spun: „Știu că te întristează că nu te-au acceptat la acel colegiu, dar de ce nu încerci altul? Îți amintești colegiul pe care l-am vizitat luna trecută? Ce campus grozav au, nu-i așa! ”

Ajută-i să găsească propriul lor mod de a depăși respingerea

Ce trebuie să faceți: ajutați- vă copilul supărat să se vadă pe sine însuși ca o persoană care poate întâmpina dificultăți singur. S-ar putea dovedi că fiul sau fiica dvs. sa se poata gândi la o soluție mai bună decât le puteți oferi și acestea pot fi un sprijin excelent pentru ei înșiși.

Ce să spun: „Știu că te simți rău pentru că de data asta nu te-au luat în echipă. Ce poți face ca să te simți mai bine chiar acum? ”