Cum putem să ne păstrăm casa în siguranță când suntem plecați în vacanță

- Advertisement -

Este o luptă fără sfârșit pentru proprietarii de case să-și asigure locuința în cazul unui furt. De multe ori, hoții urmăresc cartierele pentru a încerca să stabilească orarele proprietarilor de case. De obicei își planifică atacurile atunci când nu sunteți acasă.
Mai rău, timpul de vacanță dă ocazia intrării în casa dvs oricând doresc. Hoții chiar caută indicii că sunteți departe pentru o perioadă lungă de timp. Aceste semne includ o cutie poștală umplută, o grămadă mare de hârtii pe gazon și un gazon care are nevoie de cosit.

Din fericire, există pași pe care îi puteți lua pentru a evita să vă jefuiți în timp ce lucrați sau în vacanță. Cele mai multe dintre aceste metode nu sunt scumpe sau chiar gratuite în unele cazuri. Aceste metode de a vă păstra securitate de acasă vă pot oferii liniștea de care aveți nevoie în concediu.

1) Instalați camere de securitate false

 Puteți găsi o varietate de camere de securitate carea seamănă cu cele reale cu puțini bani. Rezultatul estte acela că asigură prevenția în cazul hoților.

2) Instalarea perdelelor automate

Dacă dețineți o casă inteligentă sau o nouă tehnologie, perdelele automate pot oferi casei dvs. o creștere a securității. Multe sisteme de perdele automate vă permit să le controlați prin simpla atingere a unui buton de pe telefon utilizând o aplicație, ca și cum ați fi acasă chiar și atunci când nu sunteți.

- Advertisement -

3) Utilizați o alarmă de lătrat de câine

De ce să folosiți o alarmă obișnuită atunci când puteți folosi o alarmă de lătrat de câini? În plus față de efectuarea aceleiași funcții ca și alarma obișnuită, unii cred că sunetul unui câine de lătrat este mai degrabă un mijloc de descurajare a hoților. Cele mai multe dintre aceste alarme sunt activate de senzorul de mișcare.

4) Lăsați hainele pe sfoară la vedere

Acest lucru face să pară că sunteți acasă și puteți apărea în orice moment. Evitați să folosiți această tactică pentru vacanțe lungi sau hoții ar putea să înțeleagă jocul tău.

5) Faceți un compartiment secret

Pentru a crea o zonă unde puteți ascunde obiecte de valoare, plasați bibliorafturi goale pe un raft și ascundeți obiectele de valoare în spatele lor. În acest fel, chiar dacă un hoț pătrunde, probabil că vor să treacă pe lângă ceea ce contează. Pentru a afla mai multe despre acest truc, urmăriți datele de aici.

6) Utilizați medii sociale

În timp ce sunteți departe de casă în vacanță, utilizați mediile sociale pentru a face să pară că sunteți încă acasă. Acest lucru va ține hoții departe de casa dvs.

- Advertisement -

7) Lăsați valorile voastre cu vecinii

Dacă ai încredere în vecinii tăi mai există opțiunea de a lăsa obiectele foarte valoroase la aceștia. Valorile mari ar trebui depuse într-o cutie de securitate la bancă pentru mai multă siguranță.

8) Porniți televizorul

Dacă aveți încredere în cineva apropiat, dați-le o cheie de rezervă și rugați-l uneori să pornească din când în când televizorul. Acest lucru ar putea păcăli pe orice să crezi că sunteți acasă.

9) Distrugeți cutiile orbiectelor de valoare

Când cumpărați produse la prețuri ridicate, precum televizoarele mari cu ecran plat, asigurați-vă că distrugeți cutiile. O cutie mare a ecranului televizorului cu ecran plat atrage potențiali intruși în casa dvs.

10) Ascundeți calendarul cu deplasările dvs.

- Advertisement -

Hoții se plimbă adesea și inspectează o proprietate înainte de a intra  cu adevăr acolo pentru a fura. Păstrarea unui calendar cu datele dvs. de vacanță în vizualizarea completă îi permite să știe când veți fi plecați. Așezați calendarele în așa fel încât să nu poate fi vizualizate din exterior.

11) Plasați o opțiune specială pe poștă

O opțiune minunată pe care o oferă poșta este posibilitatea de a ține poșta. Acest lucru evită situația strângerii de plicuri și pliante în cutia poștală, semnalizând hoților că sunteți plecat de acasă.

12) Utilizați opțiuni smart

În același sens cu perdelele automate, device-urile inteligente vă permit să activați și să opriți aparatele mici de la distanță. Puteți utiliza chiar un conector inteligent pentru a porni televizorul în loc să vă bazați pe vecinii dvs. pentru a vă face acest lucru.

13) Alarmă pentru casă

Vechile cărți muzicale de ziua de naștere pot servi acum unui scop dublu. În loc să le aruncați scoateți difuzorul și puneți-l în baie. Dacă un oaspete deschide ușa, muzica pornește și vă avertizează.

14) Porniți o anumită muzică


Dacă nu vă deranjează consumul de curent în exces, atunci porniți o muzică înainte de a pleca la o călătorie. Ați putea să le conectați astfel încât să le puteți activa și dezactiva din afară locuinței.

15) Îndepărtați plantele dezvoltate excesiv

Pentru a spori securitatea în timp ce vă aflați acasă, tăiați gardurile vii din fața ferestrelor. Acest lucru le dă hoțiilor mai puține locuri pentru a se ascunde atunci când încearcă să intre în casa ta. În plus, gardurile vii potrivite vă permit să vedeți mai clar orice intruși din afara casei dvs. atunci când sunteți încă acolo.

16) Informați asistența pentru vecinătate

Dacă aveți o vacanță prelungită ăuteți solicita spijinul vecinilor. Astfel puteți detecta la timp orice activitate suspectă din jurul casei dvs.

17) Utilizați decupaje de carton

Folosirea decupajele din carton pentru a proiecta siluete pe ferestrele dvs. în timp ce vă aflați departe, este o măsură de măsura de securitate de care aveți nevoie. Puteți găsi decupaje de carton online sau la comercianții din zona dvs.

18) Luați documentația importantă cu dvs.

Dacă aveți de gând să faceți o vacanță, luați documentația importantă cu dvs. În acest fel, dacă casa ta este spartă, hoții nu vă vor putea fura și identitatea. Unele documente importante includ certificatul de naștere, cartea de identitate și pașaportul.

19) Lăsați niște vase murdare

Lăsând niște veselă murdară în chiuvetă ar putea face un hoț să creadă că ești încă acasă și să-i sperii suficient pentru ai face să fugă. Principala problemă în acest sens este că orice alimente rămase ar putea începe să miroasă.

20) Opriți-vă abonamentul la ziar când sunteți plecat în vacanță

O grămadă de ziare este un semn sigur al unui hoț că nimeni nu este acasă. Din fericire, la fel ca și în cazul corespondenței dvs., puteți să vă blocați abonamentul la ziar. Puteți, de asemenea, să cereți vecinișpr sau familia dvs. să vă ridice zilnic ziarul în locul dvs.

21) Puneți un semn mare de avertizare

Un semn mare „Feriți-vă de câini” este un mare obstacol în calea hoților. Mai degrabă decât să se ia de câine rău vor să treacă la casa următoare. Asociați această tactică cu un senzor de mișcare pentru pornirea alarmei cu lătrat de câine pentru un efect dublu.

22) Parcați o mașină în fața casei

Dacă aveți un vehicul suplimentar, lăsați-l parcat în fața casei. O altă opțiune este să vă parcați mașina pe șosea

23) Lăsați perdelele deschise

Lăsând perdelele deschise în casă este o modalitate de a face hoții să creadă că sunteți acasă. Acest lucru presupune că hoțul nu are suficientă îndrăzneală să se uite la casa ta în acest moment.

25) Consolidați ferestrele

Pentru a consolida ferestrele, adesea un punct slab în multe case, adăugați măsuri suplimentare de securitate ferestrelor. Cea mai ușoară cale este să instalați o bară de securitate la fiecare fereastră. Barele se extind și se blochează în loc, ceea ce face mai dificilă deschiderea unei ferestre. Puteți găsi aceste modele la magazine online sau la magazinele locale de ustensile.

26) Închideți perdelele de la parter

Spre deosebire de perdelele deschise de la ferestrele de la etaj deschise, închizândi-le pe cele de jos. Acest lucru ar putea da un hoț impresia că cineva este acasă.

27) Ascundeți identificarea documentelor

Dacă intenționați să fiți liniștiți în vacanță, asigurați-vă că găsiți orice documentație care ar putea identifica cine sunteți. În felul acesta, dacă un hoț pătrunde în casa ta, ei nu îți pot fura identitatea. Luați în considerare păstrarea documentelor importante în seifuri sigure.

28) Tundeți iarba

Înainte de a pleca într-o călătorie lungă tundeți iarbă pentru a da senzația prezenței dvs acasă.

29) Utilizați plante agățătoare cu țepi

Tufișuri de plante și arbuști care descurajează hoții sub ferestrele casei tale sunt cele cu frunze sau spini, cum ar fi trandafirii sau viță de vie, printre altele. Deci, asigurați-vă că vă păstrați bine întreținute pentru cea mai bună vizibilitate.

30) Ascundeți articolele mai mici

Elementele mai mici, cum ar fi bijuteriile, sunt ușor de ascuns. Puneți-le în locații imperceptibile în casa ta sau, mai bine, investiți într-o podea de siguranță pentru a le depozita acolo. Asigurați-vă că este unul făcut este greu și a făcut șuruburi la podea pentru a face cât mai dificil posibil ca un hoț să o deschidă.

31) Lăsați o lumină aprinsă

Luminarea casei o soluție preventivă bună, dar puțin cam costisitoare din cauza consumului mare de curent. Rezultatul este însă unul garantat.

32) Apelează la prietenii și la familie

Dacă ai un prieten sau un membru al familiei, roagă-l să treacă pe la casă în lipsa ta.

33) Instalați mai multă lumină exterioară

Cea mai ușoară modalitate de a ține hoții departe de casa dvs ăpe timpul nopții pe timp de noapte este să vă asigurați că aveți multă iluminare externă . Ca și gândacii, hoții preferă zonele întunecate și evită lumină.

34) Apelați la cineva să ia poșta

Dacă, dintr-un motiv oarecare, nu sunteți gata să vă blocați trimiterea corespondența, apelați la un prieten, un vecin sau un membru al familiei, să o ridice zilnic.

35) Blocarea ferestrelor

Nu toate ferestrele au încuietori. Pentru a vă asigura mai bine casa, luați în considerare adăugarea de lacăte pentru blocarea ferestrelor. Unele dintre ferestrele cele mai bune și mai ușor de instalat includ cele care fixează partea inferioară a ferestrei pe prag. Pentru ferestre glisante, căutați piesa potrivită pentru o securitate maximă.

36) Vecinii au lăsat coșul de gunoi

Seviciul de salubrizare se execută ca și când sunteți acasă sau nu, așa că apelați la vecinii să vă ia depozitul de gunoi gol pentru a nu atrage atenția hoților.

37) Securizați ușa din față

Un punct de acces favorit în casa ta pentru hoți este prin ușa din față. Investiți într-o ușă mai robustă și mai sigură.

38) Tineți cheia de la ușă într-un loc sigur

Pentru a preveni accesul ușor și furtul din casa dvs., asigurați-vă că rămâneți departe de ușa din față. Indiferent cât de greu ascundeți o cheie, ea are întotdeauna o șansă să o găsească cineva. Cea mai bună soluție este să lași o rezervă la un vecin de încredere.

39) Instalați un cronometru pentru luminile dvs.

Un cronometru de lumină este un adevărat zeu atunci când vine vorba de ușă. Nu numai că poate activa luminile casei dvs. la un anumit moment, astfel încât să puteți seta să se aprindă atunci când începe să se întunece în exterior. Rețineți că majoritatea cronometrelor vor lăsa luminile aprinse pentru o anumită perioadă de timp înainte de a le închide.

40) Nu uitați de garaj

O zonă adesea uitată în ceea ce privește furtul este garajul. Garajul dvs. conține adesea unelte pentru un element ușor de transportat pentru hoți. Ușa de garaj poate uneori să ofere unui hoț un acces ușor la casa dvs., așa că asigurați-vă că întotdeauna blocați ușa din garaj în casă.
După cum puteți vedea, securizarea casei dvs. nu este atât de complicată. Tot ce este nevoie este o mică cunoaștere și dorința de acționa în acest sens.

Sursa: https://homehacks.co/new-study-reveals-40-best-home-security-hacks-keep-burglars-away/