Cum poți scăpa de mirosul neplăcut al mașinii de spălat cu doar două ingrediente minune!

- Advertisement -

Când îți pui rufele la spălat, te aștepți ca hainele tale să iasă din acest proces curate și proaspete. Dar, ți s-a întâmplat să nu fie chiar așa?

Garniturile de închidere frontală sunt uimitor de eficiente, dar au tendința de a deveni puțin mirositoare în timp. Din fericire, există o soluție foarte ușoară pentru a scăpa de acest miros.

Înainte de a trece la repararea mașinii de spălat este mai bine să înțelegeți mai întâi de ce se întâmplă asta. Garniturile de încărcare frontală s-au dovedit a fi eficiente însă provoacă mucegaiul. Masinile de spalat cu încărcare frontală încarcă numai partea inferioară a tamburului cu apa, în comparatie cu omologii lor de top. Tamburul pornește un acces orizontal, iar hainele tale se strecoară prin apă. Nu numai că aceasta vă economisește bani, dar salvează și mediul! Problema se întâmplă atunci când acestea nu sunt utilizate în mod corespunzător.

- Advertisement -

Mașinile de spălat cu încărcare frontale necesită detergent de calitate. Cu toate acestea, dacă se utilizează detergentul greșit, tamburul poate fi acoperit cu spumă și în timp să apară mirosurile neplăcute.

Între apa și căldura mașinii de spălat, în timp, aceste depuneri devin un paradis și teren de reproducere pentru bacterii și mucegai. În plus, toate resturile și murdăria de pe îmbrăcămintea dvs. se blochează în această zonă și împiedică curățarea completă a hainelor.

- Advertisement -

Pe lângă folosirea detergenților nepotriviți, garnitura de cauciuc din jurul ușii poate prinde murdăria, detergentul pot crea mirosuri mai puțin plăcute – mirosuri pe care cu siguranță nu le-ați dori pe îmbrăcămintea dumneavoastră.

Cum putem scăpa de acest mirosul neplăcut? Cu două ingrediente simple: bicarbonat de sodiu și oţet.

1. Lasați produsele de curățare clasice, bicarbonatul de sodiu este mai delicat! Acestea pot fi excelente pentru curățarea și uciderea bacteriilor, dar cu toate acestea pot fi dure cu mașina dumneavoastră. În schimb, combinați 1/4 cup de bicarbonat de sodiu cu 1/4 cană de apă și adăugați amestecul în recipientul de detergent al mașinii, iar rezultatul va fi uimitor!
2. Oțet. După adăugarea amestecului de bicarbonat de sodiu, turnați două cesti de oțet în tamburul mașinii – alergați ciclul pe “normal” la temperatură ridicată. (fără haine, bineînțeles). Asfel, cele două împreună vor distruge orice murdărie sau mucegai.
3. În cazul în care ciclul nu a eliminat toată murdăria, uda doar un burete de bucătărie cu oțet și apă apoi îndepărtează-le manual. Mașina ar trebui să fie strălucitoare!

Acum că mașina dvs. de spălat este fără miros și curată ca nouă, este important să o mențineți așa, cu un miros mereu proaspăt!

- Advertisement -

În loc să treceți prin procesul de mai sus la fiecare câteva luni, încercați să vă mențineți cât mai bine posibil mașina dvs. de spălat mirositoare.

1. Aruncați orice detergent care nu respectă standardele mașinii. Oh, și balsamurile lichide de țesături sunt interzise definitiv!
2. Îndepărtați umezeala după fiecare ciclu de spălare. Imediat ce acesta s-a încheiat, îndepărtați hainele umede. După aceea, asigurați-vă că ați lăsat ușa deschisă o perioadă de timp, astfel încât tamburul să se usuce complet.
3. Verificati tamburul periodic. Garnitura din cauciuc care formează garnitura în jurul ușii este un loc ideal pentru creșterea bacteriilor. Ștergeți-l cu oțet și apă pe un burete la fiecare câteva cicluri de spălare.

Cu acești câțiva pași simpli, mașina dvs. de spălat și hainele vor mirosi frumos și proaspăt.

sursa: HomeHacks