Cum poți scăpa de buruieni pentru totdeauna

- Advertisement -

Curățarea buruienilor din grădina dvs. poate fi extrem de dificilă. De îndată ce eliminați o buruiană, alte două îi iau locul. Dar există speranță! Vă oferim câteva sfaturi și modalități naturale de a scăpa de buruienile din grădină pentru totdeauna.

Încercați una dintre aceste moduri minunate și naturale pentru a scăpa de acestea, astfel încât grădina dvs. să poată să înflorească și să-și atingă întregul potențial!

1) Scoateți-le de mână

Cea mai comună modalitate de a elimina buruienile este să le îndepărtați manual. Aceasta este o abordare testată în timp pe care grădinarii a folosit-o de ani de zile. Utilizați o mistrie pentru a slăbi solul; aceasta face mai ușor să trageți buruienile de la rădăcină pentru a vă asigura că nu vor crește înapoi. Asigurați-vă că purtați o pereche de mănuși de grădinărit, astfel încât să nu transferați semințele în altă parte.

- Advertisement -

2) Acoperiți-le cu o prelată

Acoperiți zona cu buruieni sau în jurul plantelor cu produse rămase sau reciclate, cum ar fi o perdea veche de duș sau rămășițe de covor. Asigurați-vă că nu le așezați pe secțiuni ale gazonului dvs.

3) Adăugați pereți de reținere

Adăugați muchi în curtea dvs ca și pereți de susținere pentru a preveni răspândirea buruienilor în zona dvs. de grădină de restul gazonului. Puteți utiliza chiar și resturi de plăci subterane tratate sub presiune tăiate la lungimi mai mici pentru a crea o margine în jurul grădinii tale.

- Advertisement -

4) Utilizați buruienile în rețete

O altă idee este de a recolta buruieni pentru masa ta. Multe dintre acestea sunt comestibile. Unele au chiar proprietăți medicinale. Asigurați-vă că citiți ce buruieni puteți mânca, deoarece unele dintre sunt otrăvitoare.

5) Utilizați nisipul pentru controlul buruienilor

Nisipul este grozav atunci când încercați să împiedicați creșterea buruienilor între plăcile de beton pe șosea, pe terasă sau pe pasarelă. Pur și simplu plasați nisipul în orice crăpături pe suprafața betonului pentru a preveni germinarea viitoarelor buruieni.

- Advertisement -

6) Folosiți rumeguș

Rumegușul împiedică pătrunderea soarelui în sol astfel încât semințele de buruieni să nu aibă mediul adecvat de germinare și creștere. Mai mult, rumegașul poate împiedica în primul rând să introducă semințele de buruieni în sol.

7) Folosiți gluten de porumb

Presăriți glutenul de porumb în grădină. Acesta va împiedica semințele de buruieni să germineze la fel ca și în cazul rumegușului. Cu toate acestea, face acest lucru numai după plantele dvs. au crescut deja, deoarece va împiedica orice germinare de sămânță, chiar și a celei dorite.

8) Plantarea de plante mai înalte

O altă modalitate de a scăpa de buruieni este de a planta flori și alte plante care pot depăși ca înălțime buruienile, făcându-le să se usuce și să moară. Căutați plante care pot concura cu succes buruienile pentru apă, lumina soarelui și substanțele nutritive de care au nevoie pentru a trăi.

9) Utilizați uleiuri vegetale și esențiale

Uleiul vegetal, cum ar fi uleiul de rapita si ulei de floarea-soarelui, conține erbicide naturale și este perfect pentru bacteriile din sol. Puteți utiliza uleiuri esențiale, inclusiv scorțișoară, cuișoare și cimbru roșii, pentru același efect prin acoperirea și distrugerea buruienilor din grădina dvs.

10) Aerați peluza

Săpatul gazonul în primăvară încurajează creșterea ierbii și creșterea plantelor. Acest lucru permite gazonului dvs. să sufoce orice buruieni care se întâmplă să se înrădăcineze în gazonul dvs. și le împiedică să obțină un punct de sprijin.

11) Utilizați apă fierbinte

Luați un vas cu apă caldă fierbinte și turnați-l peste buruieni. Asigurați-vă că ați turnat-o în jurul coroanei plantei. Acest lucru le va ucide, astfel încât să nu mai trebuie să vă faceți griji despre ele.

12) Folosiți vodka

Vodka cu apă și săpun crează un amestec care poate usca buruieni care seamănă cu efectul soarelui. Când utilizați acest amestec, asigurați-vă că protejați orice plante din zona în care intenționați să o utilizați.

13) Utilizați un ierbicid organic

Ierbicidele care conțin acid citric și acizi grași naturali vă pot ajuta să reduceți buruienile din grădină. Puteți găsi aceste combinații de substanțe la magazinele de aprovizionare pentru grădină. Asigurați-vă că verificați eticheta oricărui erbicid pe care îl cumpărați pentru a vă asigura că funcționează asupra buruienilor de care aveți nevoie să scăpați.

14) Utilizați găini în curte

Puii sunt o modalitate foarte bună de a scăpa de buruienile nedorite din grădina dvs., atât în ​​primăvară cât și în toamnă. În primăvară, mănâncă răsadurile tinere înainte de a avea șansa să crească. În toamnă, mănâncă bulbii de buruieni, ajutându-vă să vă curățați grădina înainte de iarnă.

15) Utilizați un dispozitiv cu abur cald

Puteți utiliza o mașină de abur pentru a aplica o explozie caldă la buruieni, care practic le ucide. Asigurați-vă că protejați plantele din jur, deoarece aburul le poate ucide și pe ele. Atunci când aplicați aburul fiți rapizi, în special în zonele cu caramidă sau în zonele pavate.

sursa:https://homehacks.co/35-ways-to-naturally-kill-weeds-for-good/