Cum pot fi îndepărtate petele de marker permanent în funcție de tipul de suprafață?

- Advertisement -

Dacă ați folosit vreodată markerul permanent accidental pe alte suprafețe știi sentimentul de groază care vine înainte să verifici pentru a vedea cât de rău este. Sperați că nu a lăsat o urmă definitivă, dar întotdeauna o face. Markerul permanent se numește așa cu un scop. Dar nu vă faceți griji, există căi prin care puteți corecta aceste accidente permanente.

Metoda de îndepărtare depinde de tipul de material sau de obiect care a fost marcat. O postare recentă pe Facebook a afișat o listă de tipuri de pete de marker permanente și cum pot fi ele eliminate. Iată câteva sfaturi.

Îmbrăcăminte

Nu este neobișnuit să scăpați markerul din mână și să vă murdariți accidental cămașa. Nu aruncați hainele preferate. În schimb, ajungeți la dezinfectantul clasic de pete. Doar aplicați dezinfectantul la pata făcută de marker și lăsați-o să se înmoaie în pată. Utilizați un prosop curat pentru a șterge pata. Îmbrăcămintea dvs. va arăta la fel de bună ca cea nouă.

- Advertisement -

Pereţi

Dacă ați scris în mod accidental pe perete sau sunteți părintele unui copil obraznic care a găsit locul artistic preferat, puteți elimina petele cu o soluție simplă. Aplicați pastă de dinți și apoi ștergeți-o cu o cârpă albă sau un prosop de hârtie. Este posibil să fie nevoie să aplicați pasta de dinți și să o ștergeți de mai multe ori, dar în cele din urmă va elimina pata de pe perete.

Piele

Dacă aveți un artist de tatuaj aspirant sau tocmai ați trebuit să scrieți lista de produse alimentare pe mâna dvs. pentru că ați ieșit fără hârtie, s-ar putea să vă întrebați cum veți îndepărta un marker permanent de pe piele. Sigur, ați putea să-l curățați, dar asta poate fi dureros și ați putea pierde câteva straturi de piele. În schimb, aplicați niște produse de protecție solară în zona marcată și apoi utilizați o cârpă pentru a-l freca ușor. Aplicați mai multă protecție solară până când semnele sunt complet îndepărtate.

- Advertisement -

Covor

Nimic nu va face ca inima ta să bată mai repede decât vederea unei pete permanente pe covor. Nu vă faceți griji; oțetul alb poate să-l aducă imediat la forma inițială. Aplicați oțet alb pe pete și lăsați-l să se înmoaie în covor timp de câteva minute. Utilizați o cârpă absorbantă pentru a șterge ușor pata. Întregul semn ar trebui să dispară.

Lemn

Uneori, în mod accidental, scoateți hârtia și marcați biroul cu marker permanent. Nu cumpărați produse scumpe pentru această reparație. Doar aplicați alcool, frecași cu o cârpă și utilizați-o pentru a șterge zona respectivă. Alcoolul va slăbi intensitatea petei și o va scoate din lemn.

Tabla magnetică

S-ar putea să știțică nu e bine să utilizați un marker permanent pe o tablă magnetică, dar uneori se întâmplă. Luați un marcator greșit și, înainte să știi, a-i distrus tabla. În schimb există și soluțai salvatoare: luați un creion cu o gumă bună ștergeți acel marcaj.

- Advertisement -

Este posibil să nu puteți preveni apariția petele de marker permanente, dar când știți cum să le eliminați, ele nu par atât de înfricoșătoare. Fiecare material sau țesătură este diferită, deci trebuie să aveți grijă atunci când utilizați anumite produse. Păstrați capacele pe marcatorii dvs. și păstrați acest post prietenos pe  salvat pe computer în cazul în care aveți nevoie de el.

sursa: https://homehacks.co/little-known-hacks-show-remove-permanent-marker-surface/