Cristela, soția fostului candidat suveranist la alegerile prezidențiale, Călin Georgescu, aduce noi revelații din viața de familie, în contextul postului Paștelui.
În această perioadă, când mulți aleg să țină post, ea a făcut o serie de sugestii bazate pe experiența sa personală. Soția lui Călin Georgescu afirmă că postul intermitent aduce numeroase beneficii, nu doar pentru scăderea în greutate, ci și pentru sănătatea generală a organismului.
Cristela Georgescu a integrat această practică în rutina sa zilnică de peste 6 ani, urmând un post de 12 până la 14 ore pe zi. Ultima masă pe care o consumă este între orele 15 și 17, iar până la ora 7 dimineața nu mănâncă și nu bea decât ceai de plante, excepțiile fiind rare, după cum spune ea.
Cristela Georgescu își simte mintea mai clară
Recomandă celor care doresc să adopte postul intermitent să înceapă cu 12 sau 14 ore și să ajusteze durata în funcție de propriul confort.
Fiecare dimineață, își începe ziua cu 300 ml de apă călduță cu lămâie sau cu apă vie vara. De asemenea, consumă un fresh de portocale sau mere cu ghimbir, sau ceai cu ghimbir, turmeric și miere. Dacă simte necesitatea, își adaugă un amestec de fructe sau o salată de fructe.
„Există o diferență între a mânca de post și a posti cu adevărat. Este important să postiți o dată pe zi, să transpirați, să resimțiți foamea (măcar) o dată pe zi și să le permiteți copiilor să simtă foamea măcar o dată pe zi. Este esențial să simțiți oboseala fizică o dată pe zi.
Parcă în perioadele de post găsim mai multă motivație și angajament să ne axăm asupra unor metode de post care au beneficii asupra corpului (inclusiv dovedite științific) și asupra clarității minții.
Una dintre acestea este postul negru intermitent. De peste 6 ani am inclus în rutina mea zilnică între 12 și 14 ore de post negru. Ultima masă este la 15 sau 17. Până a doua zi la 7, nu beau și nu mănânc, uneori consum ceai de plante. Rareori mănânc mai târziu. Tot ce trebuie să fac este să calculez 12-14 ore de post și gata”, a scris Cristela Georgescu pe site-ul său.
După ce a adoptat această practică, afirmă că a observat schimbări semnificative nu doar în privința corpului, ci și în claritatea minții. Conform spunerilor ei, își simte mintea mai limpede.
„Am pierdut aproape tot ce a însemnat corp deșeu”
„Puteți începe cu 14 ore sau cu 12 ore și, dacă este prea mult, ajustați după cum vă indică corpul vostru. Respectați-vă corpul, aşa cum respectați și un medic. Ieșirea din post se face în fiecare dimineață cu 300 ml apă călduță cu lămâie sau cu apă vie vara.
Apoi, consum un fresh de portocale sau mere cu ghimbir. Sau un ceai cu ghimbir, turmeric și miere. Cei care simt nevoia de mai mult pot încerca un amestec de fructe cu frunze verzi sau pulbere de orz verde sau o salată de fructe.
Se vede și asupra corpului: am pierdut cam tot ce a însemnat „corp deșeu”, pe care l-am purtat în copilărie, adolescență și tinerețe. Dar vreau să subliniez că, mai presus de asta, am câștigat mintea de partea mea: parcă niciodată nu a fost mintea mea atât de clară și mai atentă la inimă ca acum…”, a adăugat ea.
„Nu uitați să le permiteți și copiilor să simtă foamea măcar o dată pe zi”
Cristela Georgescu a discutat și despre refacerea sistemului digestiv și despre importanța recunoștinței față de alimentație. Crede că mulți copii din societatea modernă sunt hrăniți constant, ceea ce le afectează digestia și imunitatea.
„Dacă doriți tinerețe fără bătrânețe și sănătate fără boli, postați fără frică și nu uitați să le permiteți copiilor să simtă foamea măcar o dată pe zi. De ce? Pentru refacerea sistemului digestiv și pentru a învăța recunoștința.
Copiii din societatea modernă nu știu ce este foamea. Au un sistem digestiv epuizat și o imunitate scăzută, deoarece sunt mereu hrăniți de părinți, bunici și îngrijitori, temându-se ca nu cumva să sufere de foame sau de deficiențe dacă trec mai mult de 2 ore de la ultima masă.
Ronțăiala constantă nu le permite să facă diferența între pofte care pot fi controlate și senzația sănătoasă de foame.”
A renunțat la lumea finanțelor și s-a dedicat complet sănătății naturale
De meserie economist, Cristela Georgescu este specializată în „sănătate naturală, nutriție integrativă, detoxifiere și regenerare celulară, iridologie clinică, terapii de echilibrare energetică”. A publicat lucrările „Diversificarea, pur și simplu”, „Simplu. Versuri hrănitoare” și este coautor al cărții „Nu hrăni cancerul”.
După ce a părăsit domeniul bancar, s-a dedicat complet sănătății naturale, fiind activă în acest sector. Cristela are studii postuniversitare și certificări de la instituții de prestigiu, precum Institute for Integrative Nutrition, Universitatea Cornell și Centrul pentru Studii în Nutriție „Dr. T. Colin Campbell”.
Este de asemenea membră în organizații internaționale cum ar fi International Association for Health Coaches și American Association for Drugless Practitioners.