Un nou studiu arată că vă puteți prelungi durata de viață cu aproximativ 2 ani dacă sunteți un consumator obișnuit de cafea. În studiul publicat în cartea European Journal of Epidemiology, au fost analizate aproximativ 4 milioane de oameni. Și rezultatele au fost aceleași indiferent de vârstă, greutate sau alte opțiuni de viață precum obiceiurile alimentare, fumatul sau băutul. Potrivit directorului de cercetare, este dificil să estimați cât de mult se adaugă băutura în vârstă. Dar ea prezice că este de aproximativ 2 ani.

Advertisements

De asemenea, există multe alte avantaje ale consumului de cafea care pot contribui la o viață lungă și sănătoasă.

Să aruncăm o privire rapidă la ele.

1. Reduce riscul bolilor de inimă

Advertisements

Un studiu realizat în Brazilia a descoperit că persoanele care beau 3 sau mai multe căni de cafea pe zi aveau artere mai puțin rigide decât oamenii care nu consumau cafea. Aceasta a permis un flux de sânge mai liber, ceea ce duce la un risc redus de boli de inimă. Rezultate similare au fost găsite și într-un alt studiu realizat de cercetătorii coreeni.

Citește și:  10 moduri in care puteți folosi oțetul în grădina dumneavoastră

2. Scade riscul bolii Alzheimer

Mai multe studii au arătat că consumul de cafea protejează împotriva bolii Alzheimer. Iar cofeina este considerată a fi bunul agent aici. Potrivit oamenilor de știință , aceasta împiedică acumularea de beta-amiloid , care este considerată în mod obișnuit a fi cauza principală a Alzheimerului.

Advertisements

De asemenea, s-a observat că consumul a 3 căni de cafea pe zi ar putea încetini apariția demenței. Studiul a descoperit că femeile care beau mai multă cafea ( mai mult de 261 mg pe zi) aveau o șansă mai mică cu 36% de a dezvolta demență .

3. Scade riscul de diabet de tip 2

4. Protejează împotriva cirozei ficatului

Advertisements

5. Reduce depresia

6. Protejează împotriva bolii Parkinson

Cercetătorii de la Universitatea Linköping din Suedia au descoperit că consumul de cafea protejează puternic împotriva bolii Parkinson, chiar și atunci când sunt în joc factori genetici și de mediu care conduc la boală.

Citește și:  Un om dintr-o țară sfâșiată de război refuză să renunțe la pisicile lui
Advertisements

7. Scade șansele de scleroză multiplă

8. Reduce șansele de a dezvolta gută la bărbați

Aceasta este o veste bună pentru bărbați. Cercetările arată că bărbații care beau mai multă cafea au un risc mai mic de a dezvolta această formă de artrită inflamatorie. Studiul la scară largă a fost realizat pe o perioadă de 12 ani și a implicat 45.869 de participanți de gen masculin.

9. Reduce riscul de cancer la ficat

Consumul de 1-3 cani de cafea pe zi te poate ajuta să elimini cancerul de ficat, potrivit cercetătorilor . Cafeaua s-a dovedit aproape la fel de eficientă, indiferent dacă a fost cofeinizată sau decafeinizată.

Advertisements

Bonus: Berea îți poate reduce durata de viață cu 2-5 ani

Studiile arată că a bea mai mult de 5 căni de bere pe săptămână vă poate reduce durata de viață cu 2-5 ani. De asemenea, vinul este la fel de periculos. Consumul de 5 pahare sau mai mult vin pe săptămână are, de asemenea, un efect similar asupra longevității.

Citește și:  15 Animale sălbatice care se lasă îmblânzite de oameni buni la suflet
Advertisements