Ceapa este un remediu natural pentru multe boli. Iată cum o puteți folosi!

- Advertisement -

Ceapa este foarte bună pentru salate și în orice mâncare gătită, dar doar puțini știu că ea poate vindeca diverse afecțiunile medicale și este extrem de utilă în casă. Ceapa este un remediu natural foarte versatil, datorita faptului ca este plină de antiseptice si antibiotice, precum și are un conținutului ridicat de sulf. De asemenea, vă ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi ce provoacă boli cronice, cum ar fi cancerul.

Ceapa poate stimula imunitatea, stopează senzația de voma, tratează afecțiunile respiratorii și ajută la tratarea diabetului zaharat, afecțiunilor cardiace, scădere colesterolului sau artrită.

Acestea au fost folosite de de-a lungul timpului pentru a trata răcelile și gripa și chiar Organizația Mondială a Sănătății recunosc acum ceapa ca o modalitate bună de ameliorare a infecțiilor respiratorii, a bronșitei, a tusei și a congestiei pulmonare.

- Advertisement -

Iată câteva modalități inedite de utilizare a cepei pentru afecțiuni comune:

Tuse

Feliați o ceapă în jumătate și puneți o lingură de zahăr brun peste fiecare felie și acoperiți-le timp de o oră. Inhalați acest miros de două ori pe zi pentru a scăpa de tus. Sulful din ceapă are proprietăți anti-bacteriene care ucid microbii ce provoacă tusea.

Sulful funcționează de asemenea ca agent de detoxifiere pentru a elibera toxinele în organism. Proprietățile antiinflamatorii reduc simptomele și inflamațiile care apar în timpul unei tuse.

- Advertisement -

Luptă împotriva căderii părului

Se fierbe puțină apă cu ceapă și se folosește ca o clătire înainte de șampon pentru a împiedica căderii părului și a crește părul. Proprietățile sale antimicrobiene vor opri mătreața și vor promova o creștere nouă, în timp ce antioxidanții vor opri căderea părului și, de asemenea, îl vor ajuta să crească și să devină mai puternic.

Ameliorează congestia toracică

Zdrobiți o ceapă și faceți o pastă adăugând ulei de nucă de cocos. Puneți-vă pasta pe piept și acoperiți-l cu un prosop. Ceapa funcționează ca un antibiotic natural și întărește sistemul imunitar. Vaporii care vin de la ceapă, de asemenea, acționează ca un expectorant pentru a elibera mucoasa din piept care provoacă tusea.

Elimină colicile

Pentru a calma un bebeluș de colici, dați-le o linguriță de ceai de ceapă în fiecare oră până când se liniștesc. Ceapa are proprietăți care vor relaxa mușchii, vor întări stomacul și vor regla digestia. Se fierbe o ceapă galbenă cubulețată în apă și se lasă să se răcească înainte de drenare.

- Advertisement -

Dezifectează mușcăturile de insecte

Așezați o bucată de ceapă sau un suc de ceapăn proaspăt pe o mușcătură de insecte pentru a calma durerea și a dezifecta locul. Proprietatile anti-inflamatorii ale cepei vor reduce inflamatia si disconfortul dat de muscăturile de insecte.

Infecție a urechii

Se taie o ceapă și se pune într-un ciorap subțire. Puneți șoseaua peste ureche și țineți-o acolo pentru o vreme. Lăsați-o până când durerea dispare.

Pentru tăieturi

Utilizați pelicula din pielea de ceapă pentru o tăietură. Acest lucru va funcționa ca un agent antiseptic care oprește sângerarea rapid. Proprietățile antibiotice și antiinflamatorii ajută la vindecarea plăgii, în timp ce proprietățile antimicrobiene îi împiedică să se infecteze.

Pentru durere în gât

Faceți un decoct din ceapă și apă. Beți puțin din el. Dacă gustul este insuportabil, puteți adăuga niște lămâi și miere. Proprietățile antiinflamatorii ale cepei vor reduce durerea și inflamația din gât.

Vărsături

Se colecteaza sucul de ceapă printr-o tifonieră. Se prepară un ceai de mentă și se lasă să se răcească. Beți două lingurițe de suc de ceapă și așteptați cinci minute. Apoi beți două lingurițe de ceai de mentă. Repetați acest lucru până la oprirea vărsăturilor.

Curățați aerul

O ceapă va purifica aerul prin aspirarea bacteriilor și a virușilor din aer și prin absorbția acestora.

Febră mare

Tăiați niște felii de ceapă subțire. Rulați niște ulei de nucă de cocos pe tălpile picioarelor și aplicați felii subțiri pe arcul fiecărui picior. Înveliți piciorul cu folie de plastic și acoperiți-l cu o șosete. Ceapa va scoate toxinele, bacteriile și boala din organism peste noapte.

sursa:Sweetandsavory