Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă renunți complet la zahăr

- Advertisement -

Majoritatea dintre noi consumam zahar, si chiar ne place sa facem acest lucru. Insa cati dintre noi stim care sunt efectelele zaharului asupra organismului nostru ? Ei bine noi in acest articol dorim sa va prezentam ce se întâmpla cu corpul tău dacă renunți complet la zahăr.

Nu este usor sa renunt icomplet la aceasta „bucurie” insa se poate dovedi o alegere inspirta.

1. Este posibil să rămâneți gravidă mai ușor.

Zahărul este cunoscut pentru capacitatea sa de a ne oferi energie prin declanșarea insulinei în sângele nostru. Dar insulina este foarte asemănătoare cu hormonii responsabili de sarcină. Dacă consumăm prea mult zahăr rafinat, există atât de multă insulină în corpul nostru încât se confundă cu hormonii care ajută la maturarea celulelor ouă, astfel încât corpul nostru începe să lucreze pentru a reduce nivelul acestor hormoni. Ca urmare, există mai puține ouă de maturare în corpul nostru și devine mai greu pentru o femeie să rămână însărcinată.

- Advertisement -

2. Nu vei fi la fel de flămând și poftele tale vor dispărea.

Când intră în corpul nostru, zahărul ne influențează abilitățile mentale, precum și autocontrolul. Studiile arată că zahărul are un efect de dependență asupra unor părți ale creierului nostru. Când mâncăm zahăr, hormonul nostru care provoacă foamea crește și hormonii care suprimă foamea scad. Apoi începem să poftim mâncarea bogată în calorii, cum ar fi fursecurile sau pizza și, de asemenea, avem tendința de a mânca în exces.

3. Volumul creierului poate crește și memoria se poate îmbunătăți.

- Advertisement -

Când stomacul ne spune să mâncăm ceva dulce, creierul nostru spune „nu” și iată de ce. Studiile au constatat că, chiar dacă nu ne îngrășăm în timp ce mâncăm zahăr, creierul nostru încă simte disconfortul, deoarece funcțiile noastre cognitive pot deveni mai lente. Este posibil să ne fi afectat memoria și să devenim mai slabi în luarea deciziilor. În plus, creierul nostru poate să-și piardă volumul și să devină mai mic în anumite zone, au descoperit studiile.

4. Poți să nu mai experimentezi schimbări de dispoziție și să devii mai vesel.

- Advertisement -

Consumul de prea mult zahăr poate duce la tulburări ale dispoziției și chiar la depresie, susțin oamenii de știință. Dietele bogate în zaharuri rafinate pot face anxietatea mai puternică și pot împiedica oamenii să se bucure de viață cu emoții sănătoase. Acest lucru se întâmplă deoarece zahărul rafinat scurge vitamina B din corpul nostru și acesta este unul dintre principalii agenți responsabili de starea noastră de spirit. În mod surprinzător, medicii au folosit insulină pentru a trata nu numai diabetul , ci și depresia , iar acest tratament a dat rezultate bune.

5. Puteți evita sindromul auto-fabricii de bere.

Sindromul auto-fabrică de bere este o afecțiune în care alimentele sunt fermentate în intestinul nostru și acest proces seamănă foarte mult cu fabricarea berii. Ne putem simți chiar beți din această cauză, deoarece în timpul acestui proces etanolul este produs și eliberat în fluxul nostru sanguin.

6. Puteți evita să aveți o „față de zahăr”.

Când ne gândim la zahăr, este adesea asociat cu creșterea în greutate . Dar dermatologii sunt îngrijorați și de acest „dușman alb”. Ei susțin că zahărul provoacă stres hormonal, ceea ce duce la un ten slab și are un nume special – „față de zahăr”.

7. Este posibil să aveți părul mai gros.

Potrivit dermatologilor, zahărul poate provoca rărirea și căderea părului. Acest lucru se întâmplă deoarece nivelul crescut de glucoză provoacă niveluri inegale de hormoni precum insulina și steroizii, iar echilibrul hormonal se transformă într-un roller coaster. Scalpul nu este apoi bine hrănit și am putea începe să piardă părul. Dieta potrivită nu va putea restabili daunele care au fost deja făcute, dar poate preveni pierderea viitoare a părului, susțin medicii.

8. Puteți evita părul excesiv de pe față și corp.

Când mâncăm zahăr rafinat, procesat, ne putem confrunta cu problema părului nedorit de pe corpul nostru, susțin oamenii de știință . Zaharul provoacă un nivel crescut de insulină în sângele nostru, care la rândul său provoacă niveluri mai ridicate de testosteron. Acest hormon intensifică creșterea părului și face părul mai pigmentat, iar cantitatea sa excesivă poate face ca părul întunecat să crească deasupra buzei superioare și pe burtă.

9. Pielea poate începe să îmbătrânească mai lent.

Zahărul nu numai că poate declanșa acnee , ci poate accelera îmbătrânirea pielii noastre, susțin oamenii de știință. La sosirea în corpul nostru, zahărul participă la deteriorarea colagenului pielii, iar acest proces este accelerat și mai mult de lumina ultravioletă . Pielea noastră devine mai puțin elastică și mai fragilă și are riduri crescute. Zahărul poate, de asemenea, să suprime hormonul de creștere uman, care este responsabil pentru metabolismul și compoziția corpului nostru și, fără acest hormon, putem arăta și simți mai în vârstă.

10. Oasele tale pot rămâne puternice.

Există o opinie larg răspândită conform căreia sarea ne face oasele mai fragile, deoarece elimină calciul din corpul nostru atunci când facem pipi. Dar medicii sunt și mai preocupați de un alt cristal alb, care poate fi și mai rău pentru oasele noastre, iar acesta este zahărul. Cercetări recente au descoperit că zahărul îngreunează organismul nostru să metabolizeze vitamina D și, de fapt, ne elimină oasele de calciu, magneziu și alți nutrienți. Poate duce la osteoporoză , iar țesutul nostru osos devine fragil.

11. S-ar putea să puteți uita de crampele menstruale.

Deși poate părea o idee bună să mancati dulciuri și bomboane de ciocolată atunci când vă aflați la menstruație, ginecologii susțin că zahărul poate înrăutăți lucrurile. Potrivit medicilor, zahărul poate agrava crampele, deoarece provoacă inflamații . În plus, este posibil să aveți balonare crescută , dureri abdominale și gaze, iar acestea vă pot agrava starea atunci când vă aflați în perioadă.

12. Este posibil să aveți o imunitate mai mare.

Când consumăm zahăr în mod regulat și avem un nivel ridicat al acestuia în sânge, s-ar putea să ne dezactivăm propria imunitate, susțin oamenii de știință. Zahărul influențează celulele albe din sânge, care sunt responsabile pentru combaterea bacteriilor și a virușilor. Daca bem o sticlă de un litru de suc sau consumam 100 de grame de zahăr, reducem activitatea celulelor imune cu 40% , ceea ce înseamnă că imunitatea noastră va fi dezactivată timp de 4-5 ore.