Ce se poate întâmpla dacă mâncăm mucegai din greșeală

Cu totii ne-am gandit macar odata in viata ce se intampla daca din greseala mancam ceva stricat sau care a prins putin mucegai. Ei bine noi am decis sa va raspundem la aceasta intrebare si in acest articol va prezentam cateva lucruri care se pot intampla daca mancam din greseala ceva mucegait.

Unele tipuri de mucegai ne pot afecta ficatul

- Advertisement -

Există substanțe chimice toxice care pot fi găsite pe mucegai și care pot provoca probleme grave de sănătate precum leziuni hepatice, vărsături, greață și diaree. Totuși, acest lucru depinde de câțiva factori precum sistemul imunitar sau vârsta . Una dintre cele mai frecvente și mai toxice este cunoscută sub numele de aflatoxină care poate chiar provoca cancer.

Din fericire, nu toate produsele alimentare mucegăite produc acest produs chimic. Se poate găsi însă pe alune și porumb.

Bacteriile din mucegai pot declanșa simptome de intoxicație alimentară.

Mucegaiul, in sine, nu este chiar atât de periculos și șansele ca tu să te îmbolnăvești de fapt sunt mici. Totuși, ceea ce te poate îmbolnăvi sunt bacteriile care pot crește odată cu acesta. În acest caz, puteți prezenta simptome precum vărsături, diaree și greață.

- Advertisement -

S-ar putea să fiți alergic la mucegai.

Există unele persoane care au reacții alergice la mucegaiul găsit pe alimente. Dacă sunteți sensibil, este mai bine să stați departe de el și, în caz că îl mâncați din greșeală, sună imediat medicul.

Există alimente cu mucegai pe care corpul nostru le poate digera ușor.

Mucegaiurile care sunt utilizate în diferite tipuri de brânză sunt sigure. De fapt, brânzeturile precum gorgonzola, Roquefort sunt făcute prin introducerea lor la spori specifici. Dar, din păcate, încă nu sunt în regulă pentru cei care au alergii la mucegai .

Bonus: Alimente care se pot mânca în siguranță după răzuirea mucegaiului

- Advertisement -

Sigure pentru a fi mancate:

Salam tare și șuncă de țară uscata
Brânză tare în care mucegaiul nu face parte din proces (dacă tăiați cel puțin 1 centimetru în jurul acesteia)
Brânză făcută cu mucegai
Legume și fructe ferme, atâta timp cât tăiați cel puțin 1 centimetru în jur

Renunțați:

Hot dog și slănină
Păsări de curte, carne, , paste și boabe gătite
Brânză moale, smântână și iaurt
Dulciuri și jeleuri
Legume și fructe moi
Nuci, leguminoase și unt de arahide
Pâine și produse coapte