Ce se întâmplă cu corpul nostru după 40 de ani și ce este important să știi despre el

- Advertisement -

Frica de îmbătrânire este una dintre cele mai comune temeri pe care oamenii le au. Psihologii cred că e bine dacă ți-e frică să îmbătrânești. Dar trebuie să vă depășiți teama și să înțelegeți că toate vârstele au avantajele și dezavantajele lor. În acest articol, vă vom spune ce se întâmplă cu corpul atunci când o persoană trece de 40 de ani.

10. Parul nostru devine mai rar.

Această problemă apare mai ales la bărbați, dar mulți își pierd părul des înainte de a trece de vârsta de 30 de ani, iar 53% dintre bărbați devin chei după 40 de ani. Femeile isi pierd, de asemenea, părul, dar mai lent decât bărbații. Da, este neplăcut, dar există și un avantaj: părul tau se oprește și din creștere.

- Advertisement -

Pentru a preveni pierderea rapidă a părului, îngrijiți-vă părul: tăiați-l din când în când, aplicați măști și opriți utilizarea unui uscător de păr. Diversificați-vă dieta și mâncați mai multe vitamine.

9. Va fi mai ușor să fii un părinte bun.
Bărbații și femeile de 40 de ani au mai multă experiență de viață, se confruntă cu dificultăți mai mari și știu ce să facă în situații dificile. Mai mult decât atât , ei sunt mai siguri financiar decât persoanele în vârstă de 20 de ani. Aceasta înseamnă că părinții „mai în vârstă” vor putea să-i dea copilului tot ce au nevoie.

Dar există și câteva dezavantaje: este mult mai complicat pentru o femeie să rămână însărcinată și să dea naștere unui copil sănătos. De asemenea, trebuie să recunoaștem că știința modernă tratează bine problemele legate de sistemul reproductiv al bărbaților și femeilor.

8. Este posibil să apară intoleranță la lactoză

- Advertisement -

Unii oameni nu pot digera produsele lactate din copilărie, iar alții dobândesc această problemă mai târziu. Intoleranța la lactoză afectează în mod obișnuit femeile afro-americane și asiatice de peste 40 de ani. La această vârstă, nivelul enzimei lactase care ajută la digerarea lactozei scade. Ca urmare, laptele nu poate fi digerat și provoacă probleme de intestin gros.

Dacă întâmpinați această problemă , beți lapte fără lactoză și consumați probiotice .

7. Dinții noștri devin mai puțin sensibili.
Dacă suferiți de durere dinți în timp ce sunteți tineri, această problemă poate să dispară când îmbătrâniți. Se întâmplă din cauza dentinei , a unui țesut calcificat care crește odată cu trecerea timpului. De aceea, sensibilitatea se reduce.

- Advertisement -

6. De ce scădem în înălţime la bătrâneţe
Oamenii încep să scadă în înălţime după 30 de ani și puteți vedea literalmente aceste schimbări la vârsta de 40 de ani. Potrivit datelor colectate de la Universitatea Arkansas pentru Științe Medicale, bărbații pot pierde treptat un centimetru între vârstele de 30 și 70 de ani, iar femeile pot pierde aproximativ 2 centimetri.

Pentru a nu fi mai scund, mâncați alimente care conțin calciu și vitamina D și nu uitați să faceți exerciții fizice.

5. Metabolismul nostru scade.

Dacă la 40 de ani mănânci aceeași mâncare pe care ai consumat-o la vârsta de 20 de ani, vei câștiga in greutate foarte repede. Lucrul este că, după 40, metabolismul nostru scade . Dr. Kathryn Boling spune că femeia obișnuită câștigă în jur de 15 kg între vârstele de 40 și 55 de ani.

Pentru a evita această problemă neplăcută, trebuie să urmăm o dietă sănătoasă și să facem exerciții fizice. Din păcate, nu există rețete magice care să ne ajute să devenim în formă. Trebuie să muncim din greu pentru a fi în formă perfectă.

4. Devenim mai atrăgători și mai încrezători în sine.
Psihologii afirmă că femeile sunt mai încrezătoare după 40 de ani decât femeile la vârsta de 20 sau chiar 30 de ani. Acest fapt îi ajută să se iubească singuri, să nu se îngrijească de lucrurile mici, să scape de oamenii toxici și să fie cu adevărat fericiți și independenți din punct de vedere financiar.

3. Auzul și vederea noastră se pot agrava.

La vârsta de 40 de ani, oamenii încep să se confrunte cu distorsiuni sau alte probleme de vedere: de regulă, oamenii au nevoie de mai multă lumină pentru a citi și de asemenea observă schimbări în percepția culorilor. O altă problemă de vedere este ochii uscați.

Și auzul se înrăutățește. Se întâmplă din cauza modificărilor în structura membranei timpanice și a urechii interne.

Pentru a descoperi o problemă la timp, vizitați un medic ocazional.

2. Sistemul nostru imunitar devine mai puternic.
Până la vârsta de 40 de ani, oamenii au fost deja atacați de o mulțime de viruși diferiți. Ca rezultat, sistemul nostru imunitar devine mai puternic si ne imbolnavim mai rar.

Pentru a-ți îmbunătăți sistemul imunitar, trebuie să ai un stil de viață sănătos și să dormi suficient. Mai mult, este esențial să petreceți timp în aer liber și să respirați aer curat.

1. Sentimentul de schimbare a gustului.

Când ne-am născut, avaem aproximativ 9000 de receptori de gust. Când îmbătrânim, cantitatea acestor receptori se reduce și începem să pierdem senzația de gust, începând de obicei cu gusturi sărate și dulci, apoi cu cele amare și acre. Apropo, aceste modificări apar la femei mai devreme decât la bărbați.

Sperăm că acest articol vă va ajuta să vă pregătiți pentru viitor și să nu vă faceți griji în legătură cu aceste schimbări. Rețineți că puteți încetini procesul de îmbătrânire cu ajutorul experților.