Ce ai și nu ai voie să pui în mașina de spălat vase

- Advertisement -

Deținerea unei mașini de spălat vase este un ajutor imens pentru orice proprietar de case. O mașină de spălat vase vă ajută să vă păstrați vesela curată și strălucitoare, dar ați știut că o puteți folosi și pentru alte activități?

Iată câteva dintre lucrurile incredibile pe care le puteți face cu mașina dvs. de spălat vase și altele pe care nu vă recomandăm să le faceți:

Nu folosiți mașina dvs. de spălat vase pentru depozitare

Spre deosebire de ceea ce spun unii, nu utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru a stoca obiecte importante în timpul unui inundații sau a unui uragan. În multe cazuri de vreme severă, mașina de spălat vase poate fi deschisă, permițând ceea ce aveți în interior să se ude.Cel mai bun mijloc de depozitare este să utilizați recipiente de depozitare special concepute pentru acest scop și să încercați să le păstrați la înălțime.

Nu folosiți mașina dvs. de spălat vase pentru a sigila borcane

- Advertisement -

Anumiți clienți vă pot spune să utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru a sigila borcane care conțin alimente conservate. În timp ce acest lucru poate părea un sfat bun, temperatura în mașina de spălat vase nu atinge un nivel suficient de ridicat pentru a ucide bacteriile. Este mai bine să vă fierbeți conservă în apă în loc de conservare în mașina de spălat vase.

Utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru a spăla legumele

 O modalitate ușoară de a vă spăla fructele și legumele în vrac este să le așezați în mașina de spălat vase și apoi să executați un ciclu de clătire setat la rece. Așezați produse mai fragile, cum ar fi roșiile, în suportul de sus și mai multe articole groase, cum ar fi cartofii, în raftul inferior.

Utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru a vă curăța periile de machiaj

Mașina de spălat vase sunt un loc minunat pentru a vă pune periile de machiaj și alte obiecte pentru o curățare bună, o dată pe lună. Alte articole de toaletă pe care le puteți curăța în mașina de spălat vase includ perii, piepteni și unelte pentru unghii.

Utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru a menține calitatea alimentelor

Dacă descoperiți că una dintre mâncărurile dvs. este gata înaintea unora dintre celelalte, plasați-le în mașina de spălat vase și executați un ciclu de căldură / uscat pentru a le menține calde. Asigurați-vă că nu utilizați apă, totuși, sau alimentele dvs. vor fi distruse complet.

- Advertisement -

Folosiți părțile vechi ale mașinii de spălat vase pentru a crea spațiu de depozitare sub pat

Când înlocuiți mașina dvs. de spălat vase, nu o trimiteți doar la gunoi. Curățați vechea mașină de spălat vase pentru piese pentru diferite proiecte de redecorare din casă. De exemplu, puteți utiliza partea inferioară cu roți pentru a crea o variantă de stocare ușor accesibilă așezată sub pat.

Utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru a dezinfecta lucrurile

Utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru a dezinfecta jucăriile și alte obiecte care tind să colecteze germeni. Pur și simplu puneți obiectele în mașina de spălat vase – jucării mari de pe partea de jos, jucării de dimensiuni medii deasupra și jucării mai mici din cadoul de argintărie – și executați un ciclu de spălare ușoară. Evitați utilizarea opțiunii de uscare încălzită pentru a nu topi jucăriile.

Utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru a găti lasagna

Chiar dacă pare incredibil, puteți găti o lasagna întreagă în mașina de spălat vase. Asigurați-vă că așezați preparatul într-un container etanș sau utilizați metoda prezentată de PartSelect pentru o inovație interesantă în viața dumneavoastră.

- Advertisement -

Utilizați părțile vechi ale mașinii de spălat vase pentru a vă redecora grădina

O alta idee de reciclare pentru vechea dumneavoastra mașină de spălat vase este să o scoateti afară și să o folosiți ca un ghiveci de grădină înălțat. Umpleți-l cu pământ și creșteți legumele dvs. chiar în ghiveci. Puteți urma aceste instrucțiuni de la SFGate pentru a realiza această transformare.

Utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru a desface avocado

Dacă doriți să faceți guacamole, dar toate avocadole dvs. sunt întregi, puteți folosi mașina dvs. de spălat vase pentru a forța desfacerea acestora. Așezați avocado pe suportul superior al mașinii de spălat vase și executați un ciclu de spălare.

Utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru a vă curăța diferite obiecte din casă

Mașina dvs. de spălat vase este o modalitate ușoară de a curăța diferite obiecte, dificil de curățat și de a vă salva spatele. Așezați-le pe raftul inferior al mașinii de spălat vase, fără vase, și treceți-le printr-un ciclu de spălare.

Folosiți părțile vechi ale mașinii de spălat vase pentru a construi o cabină de vopsit cu pulverizare

Iată un alt proiect de reciclare pentru vechea mașină de spălat vase. Utilizați vasul de spălat vase pentru a crea o cabină de vopsit cu pulverizare. Așezați vechea mașină de spălat vase în garaj sau în magazie și plasați elementul pe care doriți să-l vopsea în interior.

Utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru a vă usca vasele spălate manual

Dacă preferați să vă spălați mâncarea, puteți utiliza în continuare ciclul de uscare al mașinii dvs. de spălat vase pentru a vă usca vasele când ați terminat. Acest lucru are bonusul adăugat de mașina de spălat vase în bucătăria dvs.

Utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru a vă curăța cheile

Cheile casei dvs. pot atrage o mulțime de germeni, mai ales dacă le aruncați pe pământ. O modalitate ușoară de a le curăța este să le arunci în mașina de spălat vase împreună cu restul vesela. Doar asigurați-vă că nu spălați nimic care nu se poate uda și uscați-le bine pentru a preveni rugina.

Utilizați motorul vechi de spălat vase pentru a construi un generator manual


Dacă aveți o veche mașină de spălat vase pe care vreți să o înlocuiți, dar motorul funcționează, faceți un generator manual. Aflați mai multe despre cum să finalizați acest proiect aici.

Utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru a vă curăța florile artificiale

Florile artificiale sunt obiectele din casa care preiau o mulțime de praf. Dacă descoperiți că florile dvs. artificiale au nevoie de o reîmprospătare puneți-le în partea superioară a mașinii dvs. de spălat vase.

Utilizați vechea mașină de spălat vase pentru a organiza ustensile de scris

Dacă descopuneți vechea mașină de spălat vase pentru componente înainte de a-l arunca, asigurați-vă că păstrați componenta de aluminiu. Acest coș este un loc minunat pentru a ține și sorta uneltele de scris, inclusiv creioane, marcatori, stilouri și alte elemente.

Utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru a spăla încălțăminte și pălării

În timp ce s-ar putea să nu realizați acest lucru, mașina dvs. de spălat vase funcționează excelent atunci când spală articole de îmbrăcăminte. Unele dintre articolele pe care le puteți spăla într-o mașină de spălat vase sunt mingile de baseball, șosetele, palăriile și pantofi. Asigurați-vă că nu le spălați cu vasele!

Utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru a pregăti cozi de homar

Utilizarea mașinii dvs. de spălat vasepoate merge și în direcția de a găti cozile de homar, după cum se arată la Sporkful. Pur și simplu tăiați o jumătate de coada de homar și puneți-o într-un borcan de mason sigilat. De asemenea, puneți un vas întreg de unt nesărat în borcan și rulați-l printr-un ciclu de spălare.

Folosiți componentele vechi ale mașinii de spălat vase pentru a crea o panglică sau un organizator de filete

Dacă aveți nevoie de o metodă ușoară pentru stocarea panglicilor și a firelor, atunci acesta propunerea noastră. Pur și simplu scoateți grilajul înainte de a arunca vechea mașină de spălat vase și reutilizați-l pentru nou îndeletnicire.

Mașina dvs. de spălat vase poate fi folosită și pentru a vă încălzi felurile de mâncare

Pentru a încălzi farfuriiile înainte de a servi o masă, pur și simplu puneți-le în mașina de spălat vase și porniți ciclul de încălzire / uscare. Dacă aveți noroc, mașina dvs. de spălat vase are deja o setare specifică pentru încălzirea farfuriilor

Utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru curățarea tastaturii computerului

S-ar putea să aveți inițial o trepidație, dar curățarea tastaturii computerului în mașina dvs. de spălat vase este o alternativă viabilă. Asigurați-vă că nu utilizați săpun, apă fierbinte sau ciclul de uscare încălzit. De asemenea, asigurați-vă că spălați singuri tastatura în mașina de spălat vase și lăsați-o să se usuce la aer timp de cel puțin trei zile înainte de a o folosi din nou.

Folosiți mașina dvs. de spălat vase la legume conservate

Dacă vă place legumele dvs. gustoase și perfect condimentate, încercați acestă soluție. Plasați legumele dvs. tocate într-un borcan Mason, împreună cu o ceașcă de apă, condimente și unt înainte de sigilare inchis. Rulați un ciclu normal de spălare a veselei cu borcanele de pe rafturile de sus.

Utilizați mașina dvs. de spălat vase pentru a găti somonul

Credeți sau nu, puteți găti somon în mașina dvs. de spălat vase, conform acestei rețete de către Real Simple. Pur și simplu puneți două fileuri de somon condimentate în pachete separate de folie etanșă și plasați-le pe suportul de sus. Apoi rulați fileurile printr-un ciclu normal fără săpun.

sursa:https://homehacks.co/23-awesome-things-didnt-know-dishwasher-2-things-never-try/