Câteva utilizări neobișnuite ale uleiului de măsline în casă

- Advertisement -

Mulți dintre noi preferă să folosească obiecte naturale pentru a rezolva problemele gospodăriei, mai degrabă decât să aducă substanțe chimice în preajma copiilor și animalelor de companie.

De aceea uleiul de măsline este un produs miracol! Vă propunem câteva moduri inedite în care puteți folosi ulei de măsline în casa dvs., care nu are nimic de-a face cu gătitul sau salatele.

1) Împiedică uneltele de grădină să ruginească

Nu lăsați sculele de grădină să rugină. Puneți ulei de măsline peste ele. Acest lucru va reduce cantitatea de murdărie, va preveni rugina și le va ajuta să reziste mult mai mult timp.

- Advertisement -

2) Pune capăt sforăitului

Sforăitul te ține treaz toată noaptea? Luând o gură de ulei de măsline înainte de culcare, probelma dospare. Poate să vă eliberezere căile respiratorii și să vă lubrifiaze mușchii gâtului pentru a preveni sforăitul.

3) Lingurile sunt mai ușor de curățat

Se freacă niște ulei de măsline pe o ceașcă de măsurare sau o lingură. Acest lucru va facilita curățarea lingurilor după măsurarea unor materiale lipicioase cum ar fi miere sau sirop. Va face ca lucrurile lipicioase să alunece imediat.

- Advertisement -

4) Înlocuitor pentru crema de ras

Nu aveți cremă de bărbierit? Utilizați în schimb un ulei de măsline. Acesta vă va oferi un bărbierit superb și vă va păstra pielea perfect moale. Folosiți o linguriță suplimentară de ulei de măsline după ce vă spălați pentru a vă asigura că pielea rămâne moale.

5) Aduce strălucire pantofilor dvs.

Aduceți strălucirea pantofilor de piele cu puțin ulei de măsline. Doar puneți puțin ulei de măsline pe o cârpă moale. Utilizați cârpa pentru a vă freca pantofii și pentru a le restabili strălucirea.

- Advertisement -

6) Demachiant natural

Dacă nu reușiți să îndepărtați machiajul din ochi, puteți utiliza în schimb ulei de măsline. Puneți puțin ulei de măsline pe o bilă de bumbac și utilizați bila pentru a șterge machiajul.

7) Ameliorați arsurile solare

Uleiul de masline functioneaza bine pentru a calma arsurile solare. Aplicați un strat subțire pe pielea dvs. arsă. Lăsați-o să stea o oră înainte să o spălați.

8) Scapă de coșuri

Uleiul de masline vă ajută pentru a scapa de acnee. Acest lucru se datorează faptului că uleiul de măsline are proprietăți antiinflamatorii ce vindeca acneea. Doar dați-l pe niște cosuri.

9) Opriți o ușă scârțâietoare

Scârțâitul usilor poate fi foarte enervant. Pur și simplu turnați puțin ulei pe balama și frecați cu o cârpă. Se va închide în liniște de acum înainte.

10) Scoate guma din păr

Nu trebuie să tăiați guma din păr. Puneți puțin ulei de măsline și lăsați-o să se înmoaie. Veți scoateți ușor guma în acest mod.

11) Baie de catifelare a pielii

Folosind uleiul de măsline în apa de baie este o modalitate foarte bună de a-ți catifela pielea. Doar punți în câteva picături. Asigurați-vă că ați șters cada după ce ați terminat această baie speacială.

12) Îndepărtează vopseaua de pe piele

Îndepărtarea vopselei de pe piele poate fi dificilă. Pur și simplu frecați puțin ulei de măsline pe piele. Masați ușor și vopseaua se va îndepărta.

13) Curăță mobilierul în mod natural

Nu mai utilizați chimicale pentru a vă lustrui mobilierul din lemn. Poti să realizezi acest lucru cu ajutorul uleiului de măsline. Șpreiați-o pe mobilierul tău, lăsați-l să stea puțin, apoi șterge-ți. Rezultatul este spectaculos.

14) Repară părul despicat

Puneți capăt zilelor de păr deteriorat. Doar aplicați o cantitate mică părului atunci când este umed. Părul își va recăpăta strălucirea.

15) Desface fermoarul înțepenit

Un fermoar blocat nu înseamnă sfârșitul său. Înmuiați un tampon de bumbac în uleiul de măsline și frecați-l pe dinții fermoarului. Apoi, scuturați ușor fermoarul în sus și în jos până când se eliberează.

16) Îndepărtează cuticulele

Puteți avea cuticule flexibile și moi, fără a folosi un tratament chimic. Doar dați puțin ulei de măsline pe cuticulele tale. Fă-o în timp ce gătești, ca să nu uiți.

17) Ameliorează durerea în gât

Se amestecă puțin ulei de măsline cu uleiuri esențiale cum ar fi eucalipt, levănțică sau ulei de arbore de ceai. Masați acest lucru pe gât pentru a reduce inflamația și durerea, precum și pentru a stimula drenajul limfatic și circulația. Se amestecă 20 de părți de ulei de măsline cu o singură parte ulei de esență și se acoperă cu o pătură pentru a stimula vindecarea.

18) Vindecă eczemă și pielea uscată

Uleiul de măsline este excelent pentru pielea uscată sau cu eczema. Doar hidratează părțile uscate cu ulei de măsline. Pielea uscată va fi netezită în cel mai scurt timp.

19) Vindecă călcâiele crăpate

Călcâiele crăpate sunt uscate și pot fi chiar dureroase. Exfoliați zona cu o piatră ponce și frecați cu ulei de măsline când ați terminat. Acoperiți cu o șosetă peste noapte pentru a spori efectul acestuia.

20) Curăță periile machiajului

Ar trebui să vă curățați periile de machiaj în fiecare lună. Se amestecă două părți săpun antibacterian și o parte ulei de măsline și se utilizează pentru a spăla periile cu apă. Aceasta va elimina bacteriile și le va menține curate.

21) Ameliorează aspectul neplăcut al vergeturilor

Doriți să reduceți aspectul vergeturilor? Aplicați o cantitate generoasă de ulei în zonă în fiecare dimineață. Ar trebui să vedeți rezultatele după o săptămână.

22) Împiedică prindarea de ceară de fundul feșnicului

Odată ce ceara scade în jos suportul lumânării, poate fi greu să se desprindă. Puteți preveni acest lucru prin frecarea unui strat subțire de ulei în suportul pentru lumânări. Veți fi capabili să scoateți cu ușurință ceara în acest fel.

23) Remediu pentru ceară pentru urechi

Se toarnă câteva picături de ulei de măsline curat în fiecare dintre urechi în mod regulat. Lăsați uleiul să stea câteva minute înainte de a vă așeza pe un prosop și lăsați-l să dispară. Acest lucru va împiedica acumularea de ceară umedă.

24) Lustruiește oțelului inoxidabil

Se toarnă câteva picături de ulei de măsline pe o cârpă și se șterge oțelul inoxidabil. Acest lucru vă scapă de urme, murdărie și amprente digitale. Apoi treceți cu un prosop de hârtie pentru a crea o strălucire specială.

25) Eliberează dopul din ureche după înot

Urechea înotătorului este o infecție în canalul exterior al urechii cauzată de apa rămasă în ureche după înot. Puneți câteva picături de ulei de măsline în fiecare dintre urechi înainte de a înota. Acest lucru vă poate ajuta să preveniți infecția. Nu utilizați această metodă dacă aveți un timpan rupt.

Sursa:https://homehacks.co/40-brilliant-uses-for-olive-oil-home/