Acasă WOW Au plecat pe vreme rea în căutarea câinelui care lipsea de mai bine de 2 zile. Când l-au găsit, au descoperit că acest căţel proteja un băieţel pierdut.

Au plecat pe vreme rea în căutarea câinelui care lipsea de mai bine de 2 zile. Când l-au găsit, au descoperit că acest căţel proteja un băieţel pierdut.

0
Au plecat pe vreme rea în căutarea câinelui care lipsea de mai bine de 2 zile. Când l-au găsit, au descoperit că acest căţel proteja un băieţel pierdut.

Se spune despre câini că sunt „cei mai buni prieteni ai omului” și probabil că avem multe motive să credem asta. Unul dintre aceste motive se datorează faptului că ei sunt extrem de loiali și protectivi.

Așa se explică existența multor relatări ale unor întâmplări adevărate despre câini care au salvat vieți omenești, uneori chiar și în condiții extreme.
Un câine din Rusia este privit ca erou după ce reușit să salveze viața unui băiat de doi ani, într-un frig năpraznic. Din câte se pare copilul a fost abandonat de familia sa în regiunea Altai din Siberia pe o verandă unei case, pe o vreme friguroasă de 10 ° F, care a scăzut la -5,8 ° F peste noapte, potrivit Daily Mail.

Câinele s-a înfășurat în jurul baiatului, ca să-i țină de cald. Băiatul a fost în cele din urmă găsit de vecini, suferind de hipotermie acută.

Timpul Siberian,  un ziar local, a spus că mama s-a întors după patru zile după ce copilul a fost găsit de vecini și face obiectul unei investigații penale pentru abandonarea deliberată a acestuia. Băiatul a fost spitalizat și răspunde bine la tratament, în ciuda faptului că a stat în frig și fără alimente, timp de 48 de ore.

Acesta nu este prima poveste a unui câine siberian care salvează vieți omenești. Un alt câine a condus poliția la un alt copil, Karina Chikitova, de 3 ani, care a fost pierdută în sălbăticia Republicii Sakha timp de nouă zile, după ce s-a rătăcit căutându-și tatăl plecat într-o călătorie.

Salvatorii erau conștienți că singura șansă de supraviețuire a copilului era să stea cât mai aproape de câine. „A fost un moment dificil când câinele a fost găsit fără copil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de salvare al Republicii Sakha.

„Așa că atunci când câinele s-a întors, ne-am gândit că șansele erau slabe să mai fie găsită fetița și ne-am întristat profund”. Dar ea a fost găsită și a supraviețuit mâncând fructe de pădure și apă proaspătă.

Datorită câinilor eroi, viața acestor copii a fost salvată și au devenit îngerii păzitori și cei mai buni prieteni ai acestora.

sursa: Animal Channel.