Așa arată locuințele oamenilor din diferite colțuri ale lumii. Ai putea locui în Japonia?

De multe ori vedem case superbe în filme sau în reviste și admirăm designul care a intrat în aceste capodopere arhitecturale. Datorită mass-media, avem o idee generală despre cum arată locuințele oamenilor din diferite colțuri ale lumii. Dar rareori ne dăm seama că ceea ce vedem pe ecran poate sa difere mult de realitate.

- Advertisement -

1. Japonia

Tokyo este unul dintre cele mai scumpe și dens populate orașe din lume. De aceea, doar oamenii înstăriți își pot permite să aibă locuințe spațioase, în timp ce marea majoritate a japonezilor locuiesc în apartamente minuscule.

Singura cameră din apartament este folosită ca dormitor, living și sufragerie. În colț, puteți vedea un frigider, iar singura cale de a ajunge la balcon este să treceti peste pat. Cu toate acestea, camera este luminoasă și bine compartimentata, iar acest lucru extinde vizual spațiul de locuit.

- Advertisement -

Pe hol, în spatele ușii galbene, există un dulap, baie și chiar o mini bucătărie care are tot ce ai nevoie.

2. Spania

Majoritatea spaniolilor preferă să locuiască în blocuri de apartamente. Iată cum arată zona rezidențială tipică din orice oraș spaniol.

Majoritatea apartamentelor spaniole implică pereți albi, podele din piatră și ferestre cu obloane. Aceste elemente interioare îi ajută pe oameni să supraviețuiască lunilor călduroase de vară. Cu toate acestea, întrucât nu este obișnuit ca o casă spaniolă să fie echipată cu încălzire centrală, in apartament poate fi foarte frig iarna. Multe persoane folosesc calorifere electrice ca o modalitate de a-și păstra locuința calduroasa. Dar ținând cont de faptul că facturile din Spania la energia electrică sunt printre cele mai mari din Europa, această metodă de încălzire nu este foarte eficientă.

3. Suedia

- Advertisement -

O zonă rezidențială tipică din Suedia arată așa.

O caracteristică distinctivă a modului de viață suedez este utilizarea inteligentă a zonelor subsolului. Oamenii o folosesc adesea pentru a-și depozita bicicletele, pentru a crea o spălătorie sau, uneori, chiar o transformă într-o sală de sport.

4. Marea Britanie

Majoritatea englezilor încearcă să evite să trăiască în blocuri. Prefera sa locuiasca la marginea orasului in case ca acestea.

Luptându-se cu frigul, englezii își fac locuințele confortabile și cochete.

5. Coreea de Sud

Peste 80% din populația coreeană locuiește în clădiri de apartamente înalte. O caracteristică distinctivă a blocurilor de apartamente coreene este numărul imens de etaje care este vizibil de departe.

Poate părea ciudat, dar apartamentele din Coreea nu au holuri. Chiar și cuvântul „hol” poate părea necunoscut de localnici. Intrarea în apartament este de obicei foarte mică (aproximativ un metru lățime). Astfel, la intrarea în apartament veți vedea imediat ușile care duc spre bucătărie sau living. Majoritatea zonelor de intrare tind să aibă pardoseală sau gresie, iar aici este locul unde ar trebui să-ți scoți pantofii înainte de a intra într-o casă.

6. Australia

Australienii iubesc să trăiască în propriile case, dar un număr tot mai mare de rezidenți (aproximativ 30% din populație) aleg să locuiască în blocuri de apartamente.

7. India

Dacă o familie este relativ bogată, ei au o casă mare, cu multe camere. Astfel de locuințe au de obicei două etaje înalte, cu o curte mare.

8. Cuba

În Cuba, casele sunt realizate în principal din beton . Majoritatea caselor de aici nu au geamuri. În schimb, oamenii folosesc obloane din lemn sau metal.

Dacă intri într-o casă din Havana (în special în zona centrală a capitalei), vei fi uimit de cât de frumos este interiorul. Construite în stil colonial, cu tavane înalte și mobilier antic, aceste case par a fi adevărate capodopere.

9. Statele Unite ale Americii

Indicele de spațiu mediu pe persoană în SUA este printre cele mai ridicate din lume, ceea ce înseamnă că locuința tipică americană este într-adevăr mare. O casă care este de vânzare are aproape tot ce ai nevoie pentru a trăi în ea: covor în toate camerele, corpurile de baie și aparatele de bucătărie. Singurul lucru care lipsește aici este mobilierul.