Ajută exercițiile fizice la pierderea kilogramelor în plus?

- Advertisement -

Pentru a pierde în greutate, trebuie să ardeți mai multe calorii decât consumați. Exercițiile fizice vă poate ajuta să realizați acest lucru prin arderea unor calorii suplimentare. Cu toate acestea, unii oameni susțin că exercițiul fizic singular nu este eficient pentru pierderea în greutate.

Acest lucru se poate datora faptului că exercițiile fizice cresc foamea la unii oameni, făcându-i să mănânce mai multe calorii decât au ars în timpul antrenamentului. prin urmare rămâne întrebare:exercitiul fizic este foarte util pentru pierderea in greutate?

Acest articol încearcă să ofere câteva răspunsuri posibile:

1.Exercițiul fizic este foarte bun pentru sănătatea dumneavoastră. Acesta poate să vă scadă riscul de îmbolnăviri, inclusiv boli de inimă, diabet, obezitate, osteoporoză și unele forme de cancer.

- Advertisement -

De fapt, persoanele care fac  în mod regulat sunt considerate a avea până la un risc de 50% mai mic de a muri de multe dintre aceste boli . Exercițiul este, de asemenea, incredibil de bun pentru sănătatea mintală și vă poate ajuta să gestionați stresul și să vă relaxați.

Țineți cont de acest lucru atunci când luați în considerare efectele exercițiilor fizice. Chiar dacă nu este eficient pentru scăderea în greutate, are însă alte beneficii care sunt la fel de importante, dacă nu mai importante.

2. Exercițiul fizic este adesea recomandat pentru scăderea în greutate, dar oamenii ar trebui să vizeze cu adevărat pierderea de grăsimi. Dacă reduceți pur și simplu consumul de calorii pentru a pierde în greutate, fără a face exerciții fizice, probabil veți pierde atât mușchii, cât și grăsimile.

De fapt, se estimează că atunci când oamenii pierd în greutate, aproximativ un sfert din greutatea pe care o pierd este mușchi. Când reduceți caloriile, corpul dvs. este obligat să găsească alte surse de combustibil. Din păcate, aceasta înseamnă arderea proteinelor musculare împreună cu depozitele de grăsimi.

- Advertisement -

Includerea unui plan de exerciții fiyice alături de dieta dvs. poate reduce cantitatea de mușchi pierduți. Acest lucru este important, de asemenea, deoarece mușchiul este mai activ metabolic decât grăsimea.

Prevenirea pierderii musculare poate ajuta la contracararea scăderii ratei metabolice care apare atunci când pierdeți greutatea, ceea ce face mai greu să pierdeți greutatea și să vă mențineți.

În plus, majoritatea beneficiilor exercițiilor fizice par să provină din îmbunătățirea compoziției corporale, a sănătății generale și a sănătății metabolice, nu doar prin scăderea în greutate. Chiar dacă nu pierdeți din „greutate”, este posibil să pierdeți în continuare grăsimi și să construiți mușchi. Din acest motiv, poate fi util să măsurați din când în când mărimea taliei și procentul de grăsime corporală.

3. Exercițiile cardio vă ajută să ardeți calorii și grăsimi corporale
Unul dintre cele mai populare tipuri de exerciții fizice pentru pierderea în greutate este exercițiul aerobic, cunoscut sub denumirea cardio. Exemplele includ mersul pe jos, alergatul, ciclismul și înotul.

- Advertisement -

Exercitiile aerobice nu au un efect major asupra masei musculare, cel putin nu in comparatie cu ridicarea in greutate. Cu toate acestea, este foarte eficient la arderea caloriilor. Un studiu recent de 10 luni a examinat cum cardio a afectat 141 de persoane obeze sau supraponderali. Ei au fost împărțiți în trei grupe și nu li s-a spus să reducă aportul de calorii:

Grupul 1: Ardeți 400 de calorii prin cardio, 5 zile pe săptămână
Grupul 2: Arde 600 de calorii prin cardio, 5 zile pe săptămână
Grupa 3: Nici un exercițiu
Participanții la lotul 1 au pierdut 4,3% din greutatea corporală, în timp ce cei din grupa 2 au pierdut puțin mai mult la 5,7%. Grupul de control, care nu a exercitat, a câștigat de fapt 0,5%.

Alte studii arată, de asemenea, că cardio vă poate ajuta să ardeți grăsimea, în special grăsimea burtă periculoasă care crește riscul de diabet zaharat de tip 2 și boli de inimă.

Prin urmare, adăugarea de exerciții cardio la stilul dumneavoastră de viață este de natură să vă ajute să vă gestionați greutatea și să vă îmbunătățiți sănătatea metabolică. Doar nu compensați exercițiul consumând mai mult calorii în loc.

4. Toate activitățile fizice vă poate ajuta să ardeți calorii.

Cu toate acestea, formarea de rezistență – cum ar fi ridicarea de greutăți – are beneficii care depășesc acest lucru.Formarea de rezistență vă ajută să creșteți puterea, tonul și cantitatea de mușchi pe care-i aveți. Acest lucru este important pentru sănătatea pe termen lung, deoarece adulții inactivi pierd între 3-8% din masa musculară pe decadă.

Cantități mai mari de mușchi sporesc metabolismul, ajutându-vă să ardeți mai multe calorii, chiar și în repaus. Acest lucru ajută de asemenea la prevenirea scăderii metabolismului care poate apărea alături de pierderea în greutate.

Un studiu efectuat pe 48 de femei supraponderale pe o dietă cu conținut scăzut de calorii a constatat că cei care au urmat un program de ridicare a greutății și-au menținut masa musculară, rata metabolică și puterea, chiar dacă au pierdut greutatea .

Femeile care nu au ridicat greutățile au pierdut și greutatea, dar au pierdut și mai multă masa musculară și au prezentat o scădere a metabolismului.

Din acest motiv, a face o formă de formare de rezistență este într-adevăr un plus crucial pentru un plan eficient pe termen lung de pierdere în greutate. Ea facilitează menținerea greutății, ceea ce este de fapt mult mai greu decât pierderea în greutate.

5.Persoanele care fac exerciții uneori mănâncă mai mult
Una dintre principalele probleme cu exercițiul fizic și pierderea în greutate este că exercițiul nu afectează doar partea  de eliminare a caloriilor în plus. De asemenea, poate afecta nivelul apetitului și nivelul de foame, ceea ce vă poate determina să consumați mai multe calorii.

Exercițiile fizice poate crește senzația de foame. De asemenea, se spune că exercițiul fizic vă poate face să supraestimați numărul de calorii pe care l-ați ars și să vă „răsplătiți” cu alimente. Acest lucru împiedică scăderea în greutate și chiar poate duce la creșterea în greutate.

Deși nu se aplică tuturor, studiile arată că unii oameni mănâncă mai mult după ce au lucrat, ceea ce îi poate împiedica să piardă în greutate.

Exercitiile pot afecta hormonii de reglare a apetitului
Activitatea fizică poate influența nivelul hormonal. Ghrelin este cunoscut sub numele de „hormonul foamei” din cauza modului în care vă conduce apetitul.

Interesant este faptul că studiile arată că apetitul este suprimat după un exercițiu intens. Acest lucru este cunoscut sub numele de „exercițiu anorexie” și pare legat de o scădere a ghrelinului. Cu toate acestea, nivelul ghrelinului revine la normal după aproximativ o jumătate de oră.

Deși există o legătură între apetitul și ghrelin, nu pare să influențeze cât de mult consumați (34).

Efectele asupra apetitului pot varia de la individ
Studiile privind consumul de calorii după exercițiu sunt amestecate. Se recunoaște acum că atât pofta de mâncare, cât și aportul alimentar după exerciții pot varia de la o persoană la alta.

De exemplu, femeile s-au dovedit a fi mai înfometate după ce au lucrat decât bărbații, iar persoanele mai slabe pot resimți mai vag senzația de foame decât persoanele obeze.

CONCLUZII:
Efectele exercitării asupra pierderii în greutate sau a câștigului variază de la persoană la persoană.

Deși majoritatea persoanelor care își exercită efortul vor pierde în greutate pe termen lung, unii oameni consideră că greutatea lor rămâne stabilă, iar câțiva oameni chiar vor crește în greutate.

Cu toate acestea, unii dintre cei care câștigă în greutate câștigă de fapt mușchi, nu în grăsimi.

Cu toate acestea, atunci când se compară dieta și exercițiul fizic, schimbarea dietă tind să fie mai eficientă pentru pierderea în greutate decât exercițiul fizic.

Cu toate acestea, strategia cea mai eficientă implică atât dieta, cât și exercițiul fizic.

 

sursa:https://www.healthline.com/nutrition/does-exercise-cause-weight-loss