Aceste 8 produse alimentare nu este recomandat să le cumpărăm din supermarket-uri. Iată care sunt acestea şi care sunt motivele.

- Advertisement -

Ducem un stil de viaţă extrem de alert, iar asta ne poate afecta sănătatea din multe puncte de vedere. Unul dintre cele mai importante aspecte, asupra căruia trebuie să aplecam mai des, este nutriţia. În primul rând trebuie să respectăm mesele principale ale zile şi, totodată, atunci când mergem la cumpărături să alegem mere produsele sănătoase. Din comoditate şi lipsă de timp, tindem să alegem produsele alimentare gata preparate sau semipreparate, carne procesată şi băuturi cu foarte mult zahăr. Iată ce trebuie să evităm pentru a avea o nutriţie sănătoasă:

Salata la pungă

Specialiştii avertizează că aceste pungi cu salată sunt mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor care ne pot afecta grav sănătatea. Deşi este o variantă comodă de a prepara o salată, recomandăm cumpărarea unei salate proaspete sau dacă chiar nu doriţi acest lucru, salata la pungă trebuie spălată foarte, foarte bine, chiar dacă pe ambalaj se specifică „gata de consum”.

- Advertisement -

Carnea procesată

Este cunoscut faptul că un consum necontrolat al mezelurilor şi al cărnii procesate în general creşte riscul apariţiei cancerului. Acestea au un conţinut de nitrati extrem de periculos, iar produsele afumate conţin benzopiran, la fel un agent cancerigen.

Ceaiul verde la sticlă

- Advertisement -

Ceaiul verde la sticlă nu are niciun beneficiu pentru organism, dimpotrivă conţine un aport mare de zahăr extrem de nociv.

Produsele de patiserie cu fructe

- Advertisement -

Dacă veţi citi eticheta veţi descoperi că produsul respectiv are doar 20%-30% fructe, aşa că mai bine îl evitaţi!

Maioneza

Maioneza este un produs bogat în ou şi ulei, aşadar cea cumpărata conţine o mulţime de stabilizatori, conservanţi şi alte substanţe chimice cu scopul de a o face să reziste cât mai mult. Este recomandat să o facem noi acasă!

Condimentele foarte fine

Sunt foarte uşor de falsificat, aşadar nu putem şti cu certitudine ce conţin. Un exemplu bun este scorţişoara care poate fi înlocuită foarte uşor scorţişoara Cassia, un compus aromatic care poate provoca serioase probleme hepatice. Este recomandat să cumpărăm mirodenii certificate.

Pâinea feliată

Pentru a face un sandwich cât mai rapid, cumpărăm pâine albă feliată, care deseori este făcută dintr-o făină albită chimic pentru a rezista mai mult. Este extrem de important să cumpărăm o pâine dintr-o făină cât mai sănătoasă şi de preferat, nefeliată.