A apărut un nou fel de asfalt. Este fabricat din sticle de plastic și poate dura de 10 ori mai mult

În scopul reducerii impactului negativ al poluării din plastic pe planeta noastră, o companie din Marea Britanie, numită MacRebur, a venit cu o soluție inovatoare: transformarea deșeurilor de plastic în drumuri. Nu numai că această idee este foarte ecologică, dar produce și drumuri mai puternice și care durează mai mult decât drumurile obișnuite de asfalt.

- Advertisement -

Această idee a început literalmente în coșul de gunoi.
Ideea -sa născut când CEO – ul Toby McCartney lucra cu o organizație de caritate din sudul Indiei , care a ajutat oamenii care au lucrat la locurile de depozitare a deșeurilor ca culegători. O parte din plasticul colectat a fost topit în găuri pentru a crea umpluturi.

Cu această tehnologie , ciclul de viață al unui material utilizat în mod obișnuit conținut în asfalt obișnuit poate fi extins cu ajutorul amestecului de deșeuri din plastic pe care îl face compania. De asemenea, reduce cantitatea de combustibil fosil utilizat în proces, ceea ce este excelent pentru mediu.

- Advertisement -

Pare sa arate destul de bine si sa fie rezistent

Un concept simplu cu rezultate uimitoare
Practic, ceea ce fac este să ia un amestec de deșeuri de plastic, să-l granuleze și să-l adauge în formula de beton asfalt care este folosit pentru a face drumuri.

Nu orice tip de plastic poate fi folosit pentru asta. Trebuie să fie etichetată ca deșeuri , deci nici un plastic nou sau reciclat. Deoarece fabricarea asfaltului necesită căldură, tot plasticul folosit trebuie să se topească la o temperatură specifică.

Chiar dacă unele dintre materialele plastice nu fac tăierea, majoritatea o fac, inclusiv plasticul negru, care este foarte greu de reciclat. Șoselele construite cu această tehnică sunt, de asemenea, mai ieftine, deoarece folosesc deșeuri care nu au nicio valoare sau ar costa banii orașului pentru a fi expediate la un depozit de deșeuri.

- Advertisement -

Drumuri din plastic vs.
Drumurile care conțin plastic arată la fel ca drumurile obișnuite, dar sunt mai flexibile. Din acest motiv, acestea fac față mai bine la daunele meteorologice cotidiene. Fiind un tip de asfalt îmbunătățit, aceste drumuri sunt cu 60% mai puternice și durează de 3 ori mai mult , ceea ce reduce aspectul de fisuri și găuri.

Acest amestec poate fi aplicat nu numai pe drumuri, ci și parcări, autostrăzi, piste aeroportuare și piste de curse

Inițiative ca aceasta ne arată că se pot face mai multe pentru a ajuta la economisirea a ceea ce a mai rămas de pe planeta noastră și a aduce o atitudine pozitivă față de viitorul sustenabilității.