George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), s-a născut în Focșani, județul Vrancea, și a absolvit Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din București. La câțiva ani după terminarea studiilor, se prezenta ca un „nou golan”, promovând unirea Basarabiei cu România. În acea perioadă, George Simion a încorporat muzica în activismul său pentru a-și susține cauza.
La doar 23 de ani, George Simion colabora cu artiști renumiți din hip-hopul românesc, organizând concerte la Chișinău pentru a difuza mesajul unirii dintre Moldova și România.
George Simion a fost producător muzical la 23 de ani.
În 2009, la patru ani după ce a absolvit liceul, George Simion a câștigat recunoaștere în rândul protestatarilor pentru pasiunea sa pro-unionistă și pentru dragostea sa față de muzica hip-hop românească.
Povestea carnețelului negru al lui Nicușor Dan. A apărut cu el la PRO TV, iar la Antena 1 a dezvăluit ce conține și cine i l-a oferit.
Liderul AUR a avut un rol de producție muzicală pe un album care cuprinde nume importante din muzica urbană, precum Bitză, 1-Q Sapro și Nimeni Altu. De asemenea, albumul scos de Simion include și trupa Morometzii.
După lansarea albumului „Uniți sub tricolor”, George Simion a contribuit la o altă compunere, intitulată „Eternia”. Această compilație, lansată de trupa Sangre, a apărut la Hades Records. Vocea lui Simion poate fi ascultată pe piesa „Interludiu I”. Numele său apare ca autor, fiind asociat cu mișcarea „Noii Golani”, conform Fanatik.ro.
„Este un eveniment caritabil. Am lansat un CD, ‘Uniți sub tricolor’, care costă 10 lei. Banii din vânzarea CD-urilor vor fi donați liceului românesc din Tiraspol, ‘Lucian Blaga’. Ne vom urca în autocare pentru a sărbători ziua de 1 Decembrie împreună cu frații noștri la Chișinău, unde va avea loc lansarea CD-ului pentru Basarabia”, explica George Simion într-un videoclip promoțional acum 16 ani.
George Simion are interdicție de a intra în Republica Moldova.
În martie 2009, George Simion a fost expulzat din Republica Moldova, în timpul mandatului președintelui Vladimir Voronin, după o manifestare pentru comemorarea unirii Basarabiei cu România. Poliția l-a acuzat de încălcarea ordinii publice.
În mai 2015, înainte de un protest pro-unire, autoritățile de la Chișinău l-au declarat indezirabil pentru o perioadă de cinci ani. Interdicția este valabilă până în 2028, cu excepția unei eventuale decizii diferite în cadrul ședinței de judecată din 19 mai.
Recent, în contextul candidaturii la prezidențiale, George Simion a discutat despre interdicția de a călători în Ucraina și Republica Moldova. Răspunzând la o întrebare dintr-un interviu, el a declarat că, dacă va deveni președinte, ar dori să dezvolte relații bune cu vecinii săi.
„Depinde, este în interesul Ucrainei și Moldovei să am o relație bună. Sunt deschis și voi vizita nu doar Kievul, ci și Cernăuți. De asemenea, doresc să merg la Chișinău. Dacă nu doresc, este alegerea lor”, a afirmat politicianul.
George Simion s-a născut pe 21 septembrie 1986 în Focșani, județul Vrancea. A absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București în 2005 și a obținut o licență în Administrație și Afaceri la Universitatea din București în 2008.
În 2010, a finalizat un program de masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, specializându-se în „Crimele comunismului”. Activitatea sa civic a început în 2006, când a organizat proteste pentru elevii români din Republica Moldova.
Cariera politică a lui George Simion a avansat cu înființarea Platformei Unioniste Acțiunea 2012, o alianță de organizații non-guvernamentale care milita pentru unirea României cu Republica Moldova. Prin intermediul acestei platforme, el a coordonat acțiuni civice și proteste pro-unire.
Un moment important a fost organizarea unui marș commemorativ la Chișinău în 2012, la care au participat 7.000 de oameni, pentru a marca 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Țarist.
În 2019, George Simion a candidat ca independent la alegerile europarlamentare cu sloganul „România Mare în Europa”. Culminarea carierei sale politice a fost înființarea partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) în același an.
.