Un fotograf surprinde albinele cu ochi albaștri dormind noaptea în florile de portocal

- Advertisement -

Avem nevoie de albine. Sunt cel mai important polenizator de culturi alimentare din lume.

De fapt, se estimează că o treime din alimentele pe care le consumăm în fiecare zi se bazează pe polenizarea realizată de către albine. Suntem obișnuiți să le vedem bâzâind de muncă, dar au nevoie și de somnul lor frumos.

Recent, fotograful faunei sălbatice Joe Neely a capturat două albine cufundându-se într-o floare, iar imaginile adorabile arată o parte frumoasă la care foarte rar putem asista.

- Advertisement -

„Povestea din spatele acestor fotografii a început când eu și logodnica mea Niccole am ieșit să găsim flori de mac”, a spus Neely. „La întoarcere am văzut acest petic de flori roz chiar lângă autostradă, așa că ne-am oprit să facem câteva fotografii.”

Niccole a observat această plantă portocalie, Globe Mallow, care era ascunsă în toate aceste flori roz, apoi a auzit albinele care bâzâiau.

- Advertisement -

În timp ce o studiam au început să apară mai multe albine.

Ei bine, nu am știut niciodată că albinele dorm în flori, dar după cum se dovedește, acest tip de albine ( Diadasia diminuta ) dorm în florile portocalii numite Globe Mallows.

- Advertisement -

Mai târziu, domnul Neely a aflat că masculii dorm în interiorul florilor (uneori cu un partener), în timp ce femelele se îngroapă sub pământ pentru a-și îngriji urmașii, care se hrănesc cu polenul adus înapoi în cuib.