15 Animale terifiante găsite în Pădurea Amazoniană

- Advertisement -

Amazonul și pădurile înconjurătoare adăpostesc unele dintre cele mai diverse forme de viață de pe Pământ. Ca una dintre cele mai bogate păduri din lume, Amazonul oferă un habitat bogat pentru o mare varietate de creaturi diferite. Unele sunt absolut minunate de văzut, în timp ce alte specii amazoniene au evoluat în moduri care le-au făcut complet îngrozitoare.

Priviti aceste 15 animale complet terifiante care pot fi găsite în Amazon:

15 – Anaconda Verde

- Advertisement -

Anacondele verzi trăiesc în toată America de Sud, dar pot fi întâlnite mai ales în mlaștini și râuri, ceea ce face Amazonul casa ideală pentru ele. Acești șerpi sunt gigantici: pot ajunge până la 9 metri lungime și cântăresc 550 kg.

Aceste anaconde nu reprezintă o mare amenințare pentru pământ; sunt prea grele ca să se miște repede. Cu toate acestea, atunci când sunt în apă, este o poveste complet diferită. Se pot deplasa cu viteză devastatoare, iar deschiderile speciale din vârful capului le permit să fie scufundate aproape complet în apă. Mesele anacondelor nu sunt de asemenea mici: pot înghiți animale de dimensiunea jaguarilor.

14 – Tiran King Leech

- Advertisement -

Leech king king poate avea doar trei centimetri, dar este foarte îngrozitor. Ea folosește dinții ei uriași pentru a tăia carnea și a crea găuri pentru a intra in pradă.

13 – Păianjenul Care Mănâncă Păsări

12 – Caimanul Negru

- Advertisement -

Caimanul negru este cel mai mare membru al familiei aligatorilor. Capabil să atingă până la 6 metri lungime, este unul dintre cele mai periculoase animale de pe râul Amazon. Culoarea întunecată a pielii lor oferă camuflajul perfect pentru vânătoarea lor de noapte, permițându-le să îmbrâncească prada nevinovată în apă.

Terorizează populațiile umane locale datorită naturii sale agresive, cunoscute pentru atacarea persoanelor care trăiesc sau lucrează pe malurile râurilor.

11 – Rechinul Taur

Da, există rechini în Amazon și pot fi găsiți în râul Amazon. Rechinul taur a fost găsit până la 4000 km deasupra râului, provenind din lacul Nicaragua. Este unul dintre cei mai agresivi rechini existenți si este un pericol pentru scafandri. Dacă acest lucru nu este suficient de înfricoșător, poate crește și până la 3 metri lungime.

10 – Centipedele Uriașe Ale Amazonului

Un centipede uriaș adult poate măsura până la jumătate de metru lungime. Poate fi găsit mișcându-se pe meleagurile forestiere din apropierea râului Amazon, unde vânează șopârlele, amfibienii și micile mamifere care trăiesc în apropierea apei. Pe lângă dimensiunea terifiantă, își poate otrăvi victimele prin ghearele ascuțite ale capului.

9 – Piranhas Roșii

Piranha are, fără îndoială, o reputație mai proastă decât orice alt pește de pe planetă. Acești uc1gași frenetici sunt capabili să sfâșie carnea oricărui animal în câteva minute. Dar, de cele mai multe ori, sunt niște creaturi foarte timide, care pândesc în bazinele râului Amazon, unde se hrănesc în principal cu alți pești și insecte. Cu toate acestea, nu se poate nega aspectul înfricoșător și dinții tăioși.

8 – Broasca Otravitoare

7 – Payaras

6 – Anghile Electrice

Datorită fiziologiei sale distinctive, este capabil să producă energie electrică din organele sale. Acest șoc electric poate atinge intensități de până la 600 de volți pentru mai multe milisecunde. Deși nu uc1de de fapt o ființă umană, poate provoca la fel de multă durere ca un pistol înțepător și poate provoca o senzație de amorțeală.

Acest tip de anghilă poate ajunge până la 2,5 metri lungime. Cu siguranță nu este un animal pe care vrei să îl găsești.

5 – Arapaima Gigas

Gigas arapaima este un pește imens care trăiește în bazinele râului Amazon și în mlaștinile și lacurile din apropiere. Ca unul dintre cei mai mari pești din lume, poate atinge o lungime de până la nouă metri și cântărește o impresionantă 440 de kilograme.

4 – Tarantule

3 – Pacus

Pacu este un tip de pește care este strâns legat de piranha, deși crește la o dimensiune mult mai mare. Dar adevăratul coșmar începe cu gura. Dintii lor au o asemănare ciudată cu dinții umani: peștele este omnivor.

Pacu nu este neapărat agresiv, dar dinții lui pot provoca o mușcătură foarte incomodă.

2 – Vidră Gigantică

Vidra uriașă este cel mai mare membru al speciilor sale din lume și unul dintre cele mai mari mamifere din America de Sud, trăiește exclusiv pe râul Amazon și în zonele înconjurătoare. Deși poate părea deosebit de amenințător, acest prădător este unul dintre cei mai eficienți uc1gași din pădure.

1 – Pește Candiru

Candiru este un tip de pește parazit care trăiește în bazinele râului Amazon. Este mic, de obicei doar câțiva milimetri lungime. Ceea ce îl face atât de înfricoșător este modul în care se hrănește. Se inserează în branhiile unui pește mult mai mare și intră înăuntru.