8 Lucruri care se vor întâmpla in corpul dumneavoastră dacă începeți să mâncați miere în fiecare zi

- Advertisement -

Întotdeauna încercăm să găsim produsul perfect care ar putea deveni o pilula magică pentru corpul nostru, fiind în același timp delicios. Dupa atatea cautari si incercari nereusite de a consuma diferite produse care intr-un final s-au dovedit ca nu sunt atat de bune ajungem la o simpla concluzie. Produsul pe care il cautam sa afla fix sub nasul nostru. Mierea caci despre ea este vorba este extrem de utila pentru organismul nostru. Priviti in acest articol doar cateva lucruri pe care le face aceasta daca este consumata intr-un mod regulat.

Curata tenul

Mierea este un antioxidant excelent , ceea ce înseamnă că consumul regulat va curăța corpul dumneavoastră de diverse toxine. În plus, proprietățile sale antibacteriene vor îmbunătăți considerabil starea pielii.

- Advertisement -

Ajuta la pierderea grasimii in exces

Dacă vă urmăriți greutatea, medicii recomandă excluderea tuturor dulciurilor pe bază de zahăr – dar nu mierea . Acest lucru se datorează faptului că zahărul prezent în miere are o compoziție diferită de cea găsită în alți îndulcitori. Mierea stimulează metabolismul, care este esențial pentru scăderea în greutate.

Stabilizeaza nivelul de colesterol

- Advertisement -

Mierea nu are colesterol. Dimpotrivă: componentele sale constitutive și vitaminele contribuie la scăderea nivelului de colesterol. Consumul zilnic de miere are un efect benefic asupra nivelului de compuși antioxidanți din organism care pot combate excesul de colesterol.

Intareste inima

- Advertisement -

Cercetările arată că antioxidanții conținuți în miere pot preveni îngustarea arterelor. În funcție de locul apariției, îngustarea poate duce la insuficiență cardiacă, deteriorarea memoriei sau dureri de cap. Bea un pahar de apă cu câteva linguri de miere va fi suficient pentru a preveni asta.

O memorie mai buna

Alte cercetări demonstrează capacitatea mierei de a lupta împotriva stresului, de a restabili sistemul de apărare celular antioxidant și, în consecință, de a îmbunătăți memoria . În plus, calciul conținut în miere este ușor de ingerat de către creier, ceea ce are un efect benefic asupra funcționării sale.

Un somn linistit

Zaharul continut in miere creste nivelul de insulina din sange, care elibereaza apoi serotonina. Serotonina este în continuare transformată în melatonină, un hormon care promovează somnul de calitate

Un stomac mai puternic

Mierea este un antiseptic puternic, așa că este recomandat să mănânci o lingură de miere pe stomacul gol. Acest ritual simplu ajută la prevenirea diferitelor boli asociate cu tractul digestiv. În plus, în timp ce trece prin stomac, mierea distruge germenii și vindecă răni mici în membrana mucoasă.

Ajută la calmarea nervilor

Acest lucru ar putea părea ciudat, dar un fapt este un fapt. Mierea ajută la calmarea nervilor și la ameliorarea oboselii . Glucoza conținută în miere este esențială pentru munca neuronilor. Este rapid absorbita în sânge, ceea ce duce la relaxarea și atenuarea tulburărilor psihologice.

Bonus: combo de miere și usturoi

Când este combinat cu un alt remediu natural cu proprietăți antiseptice și vindecătoare puternice – usturoi – puterea acesteia va crește de zece ori. Untul cu miere infuzată de usturoi vă va stimula sistemul imunitar și vă va menține sănătoasă. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

3-4 capete de usturoi
1 cană de miere
un borcan mic, cu capac
Separați capetele de usturoi în cuișoare și scoateți straturile exterioare. Puneți-le în borcan și apoi turnați mierea peste ele. Dacă este necesar, eliminați bulele. Acoperiti borcanul cu un capac si puneti-l la infuz pentru cateva zile. Luați o lingură pe zi pe stomacul gol și vă veți simți energizat și sănătos.