9 trucuri pentru curățarea casei domneavostră

- Advertisement -

Nimănui nu-i place să curățe, dar este doar unul din acele lucruri pe care trebuie să le faci.

Nu ar fi frumos dacă ar exista niște trucuri care să facă treaba mai ușoară? Nu trebuie să cumpărați o mulțime de produse scumpe pentru a vă curață casa. Iată câteva sfaturi și trucuri care vă pot ajuta.

Mătură și făraș

V-ați gândit vreodată la câta mizerie și microbi sunt lăsați în urmă pe mătură și făraș? De fapt, este posibil să le răspândiți în alte părți ale casei. Utilizați înălbitorul pentru a vă curăța mătura și fărașul săptămânal.

Chiuvetă din porțelan

- Advertisement -

Dacă aveți o chiuvetă de porțelan în locuința dvs., aceasta poate fi murdară sau pătată. Trebuie să aveți grijă cu privire la produsul de curățare pe care îl utilizați. bicarbonatul de sodiu este grozav pentru chiuvetele din porțelan deoarece poate elimina petele și murdăria, dar este suficient de blând pentru a nu dăuna ceramica.

Pernele galbene

Chiar dacă vă curățați fața de pernă, probabil că aveți perne cu niște pete galbene pe ele. Puteți să le spălați cu ușurință în mașina de spălat pentru a îndepărta petele. Doar adăugați detergentul normal de rufe și niște înălbitori. Puteți să le agățați să se usuce sau să le puneți în uscător pentru a face treaba mai repede.

Arzător electric

- Advertisement -

Arzătoarele dvs. electrice pot conține multe lucruri pe care le-ați scăpat printe piese de metal și pot fi murdare. Uneori este dificil să le curățați, dar această soluție simplă vă poate face viața mai ușoară. Scoateți arzătorul și spălați-l cu săpun și apă. Utilizați bicarbonat de sodiu și apă pentru a face o pastă subțire și aplicați-o pe arzător. Lăsați-l să stea 20 de minute,apoi ștergeți-l.

Sticla aragazului electric

Trebuie să fii atent la blaturile de sticlă, deoarece acestea se zgârie ușor. bicarbonatul de sodiu este o modalitate excelentă de a vă curăța sticla fără a vă provoca daune. Pur și simplu aplicați praful și apoi folosiți un burete sau o cârpă umedă pentru a o curăța.

Canapeaua din pânză

- Advertisement -

Dacă canapeaua este murdară, puteți să o curățați cu praf de copt. Pur și simplu presărați bicarbonatul de sodiu pe canapea și lăsați-l să se înmoaie pe pete. Utilizați o perie umedă înmuiată în apă caldă și săpună pentru a curăța canapeaua și apoi o ștergeți cu o cârpă umedă. Lăsați-o să se usuce bine înainte de a sta pe ea.

Covoare

Covoarele pot părea aproape imposibil de curățat. Dacă aveți un covor cu multe pete, luați-l afară și pulverizați-l cu un furtun. Odată ce covorul este umed, aplicați un detergent de rufe pe pată și utilizați o pensulă pentru a o curăța. Clătiți-l cu apa și lăsați-l să se usuce înainte de al pune înapoi în casă.

Cada sau vana din baie

Când cada dvs. devine galbenă sau murdară, poate fi greu să îndepărtați mizeria. În loc să cheltuiți mulți bani pe mașini de curățat, aplicați pur și simplu acetonă și utilizați-o pentru a spăla cada. Clătiți-o pentru a îndepărta mirosul de acetonă.

Grilajul gurilor de ventilație

Dacă gurile de ventilație ale casei dvs. devin prăfuite și murdare, nu există niciun motiv să acordați timp pentru a o curăța pe fiecare în parte. Puneți-le în mașina de spălat vase si gata.

sursa: Home Hacks