9 trucuri la îndemână pentru a avea o casă mai răcoroasă!

- Advertisement -

Locuiți într-o locuință fără aer condiționat? Vreți să suportați mai bine căldura sufocantă din interiorul casei dvs? Dacă ați încercap până acum varinate clasice de răcire a casei precum deschiderea geamurilor, este posibil să aveți nevoie de ajutor suplimentar atunci când soarele e pe cer.

Încercați câteva din aceste sfaturi rapide și ieftine pentru a învinge căldura din casă în această vară.

Aparat de aer conționat propriu

Puteți să vă răcoriți în această vară prin crearea unui aparat de aer condiționat propriu utilizând o găleată . Va trebui să aveți o găleată, o căptușeală de tip Styrofoam, o conductă din PVC, un mic ventilator și câteva gheață pentru a începe. Aflați mai multe din următorul tutorial.

- Advertisement -

Ventilator de birou și gheață

Acest aparat de aer condiționat de tip DIY vă va răci camera în cel mai scurt timp. Doar conectați un ventilator de birou și puneți un castron de cuburi de gheață sau un bloc de gheață în fața ventilatorului, și voila! Veți avea aer răcoros în câteva minute fără niciun efort.

Unitatea de polistiren

Veți avea nevoie de o mică investiție pentru a transforma răcitorul de tip Styrofoam într-o instalație de aer condiționat de uz casnic pentru a vă răcori într-o zi fierbinte, potrivit tutorialului următor.

- Advertisement -

Înghețați-vă așternuturile

Da! Acest sfat este simplu, dar eficient. Țineți așternuturile de pat în congelator înainte de a merge la culcare pentru noapte. Lăsați-le în jur de o oră.  Zona de somn în acest așternut  va fi super cool.

Sticle cu apă

Utilizați câteva din vechile sticle de apă din plastic pentru a crea un aparat de aer condiționat casnic. Veți avea nevoie de două sticle de plastic de 1 sau 2 litri, un ventilator, un fir metalic subțire, câteva cuburi de gheață și câteva unelte de bază. Procesul va este prezentat aici.

- Advertisement -

Ventilator, cupru și gheață

Cu un pic de ajutor, ventilatorul va face răcoase în casa dumneavoastră. Mai întâi veți avea nevoie de câteva materiale, inclusiv un ventilator de cutie, două bobine de cupru, câteva unelte de bază și o unitate de comprimare. Găsiți materialele complete și instrucțiunile aici pentru a vă face propriul A / C acasă.

Ventilator

Aș fi vrut să fi știut despre acest truc minunat de mult. Dacă inversați direcția ventilatorului dvs. de tavan în sensul invers acelor de ceasornic, aerul fierbinte va aluneca de fapt în sus, în loc să fie în jos. Acest lucru ar trebui să răcească în mod semnificativ zona direct de sub ventilator.

Plante

Anumite plante pot răci într-adevăr o cameră în mod natural, inclusiv aloe, ferigi, copaci Ficus și copaci de cauciuc. Verificați această listă de plante care vă vor răcori camera și căile uimitoare prin care reușesc acest lucru.

Sursa:https://homehacks.co/9-tricks-keep-house-cool-summer/