9 Motive pentru care personalul aeroportului știe mai multe despre noi decât credeți

- Advertisement -

1. Ne vad dezbracati.

Mulți dintre noi se simt ciudat când un străin trebuie să ne verifice ca măsură de precauție. Dar când veți afla acest lucru, părerea dumneavoastră despre controlul din aeroport se va schimba pentru totdeauna.

În unele aeroporturi, există scanere speciale care obligă pasagerii să-și ridice mâinile în sus atunci când trec prin el. Acest lucru înseamnă că un angajat al aeroportului vede persoana goală în timp ce merge prin scaner. Da, ai citit bine. Este clar că, uneori, personalul aeroportului ne cunoaște mult mai bine decât ne-am gândit.

- Advertisement -

2. Ne analizează comportamentul.

În unele aeroporturi, există persoane speciale numite profilers . Ei analizează mimica, gesturile și comportamentul dvs. pentru a detecta oamenii suspecti. Treaba lor este să observe semnele non-verbale ale anxietății, cum ar fi lingerea buzelor, mâncărimea . Dacă acest angajat observă o persoană care acționează într-un mod ciudat, îl poate invita la o inspecție. Acolo, ei vorbesc cu persoana pentru a încerca să afle mai multe despre ea.

Astfel de oameni lucrează atât în ​​sălile principale, cât și la controlul pașapoartelor. Întrebarea tipică este „Care este scopul vizitei dvs.” și este conceput pentru a vedea reacția unei persoane.

- Advertisement -

3. Ei știu cât de agresivi suntem.

Person in infrared light photography takes pictures of you. A large raster.

În multe aeroporturi mari, există camere speciale care ajută personalul să observe dacă o persoană este beata sau sub influența anumitor pastile. Unele camere pot chiar să indice un anumit nivel de agresiune. Camerele transmit informația pe un computer și în cazul in care aveti un nivel mare de agresivitate , veti fi oprit de un gardian pentru o inspecție detaliată.

4. Nu au idee când bagajele se află într-o altă țară.

AUCKLNAD – DEC 31:Air transport luggage in Auckland International Airport on Dec 31 2013.Unaccompanied luggage led to downing of two flights when a bomb inside the suitcase exploded in 1985 and 1988.

Cei mai mulți dintre noi s-au întrebat: „Ce se întâmplă cu bagajele mele și de ce sunt întotdeauna atât de murdare?” Bagajele sunt sortate automat : scanerele scanează codul de bare și sortează bagajele în funcție de destinație. Uneori, un scanner vă poate trimite bagajele în țara greșită dacă, de exemplu, ați uitat să rupeți autocolantul anterior cu altă destinație.

- Advertisement -

5. Ei au câini care verifică bagajele noastre.

Înainte ca bagajele să ajungă într-un avion, acestea trec prin cinci niveluri de securitate, iar unul dintre ele (în afară de scanarea conținutului) include verificarea de către un câine special care poate adulmeca dr0guri sau alte substanțe chimice.

6. Alimentele sunt gătite non-stop.

An image of a very small snack at the plane

Majoritatea aeroporturilor sunt dotate cu bucătării uriașe unde se prepară mâncarea pentru pasageri . De obicei, aceste bucătării gătesc alimente pentru diferite companii aeriene. Astfel de bucătării funcționează 24 de ore din 24, deoarece hrana pentru un zbor este gătită cu 6-10 ore în avans.

7. Ei controlează avioanele când zboară și când sunt parcate.

Italy, Bari, International airport, flight control tower, flight controllers working

Dispecerii nu controlează doar avioanele de pe cer, așa cum se arată de obicei în filme, dar de asemenea controlează mișcarea lor la sol și iluminarea pe piste. Un dispecer are aproximativ cinci monitoare, iar informațiile despre ele se schimbă în mod constant, deoarece monitoarele prezintă condiții meteorologice și informații despre alte planuri.

8. Nu le pasă dacă aveți viză într-o altă țară.

La sosirea în străinătate, dacă vor afla că vizele dvs. au expirat, veți fi deportați de aceeași companie aeriană care te-a dus acolo. În plus, biletul va fi cumpărat de persoana care vă permite să vă întoarceți acasă gratuit.

9. Ei știu ce ai ținut în mâinile tale.

Uneori, personalul aeroportului cere pasagerilor să-și frece mâinile pe o bucată de țesătură înainte de a o introduce într-o mașină specială. Această procedură pare înfricoșătoare, dar de fapt, nu este. Sunteți verificați de o mașină numită atomizor.

Înainte de începerea zilei de lucru, angajații au pus în mașină mostre de substanțe chimice periculoase, cum ar fi dr0guri sau expl0zivi. Mașina „memorează” mirosul, iar în cazul in care mâinile unei persoane miros a ceva de genul acelor produse chimice, le avertizează cu privire la acest pericol.