Când locuiți într-o țară timp de mulți ani, totul pare obișnuit și familiar. Dar cineva care vede lucrurile din afara va observa întotdeauna unele curiozități ciudate în obiceiurile și comportamentele dvs. care il face să se gândească: „Ce se întâmplă aici?” Viața în Statele Unite ii poate face pe multi oameni care abia s-au mutat acolo sa creada ca sunt intr-o alta lume si ca tot ce au stiut ei pana acum este diferit.

In acest articol va prezentam o serie de lucruri extrem de diferite pe care le putem intalni doar in Statele Unite ale Americii. Ele sunt destul de diferite de tot ce stim noi.

Toaletele publice au lacune foarte mari.

Toaletele publice din SUA adesea sunt incomode pentru străini, pentru că par să ofere mult mai puțină intimitate decât cele din alte țări. Este vorba de decalajele mari de pe laturi și de lacunele uriașe din partea de jos a scaunelor, care de multe ori par a ocupa până la un sfert de ușă.

Chiar dacă problema a fost discutată pe scară largă pe internet atât de străini, cât și de nativi din SUA, nu pare să existe un singur răspuns. Unii oameni sugerează că un spațiu mai mare în partea de jos a ușii ajută la curățarea podelelor mai repede și mai ușor. Alții cred că există lacune mari din motive de siguranță și împiedică oamenii să folosească toalete în scopuri pentru care nu sunt destinate.

Citește și:  15 Secrete de infrumusetare care vă vor rezolva problemele de piele

Alimentele vin în porții super-dimensionale.

Oamenii de aici iubesc porțiile uriașe când vine vorba mancare. Restaurantele și lanțurile de fast-food din SUA sunt renumite pentru servirea burgerilor de 3 lb, pizza de 20 de inchi și alte feluri de mâncare care ar părea uriașe pentru cei din afară.

Dacă totuși doriți să încercați ceva mai mare, mergeti la Sports Bar & Grill Mallie, unde acestia oferă unul dintre cei mai mari burgeri din lume care are o greutate de aproximativ 350 lb .

Aproape tot ce vă puteți gândi poate fi prăjit

În timp ce aproape fiecare țară are propriul său reper de mâncare prăjită, nu veți găsi niciodată o varietate la fel de mare de cartofi prajiti ca cea din SUA. Aici puteți încerca aproape orice produs într-o versiune prăjită, fie că este vorba de fructe, legume, biscuiți ,murături, unt, ciocolată și chiar gumă cu bule!

Majoritatea monedelor nu afișează valori numerice și au nume confuze.

În majoritatea țărilor, monedele primesc numele lor obișnuite în funcție de valoarea lor și au această valoare afișată pe ambele părți. Dar acest lucru nu se intampl si cu majoritatea monedelor americane care au primit numele în mod diferit . Moneda de 1 cent este numită „penny” după centul britanic, în timp ce moneda de 5 cenți este numită „nichel” datorită materialului din care este fabricata.

Citește și:  6 secrete despre masini pe care doar soferii experimentati le stiu

Numele monedei de 10 cenți, „banul”, derivă din cuvântul latin, „decimus” înseamnă „o zecime”, iar pentru moneda de 25 de cenți se numește „un sfert”, deoarece este un sfert de dolar iar primele monede trebuiau să cântărească de 4 ori mai puțin decât un dolar.

Etichetele de preț nu includ taxele.

Atunci când turiștii merg la cumpărături în SUA pentru prima dată, au șanse mari să se simtă nedumeriti. Prețul pe care îl vedeți în etichetele de preț nu este definitiv deoarece nu arată taxele care vor fi adăugate facturii la casa, crescând valoarea totală. Mai mult, taxa pe vânzări nu este fixă, iar cota lor variază de la stat la stat.

Farmaciile vând aici o întreagă varietate de produse în afară de medicamente

În afară de pastile, și produse de igienă personală, farmaciile vând aici gustări, parfumuri, cosmetice, reviste și chiar jucării pentru copii. Multe farmacii americane de fapt se dublează ca magazine locale.

Puteti returna aproape orice cadou care nu va place

Citește și:  8 obiceiuri de dimineata de care ar trebui sa scapam odata pentru totdeauna

Nu ți-a plăcut un pulover amuzant pe care l-ai primit cadou? Nici o problema! În SUA, aproape tot ce nu vă place poate fi returnat, chiar dacă nu l-ați cumpărat singur. Există chiar și așa-numitele Zile Naționale de Întoarcere, care de obicei au loc la începutul lunii ianuarie, când oamenii pot reurna cadourile de Crăciun.

Și spre deosebire de multe alte țări, în Statele Unite puteți să returnați mărfurile, chiar dacă nu aveți chitanța . Multe magazine pun coduri unice pe elementele pentru ca acestea să poată fi urmărite, în timp ce altele păstrează evidența achizițiilor efectuate în ultimele luni.

Ei oferă recompense mari pentru o gamă mai largă de servicii.

Oferirea unui bacsis este o modalitate buna de a spune oamenilor că sunteți mulțumit de serviciile lor, și este comun în multe țări. Dar in SUA par adesea destul de mari pentru oamenii care vin din alte tari, deoarece acestea pot ajunge pana la 25% .

Oamenii de aici au vacanțe rare și scurte

În multe alte țări, oamenii se bucură de vacanțele lor care durează câteva săptămâni sau chiar luni, dar în SUA, vacanțele sunt mult mai scurte și nu atât de frecvente. Se pare că americanii nu se pot bucura pe deplin de timpul liber .