8 sfaturi care te vor ajuta să cureți inteligent casa!

- Advertisement -

Curățarea locuinței poate fi o sarcină dificilă, mai ales dacă nu curățați cât de des ar trebui.Vă propunem varianta unei „curățenii inteligentă”, inclusiv curățarea cu substanțe cum ar fi bicarbonat de sodiu și oțet. Menținerea strălucirii de acasă este ușoară dacă folosiți aceste opt sfaturi de curățare:

1. Asigurați-vă că toată casa miroase bine

Faceți un amestec DIY pentru a face ca toată casa să miroasă bine. Se amestecă Downy Unstoppables cu bicarbonat de sodiu și apă fierbinte. Se amestecă bine și se lasă amestecul să stea 30 de minute. Apoi se toarnă într-o sticlă de pulverizare mică. Apoi, utilizați această versiune mai puțin costisitoare ca un odorizant fără reziduuri în locuința dvs.

2. Curățați cuptorul folosind bicarbonat

Curățați un cuptor murdar folosind nimic mai mult decât coacerea sifonului și a apei. Scoateți rafturile pentru cuptor, împrăștiați sifonul pe baza cuptorului și pulverizați-l cu apă. Lăsați-l să stea peste noapte și apoi să-l frecați cu un burete de curățare a doua zi. Curățați reziduul cu o cârpă curată și înlocuiți rafturile pentru cuptor.

3. Curățarea cadă de baie cu ajutorul dizolvantului de ojă de unghii

Curățați cu grijă murdăria în cada de baie utilizând soluția de îndepărtare a ojei de unghii și un burete.Ffuncționează excelent atunci când vreți să îndepărtați murdăria. Pur și simplu ștergeți restul rămas cu un prosop de hârtie.

- Advertisement -

4. Curățați cuptorul folosind oțet și bicarbonat de sodiu

Asigurați-vă curățenia cuptorului folosind oțet, bicarbonat de sodiu și un buret. Mai întâi, aplicați oțetul folosind un burete curat. Sprângeți cu bicarbonatul de sodiu pe suprafața umedă. Plasați două prosoape de bucătărie înmuiate în apă fierbinte pe suprafața cuptorului și lăsați-l să stea 30 de minute. Apoi curățați restul.

5. Curățați mașina de spălat vase utilizând o periuță de dinți

Curățați colțurile și crenelurile mașinii dvs. de spălat vase utilizând o periuță de dinți și un amestec de săpun și apă. Pulverizați amestecul de săpun și apă pe suprafața mașinii dvs. de spălat vase și curățați-o cu o periuță de dinți. Ștergeți-l cu o cârpă uscată și curățați-o și apoi dați-i o pulverizare finală cu peroxid pentru a da o mașină de spălat vase un finisaj fără urme.

6. Curățați dulapurile de bucătărie folosind ulei vegetal

Pentru a curăța cu ușurință grăsimea din dulapurile dvs. utilizați ulei vegetal. Se toarnă uleiul vegetal într-un vas mic și se folosește un prosop de hârtie pentru al aplica pe suprafața dulapului. Apoi, aplicați săpun cu ulei peste uleiul vegetal. În cele din urmă, utilizați o cârpă uscată pentru a curăța săpunul și uleiul vegetal, lăsând un finisaj frumos și curat.

7. Curățați mașina dvs. de spălat vase folosind oțet și bicarbonat

Curățați mașina de spălat vase fără spălare cu oțet și bicarbonat de sodiu. Puneți o ceașcă de oțet într-o ceașcă de măsurare în mașina de spălat vase. Rulați un ciclu, apoi îndepărtați oțetul. Scoateți suportul inferior și stropiți mașina de spălat vasele cu bicarbonat de sodiu. Rulați un alt ciclu și înlocuiți suportul inferior.

- Advertisement -

8. Curățați bobinele de frigider utilizând un aspirator

Zona din spatele frigiderului dvs. adesea colectează praf și murdărie. Utilizarea unui aspirator vă permite să curățați bobinele de pe frigider fără probleme. Începeți prin aspirarea oricărui praf. Apoi, curățați orice mizerie din tava de scurgere folosind o cârpă uscată. Terminați prin împingerea frigiderului la loc.

sursa: https://homehacks.co/8-cleaning-tips/