8 remedii casnice pentru a opri durerea de dinți in doar cateva secunde

Durerea de dinti este una dintre cele mai grele de suportat, si este una extrem de greu de tratat. Insa pana sa ajungem la doctor putem incerca sa facem cateva lucruri acasa pentru a opri aceasta durere. In acest articol va prezentam 8 remedii naturale care va pot ajuta sa scapati de aceasta durere.

- Advertisement -

Clătirea cu apă sărată

Apa sărată este un dezinfectant natural și, de asemenea, un remediu ușor și eficient pentru a vindeca o durere de dinți. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 1/2 lingură de sare într-un pahar cu apă caldă și să o folosești ca o apă de gură. De asemenea, previne umflarea și curăță zona din jurul durerilor de dinți.

Apă oxigenată

Peroxidul de hidrogen este un calmant și vă va ajuta să gestionați disconfortul. Acesta nu numai că poate reduce placa, dar poate și vindeca gingiile de sângerare. Îl puteți folosi ca apă de gură la fel ca apa sărată. Pentru a-l folosi, amestecați peroxid de hidrogen 3% cu apă în părți egale. Nu-l înghiți.

- Advertisement -

Ulei de trifoi sau de crapi

Clove tratează durerile de dinți de vârstă, deoarece are eugenolul, care este un antiseptic natural. Într-un vârf, folosiți o cantitate mică de cuișor praf pe dinte sau mestecați puțin cuișorul pentru a-i elibera uleiul. De asemenea, puteți utiliza o cantitate foarte mică de ulei de cuișor (aproximativ 2 picături) și așezați-o pe zona afectată până când durerea scade.

Compresa rece

O compresa rece este eficientă pentru orice fel de durere cu care te confrunți. Folosiți un pachet de gheață sau puneți gheață într-o pungă de plastic și înfășurați-o cu o cârpă subțire, așezați-o pe dintele dureros timp de 15 minute pentru a amorți nervii. De asemenea, reduce inflamația și umflarea.

Usturoi

- Advertisement -

Usturoiul este cunoscut și utilizat pentru proprietățile sale medicinale. Elimina bacteriile dăunătoare și funcționează ca un calmant. Cea mai bună abordare a utilizării este fie să faceți o pastă din ea și să o așezați pe zona afectată, fie o puteți mesteca lent. Puteți repeta acest tratament natural câteva zile până când durerea va dispărea.

Frunze de guava

Frunzele de guava sunt antiinflamatoare și antimicrobiene. Acestea nu numai că ameliorează durerile de dinți, dar, de asemenea, ameliorează ulcerațiile bucale și gingiile umflate.

Fie mestecați pur și simplu o frunză sau două până când sucul începe să funcționeze pe dinte afectat. Sau așezați câteva frunze de guavă în apă clocotită, lăsați lichidul să se răcească la o temperatură caldă, apoi adăugați o stropire de sare de mare. Folosiți această soluție ca apă de gură.

iarba de grau

Iarba de grau are proprietăți antibacteriene care oferă beneficii atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, prevenind în același timp cariile și durerile. Pentru cele mai bune rezultate, mestecați direct grâu sau folosiți sucul său ca o apă de gură. Elimina toxinele din gingii și reduce, de asemenea, creșterea bacteriilor.

Ceapă

Ceapa contine fitochimici care vizeaza germenii responsabili de infectie si iti ofera o pauza de durere.

Cea mai bună abordare pentru a o folosi este să tai o bucată de ceapă și să o mestecă pe partea gurii care suferă. Acest lucru permite ca sucul din ceapă să pătrundă în dinte. În cazul în care durerea este prea intensă pentru a mesteca, puteți folosi un deget pentru a ține bucata de ceapă direct de dintele afectat.