8 lucruri la care trebuie să ne așteptăm când domnia reginei se va sfârși

- Advertisement -

Regina Elisabeta a II-a este cel mai batran monarh din lume și este greu de imaginat că altcineva o sa ii ia locul . Ea reprezintă stabilitatea și ordinea. Dar regina are 93 deani, se va întâmpla inevitabil și planurile pentru această ocazie tristă sunt deja în vigoare.

Am adunat câteva informații pentru tine despre ce se va întâmpla.

1. Prințul Charles

- Advertisement -

Tronul nu poate fi vacant. De îndată ce decesul reginei Elizabeth va fi confirmat, Charles va deveni noul monarh britanic. Regele Charles se va adresa națiunii în seara decesului mamei sale și va vizita țările de origine din Scoția, Țara Galilor și Irlanda pentru a se întâlni cu poporul său a doua zi. În ciuda circumstanțelor care au adus-o în familie, legea actuală, soția sa, Camilla Parker-Bowles, va deveni Regina Camilla.

2. Operațiunea London Bridge

Totul este deja planificat. Există diferite planuri de transport în funcție de locul în care Regina va trece in nefiinta. Nimic nu este lăsat la întâmplare. Este ciudat pentru noi să ne planificăm propria înmormântare, dar pentru regi, face parte din serviciul lor pentru națiune.

- Advertisement -

3. Informarea lumii

Secretarul privat al reginei va fi primul care va ști. Ei vor da vestea primului ministru, indiferent de oră. După aceasta, știrile vor călători în cele 51 de națiuni ale Commonwealth-ului în afara Regatului Unit unde Regina este un șef de stat sau o figură simbolică. O notificare cu margini negre va fi afișată la porțile Palatului Buckingham. În același moment, va fi lansat un anunț în presa mondială. Piloții vor împărtăși știrea despre decesul ei pasagerilor.

4. Parlamentul

- Advertisement -

Ambele case ale Parlamentului se vor aduna în câteva ore pentru a jura credinta noului lor suveran. Dacă premierul nu este la Londra sau Parlamentul se află într-o vacanță, se așteaptă ca acestia să se întoarcă în regim de urgență.

5. Noii bani

Numele, inițialele și imaginile reginei vor fi înlocuite cu cele ale regelui Charles, ale căror portrete vor fi făcute în avans. Noile bancnote, monede și ștampile vor fi bătute în țările din Regatul Unit și în țările Commonwealth-ului, dar nu se va întâmpla peste noapte. Monedele și bancnotele mai vechi vor fi înlocuite treptat cu altele noi pe parcursul mai multor ani.

6. Printul William

Printul William va deveni primul pe linie de succesiune și va avea cel mai probabil titlul de Prince of Wales. Soția sa, Kate Middleton, va deveni Prințesa Walesului, titlul deținut odată de mama lui William, Diana Spencer.

7. Ramas bun publicului

Publicul va fi capabil să-și arate respectul pentru regina pentru ultima dată. Ea va fi în Westminster Hall, iar oamenii se vor deplasa sa vada sicriu timp de 23 de ore. După aceasta, corpul Reginei va fi transportat la Westminster Abbey, unde serviciul va fi condus de Arhiepiscopul de Canterbury.

8. Starea în Marea Britanie

Trecerea Reginei va fi marcată de 12 zile de doliu. Clopoțele vor fi batute și steagurile vor fi coborâte în toată țara. Comediile pe cele mai multe canale de televiziune vor fi anulate până după înmormântare, iar parcurile regale vor interzice toate jocurile. Bursa din Londra se va închide, costând potențial miliarde de economii. Ziua funeraliilor va fi o sărbătoare națională în Regatul Unit și în unele țări din Commonwealth.