8 lucruri care se pot intampla in corpul tau daca bei Cola in fiecare zi

- Advertisement -

Multe studii recente arată că daca consumam de suc în fiecare zi, acest lucru poate începe să producă ravagii în aportul alimentar, fără ca noi sa observam măcar. Trebuie sa avem grija la alimentele pe care le consumam dar si la ce bem pentru a reusit sa avem grija de sanatatea noastra.

In acest articol va prezentam o lista cu mai multe lucruri care se pot intampla in corpul tau daca bei Cola in fiecare zi .

Deficitul de vitamine

- Advertisement -

Acidul fosforic conținut în Coca – Cola , împreună cu cofeina, care are un efect diuretic, vor începe să consume substanțele nutritive și vitaminele din corp la doar 60 de minute după ce ai băut această băutura carbogazoasă. Imaginează-ți că se întâmplă asta în fiecare zi.

Eroziunea dentară

Aciditatea ridicată și ingredientele zaharoase pe care le conține aceasta bautura provoacă eroziunea smalțului dinților. Dacă obișnuiești să bei Coca-Cola în fiecare zi, dinții tăi se vor caria din cauza nivelului de zahăr din băutură.

- Advertisement -

Anxietatea

Alături de privarea de somn , anxietatea este un efect secundar al consumului de cofeină. Fiecare cutie de Cola conține aceeași cantitate de cofeină ca o ceașcă de cafea tare. Este, de asemenea, dovedit că provoacă dependență, așa că odată ce te decideți să reduci doza de Coca-Cola, s-ar putea să te doară capul, să simți iritabilitate, oboseală sau chiar depresie.

Obezitatea

- Advertisement -

Când vorbim despre greutate suplimentară , nu este vorba atât despre aspectul dvs., ci mai mult despre cum vă simțiți. Excesul de greutate nu este o problemă de la sine, dar crește presiunea asupra sistemului imunitar și cardiovascular, precum și asupra articulațiilor și oaselor, care sunt deja slăbite de lipsa de calciu.

Probleme ale pielii

Consumul de suc în fiecare zi are același impact asupra pielii tale ca fumatul. Consumul de Cola are un efect inflamator asupra organismului datorită nivelului ridicat de zahăr. Deshidratează pielea, subliniind aspectul liniilor fine și a ridurilor. Accelerează îmbătrânirea pielii și, de asemenea, accentuează eczemele, mâncărimile, pielea inflamată și acneea.

Probleme de inimă și sânge

Un nivel crescut de colesterol crește șansele unui atac de cord . Dacă consumati doar 1 cutie de Cola pe zi, puteți începe deja să suferiți de hipertensiune arterială. Și femeile care consumă aceste cantități de Coca-Cola sunt mai susceptibile să dezvolte diabet de tip 2.

Riscul de cancer

Nu spune nimeni că o să faci cancer imediat ce consumi Coca-Cola. Totuși, din cauza prezenței moleculelor de benzen din această băutură și din cauza sticlelor de plastic, doctorii ne recomandă să consumăm doar o sticlă de Coca-Cola pe săptămână.

Insuficiență renală

Dacă tu crezi că băuturile Coca-Cola dietetice sunt mai sănătoase și mai sigure, te înșeli. Băuturile care au 0 zahăr conțin totuși îndulcitori artificiali care sunt dăunători pentru rinichi, mai ales dacă o bei zilnic.