7 trucuri pentru a spăla geamurile. Sunt foarte utile!

- Advertisement -

Păstrarea ferestrelor curate poate părea o provocare. Le cureți într-o zi și, înainte să știi, sunt din nou murdare. E suficient să te facă să vrei să-ți arunci mănușile și să angajezi un profesionist.

Din fericire, nu aveți nevoie de produse profesionale de curățat pentru a avea ferestre curate. Aceste 7 sfaturi sunt încercate și funcționează.

Nu veți mai avea geamuri murdare, doar sticlă superbă, curată, pentru a lăsa soarele să pătrundă!

1.Ştergeți petele de apă de pe geamuri

Petele de apă de pe exteriorul ferestrelor le pot face să fie neclare și tulbure. Din fericire, Do It Yourself Divas a venit cu o soluție ușoară pentru a combate această problemă. Soluția este alcătuită din 3 părți; oțet, săpun și suc de lămâie. Umpleți o sticlă de pulverizare pe jumătate plină cu oțet. Umpleți jumătatea rămasă a sticlei cu un singur săpun de bucătărie și o parte din sucul de lămâie. Iată tutorialul lor complet.

- Advertisement -

2.Faceți o soluție de curățat cât mai naturala și fără chimicale

O mulțime de agenți de curățare a sticlei și a ferestrelor conțin substanțe chimice dure, cu un miros puternic. Lăsați soluție toxice deoparte și faceți-vă singuri o soluție de curățat. One Essential Community are un tutorial cu privire la modul de a face o astfel de soluție de curățat utilizând oțet alb, amidon de porumb, alcool (sau vodcă) și ulei esențial. Instrucțiunile complete sunt aici.

3. Folosiți un pic de săpun de vase

După cum se dovedește, săpunul de vase poate fi folosit pentru mai multe lucruri nu doar spălarea vaselor. De exemplu, vă puteți curăța ferestrele într-o clipă! The Frugal Girls a venit cu această rețetă ușoară de curățare a sticlei folosind oțet alb și un pic de săpun de vase. Mergeți pe blog-ul lor pentru instrucțiuni.

- Advertisement -

4.Ştergător de geamuri

Tidy Mom a creat această minunată idee în timp ce încerca să curețe ferestrele casei. Pentru a ajunge la ferestrele mari sau greu accesibile, ea a folosit pur și simplu un instrument de curățat podeaua, a înfășurat câteva prosoape de hârtie în jurul ei, a pulverizat-o cu un detergent. Puteți găsi instrucțiunile aici.

5.Curățați rama ferestrelor

Ramele ferestrelor noastre pot deveni atât de murdare! Ele acumulează murdărie, insecte moarte și cine știe ce altceva. Din fericire am descoperit o modalitate de a le curăța repede. Cea mai bună parte este că, probabil, aveți toate consumabilele de care aveți nevoie deja în casă, cum ar fi bicarbonat de sodiu, oțet și o cârpă veche. Iată tutorialul.

- Advertisement -

6.Folosiți o periuță de dinți pentru locurile greu accesibile

O periuță de dinți veche este instrumentul perfect pentru curățarea murdăriei din colțurile  mici de pe pervazul ferestrei. Mom 4 Real a venit cu o idee asemănătoare ca cea menționată mai sus, cu puțină tehnică diferită. Instrucțiunile complete sunt pe blogul  Mom 4 Real blog.

7.Curățați jaluzelele într-o clipă

Acum, că aveți ferestre curate, jaluzelele curate sunt o necesitate! Vestea bună este că există o cale ușoară de a le curăța în doar un minut sau două. Tot ce trebuie să faceți este să luați o șosetă veche, groasă, o înmuiați într-o soluție de oțet alb și apă, apoi ștergeți! Pur și simplu aruncați ciorapul după ce ați terminat.

sursa: Home Hacks