În cele mai multe cazuri, este vorba despre toxicitate,dependență, minciună și lipsa unei comunicări normale care determină un cuplu să se despartă . Totuși, uneori motivele pentru o despărțire nu sunt atât de evidente, deoarece ne îndepărtăm in timp si nu brusc de persoana iubita. O persoană poate să nu aibă obiceiuri proaste și să fie extrem de frumoasa insa acest lucru nu inseamna ca relatia o sa mearga, este posibil ca dupa prima cearta mai serioasa sa apara si primele semne de intrebare legate de aceasta relatie.

Ai un nivel diferit de inteligență emoțională.

Inteligența emoțională (sau „coeficientul emoțional”) este capacitatea de a vă exprima și percepe propriile emoții, de a le controla și de a înțelege sentimentele celorlalți. O persoană cu un nivel scăzut de EQ găsește dificil să susțină relații strânse și să empatizeze cu cei apropiați. De asemenea, nu pot face față situațiilor care provoacă emoții puternice și nu își pot controla propriile sentimente.

Un partener cu un EQ scăzut nu se poate imagina pe sine în situația altcuiva, nu acceptă vinovăția pentru greșelile sale sau nu înțelege că cineva are nevoie de ajutor. Relațiile cu o astfel de persoană nu vor fi confortabile pentru niciunul dintre voi – în timp ce veți aștepta empatie și înțelegere, partenerul dvs. va aștepta o acceptare totală a punctului lor de vedere.

Citește și:  11 Tehnici de prim ajutor pe care toata lumea trebuie sa le stie

Este posibil să detectați o persoană cu un nivel EQ scăzut în timpul întâlnirilor timpurii dacă urmăriți cu atenție reacțiile sale. Acesti oameni devin ușor iritați atunci când li se cere să dea dovadă de îngăduință. De asemenea, le place să judece și să ofere sfaturi nesolicitate și nu știu să asculte, cu atât mai mult să audă ce spui.

Spațiul dvs. personal este ignorat.

Noul tău prieten încearcă să-ți ocupe timpul și să te streseze când ești ocupat cu propriile planuri? Dacă partenerul dvs. nu știe să se mențină angajat când este singur sau dacă nu are hobby-uri, vor începe să vă limiteze libertatea.

Te vei simți flatat și fericit în primele săptămâni de relație, dar zi de zi vei fi sufocat de o asemenea iubire. Acest tip de uniune se revarsă într-o formă de abuz psihologic de care abuzatorul poate nici măcar nu este conștient.
Fii atent la ceea ce o persoană spune despre sine în primele zile de la întâlnirea lor – o personalitate independentă este întotdeauna pasionată de ceva și are propriile hobby-uri și interese.

. Încearcă să te schimbe.

Aproape toți avem propriile noastre idei despre ceea ce face un partener sa fie perfect. Uneori realitatea noastră ne îndeplinește visele, dar alteori nu. În același timp, unele persoane nu pot separa aceste idei și își proiectează caracteristicile dorite unui nou partener.

Citește și:  20 Fotografii cu adevărat impresionante care arată o parte neașteptată a vieții

Această persoană vă va informa despre preferințele sale destul de devreme și va începe să sugereze ceea ce cred că vi se va potrivi mai bine.

Partenerul tău separă clar problemele tale de ale lor.

Daca persoana de langa tine separa problemele tale de ale lor cu siguranta nu pune relatia vostra pe primul loc si ii pasa mai mult de ce il face pe el fericit in acel moment. Ar trebui sa aveti grija cu astfel de oameni.

O persoană interesată de o relație va face tot posibilul pentru a-și face partenerul să se simtă fericit. Fie că e întâlnire cu prietenii, sau mergi la salonul de înfrumusețare.

Opinia ta nu înseamnă nimic.

Totul începe cu lucruri mici precum alegerea unui restaurant pentru o întâlnire, a decide ce să mănânci la cină sau ce film să urmărești. Într-o relație toxică, nu veți fi niciodată întrebat – partenerul va face rezervări la un restaurant și va cumpăra bilete pentru cel mai recent thriller, fără să il intereseze ce doriți să faceți. Partenerul tău presupune că știu totul mai bine, în timp ce nu știi nimic în mod implicit.

Se poate părea că sunt grijulii ca și cum te protejează de la a lua decizii. Dar adevărul este că de fapt nu aveți niciun drept de a vorbi.

Citește și:  Roata vieții se întoarce. Fiecare primește ce merită. Fiecare primește cât oferă. Nimic nu rămâne nepedepsit.

Munca are întotdeauna prioritate.

Oamenii îndrăgostiți total de meseria lor merită respect și admirație. Sunt pregătiți să muncească zi și noapte și își dedică weekend-urile pentru a se descurca. Prin urmare, reușesc să atingă culmi incredibile în cariera lor. Cu toate acestea acesti oameni nu pot avea niciodata o familie fericita.

Au stiluri de viață total diferite.

Dacă vă place să mâncați sandvișuri cu mai multe straturi la micul dejun și nu vă place să faceți jogging dimineața (sau la orice oră a zilei), în timp ce noul partener este obsedat de superalimente și merge la sală de 7 ori pe săptămână, este puțin probabil sa construtiti o relație armonioasă.

O atitudine mult diferită față de timpul liber și viața de zi cu zi transformă rapid dragostea în ostilitate, uneori chiar dezgust. Nu înseamnă că tu sau partenerul tău gresiti. Înseamnă că, inițial, căile voastre nu ar fi trebuit să se intalneasca și nu v-ați dat seama de la bun început.

Dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vă căutați potențialul partener în rândul persoanelor cu aceleași obiceiuri și gusturi exacte – găsirea unor opinii comune cu privire la stilul dvs. de viață general va fi suficientă.