7 pași pentru corecta comportamentul copilului dumneavoastra atunci cand incepe sa fie ironic

Sa fii parinte este cea mai grea meserie din lume. Pe langa ca trebuie sa ii asiguri copilului tot confortul de care are nevoie, trebuie sa te asiguri ca acesta devine si un om de baza al socitetatii. Iar aceste lucruri nu sunt deloc usor de facut si trebuie sa le gestionam cu multa atentie.

In acest articol va prezentam 7 pași pentru corecta comportamentul copilului dumneavoastra atunci cand incepe sa fie ironic.

- Advertisement -

Pasul 1: Evitați să răspundeți pe același ton.

Da, este dificil să stai calm uneori când copilul tău iti vorbeste pe un ton ironic, dar este important să-ți controlezi propriul limbajj.

Stabiliți orientări pentru comportamentul așteptat. Reacționează când auzi cuvinte precum: „Bine”, „Da, corect”, „Dă-mi o pauză”, „Orice”. Spune-i copilului tău că această reacție trebuie să se oprească și oferă-le șansa de a-și corecta comportamentul. Nu folosiți astfel de propoziții de genul „Nu o spuneți” și îngenuncați la nivelul ochilor copilului dvs. când vorbiți cu ei.

Pasul 2: Încercați să înțelegeți problema pe care o au.

- Advertisement -

Nu uita niciodată că copilul tău încă învață cum să-și controleze comportamentul și că uneori nu știu să facă față problemelor. Deci, este normal când arată o lipsă de răbdare. După ce setați limite când vine vorba de tonul lor, încercați să înțelegeți ce problemă au. Adesea, când un copil vorbește ironic, ei exprimă furie, frustrare, sau frică.

Asigurați-vă că petreceți cel puțin 15 minute singur cu fiecare copil în fiecare zi , oferindu-le atenția dvs. pozitivă și concentrată. Încercați să le înțelegeți nevoile, speranțele și visele. Poate copilul tău este interesat să studieze universul și nu i-ai dus niciodată la un planetariu.

Pasul 3: Spune-i copilului tău că știi că sunt supărați.

Psihologii sugerează folosirea unor propoziții precum: „ Aceste cuvinte sună de parcă sunt menite să rănească. Trebuie să fii supărat dacă îmi vorbești așa. ” Sau „Vreau să aud mai multe despre asta, dar nu pot să ascult când mă simt atacat.” Apoi sugerați să discutați problema odată ce amândoi ați avut șansa să vă calmați.

Pasul 4: Arătați consecințele și așteptați-vă respect.

Copiii ar trebui să inteleaga ca atunci cand esti politicos este in spre binele tau.

- Advertisement -

Copilul tău ar trebui să știe la ce să se aștepte de fiecare dată când vor vorbi ironic, așa că fii mereu specific și arată că nu ești de-acord cu lipsa de respect. De asemenea, puteți arăta consecințele comportamentului rău adăugând sarcini suplimentare sau tăind timpul la TV sau la calculator.

Pasul 5: Lasă-ți copilul să-și exprime părerea.

Amintiți-vă, dacă copiii își exprimă părerea despre ceva, este bine. Dar ar trebui să o facă într-un mod prietenos. Și, de asemenea, ar trebui să știe că au un spațiu sigur pentru a face acest lucru.

Ascultați și acordați atenție ce fel de problemă au. Este crucial să arăți empatie și înțelegere, astfel încât copilul tău să nu te considere dușman.

Pasul 6: Încercați să înțelegeți când copilul dvs. vorbește de obicei ironic.

Dacă ați observat vreun tipar în momentul în care copilul dvs. vorbește ironic, acest lucru poate fi un lucru bun. Dacă nu, gândiți-vă profund când se întâmplă de obicei aceste lucruri.  Poate că copilul tău se întoarce în fiecare zi de la școală cu o dispoziție proastă. Aceasta poate fi cheia pentru rezolvarea unei mari probleme și evitarea consecințelor mai grave în viitor.

Pasul 7: Lăudați un comportament bun.

Tuturor le place să se simtă apreciați, iar copiii dvs. nu fac excepție. Dacă vezi că copilul tău a început să nu mai vorbească pe un ton irnonic și îți arată recunoștința, le poți oferi o îmbrățișare, un compliment sau chiar un „mulțumesc”.

Dar, în același timp, fiți siguri că copiii înțeleg că a fi prietenos nu înseamnă că pot obține orice își doresc.