Aşteptăm cu nerăbdare vara pentru a merge la plajă şi pentru a obţine un bronz frumos. Pe lângă beneficiile pe care ni le oferă expunerea la soare, aceasta poate avea şi efecte extrem de nocive asupra pielii.

Astfel, trebuie să respectăm câteva reguli de bază pentru a obţine un bronz frumos şi fără a ne pune sănătatea în pericol. Pe lângă un orar „sănătos” pentru plajă, trebuie neapărat să folosim o cremă cu protecţie solară. Aceasta ne protejază de arsuri, dar şi de alte afecţiuni foarte grave ale pielii, chiar şi cancerul.Mulţi dintre noi folosim o astfel de cr3mă, însă şi mai mulţi o folosim într-un mod greşit. Iată cele mai frecvente greşeli pe care le facem atunci când o folosim.

1. Nu citim eticheta.

Este esenţial să cunoaştem câteva aspecte extrem de importante: dacă este rezistentă la apă şi cât rezistă, ce factor de protecţie are şi dacă are ingrediente care ne pot dăuna.

2.Folosim cremă cu protecţie doar la plajă.

Cr3ma nu trebuie aplicată doar atunci când stăm la plajă, chiar şi în zilele înnorate aproximativ 80% din razele soarele ajung la piele. Soarele nu este neapărat puternic doar la plajă.

3. Nu aplicăm o cantitate suficientă.

Dermatologii recomandă aplicarea unei cantităţi generoase, în funcţie şi de zona în care aplicăm. De fiecare dată când ieşim din casă trebuie să ne asigurăm că am aplicat crema pe zonele neacoperite de îmbrăcăminte.

4. Nu reaplicăm cr3ma după câteva ore.

O singură aplicare nu este suficientă. Înainte cu 15 minute de expunerea la soare trebuie aplicat primul strat de cr3mă, iar mai apoi acesta trebuie reîmprospătat la fiecare două ore.

5.Nu o aplicăm pe toate zonele.

Trebuie să ne asigurăm de fiecare dată că nu am ratat nicio zonă, o atenţie sporită trebuie să o acordăm liniei sprâncenelor, ochilor şi a părului, dar şi buzelor.

6. Crezi că SPF mare înseamnă că rezistă mai mult.

Dermatologii recomandă să folosim o cremă cu minim SPF de 30, care blochează 97% din razele UVB. Un SPF mare nu înseamnă că nu trebuie să reaplicăm un strat după 2 ore.

7.Crezi că SPF-ul din produsele de make-up este suficient.

Produsele de make-up care conţin SPF sunt recomandate, însă acesta nu este suficient. Machiajul îl aplicăm o singură dată pe zi, iar pentru a ne proteja corect pielea trebuie să aplicăm crema cu protecţie solară la un interval de două ore.

Nu trebuie să ignorăm aceste aspecte şi trebuie să înţelegem că o cremă cu factor de protecţie solară aplicată corect înseamnă o piele cu adevărat sănătoasă.