7 descoperiri accidentale care au făcut câțiva oameni milionari

Știm că norocul este un lucru total imprevizibil, iar atunci când va decide să vă zâmbească, totul se va schimba în viața voastră, chiar dacă nu va asteptati la asta. Și acesta a fost cazul acestor 7 persoane pe care le vom vedea în continuare.

- Advertisement -

7. Peretele cu monezi

Un grup de copii din Pennsylvania au descoperit mai multe monede vechi situate lângă un zid dintr-o casă abandonată în urmă cu mai bine de 20 de ani în regiune. Copiii au decis să le spună părinților lor, care au mers la locul respectiv și au rupt zidul. Astfel, sute de monede au căzut pe podea.

Conform calculelor făcute în momentul descoperirii, monedele ar însuma un total de 8500 USD, emise între anii 1793-1857. Transformând valoarea în dolarul modern, suma ajunge la 200 de mii de dolari.

6. Aur

- Advertisement -

În Ballarat, Australia, un fermier local se plimba cu un detector de metale într-o zonă deșertica de lângă casa sa, când mașina lui a lovit brusc ceva. În timp ce a săpat în zonă, a sfârșit găsind o grămadă de aur, evaluată la aproximativ 315.000 de dolari.

5. Un opal regal

Un băiat australian extrem de norocos a găsit cel mai rar opal din lume. Bărbatul, care lucra în minerit, a găsit un opal mare strălucitor în fundul unei găleți cu pietre comune. El a decis să-l păstreze ca decor în casa sa și a arătat piatra doar unui expert după 14 ani, când a aflat ce a găsit cu adevărat.

Piatra a fost numită „Royal One”. Și, potrivit experților, costul inițial al licitației a fost de 3 milioane de dolari.

4. Plicuri cu bani

În 2009, un bărbat lucra la construcția casei unui prieten din Cleveland, când a sfârșit să descopere o cutie cu medicamente din spatele uneia dintre plăcile scoase din baie. În interiorul acesteia au fost găsite mai multe plicuri pline cu numerar, cu o valoare totală estimată de 182.000 USD. Cei doi prieteni s-au ciocnit de împărțirea banilor și au sfârșit să meargă în instanță.

- Advertisement -

Întrucât plicurile au fost adresate inițial unei agenții de știri, instanța a stabilit că suma trebuie împărțită în mod egal între cei doi prieteni și agenție, acoperind toate părțile implicate.

3. Ciocanul pierdut

În 1992, un fermier britanic pe nume Peter Whatling și-a pierdut ciocanul. Pentru a-și căuta unealta, a cerut ajutorul prietenului său Eric Lawes, care avea un detector de metale lucrat manual.

În primele minute, Lawes a găsit o monedă mare de argint. A început să sape unde a găsit moneda și a găsit o cutie de lemn cu un colier de aur, bijuterii și alte sute de monede.

Valoarea inițială a cutiei a fost estimată la 15 milioane de dolari. Toate artefactele au fost donate Muzeului Britanic. Eric a primit un premiu de 2,3 milioane de dolari, pe care l-a împărțit cu prietenul său. Cu toate acestea, Peter Whatling nu și-a găsit niciodată ciocanul.

2. Declarația de independență

Un bărbat din Pennsylvania a cumpărat un tablou de 4 dolari la un târg. El a vrut să-l folosească pentru a-și decora locuința, dar când l-a pus pe perete, a găsit un document atașat în spatele tabloului. Părea să fie una dintre cele 25 de copii oficiale ale Declarației de Independență realizată în 1776. Acest document a fost ulterior confirmat că are autenticitate și a fost vândut la o licitație pentru 2,4 milioane de dolari.

1. Aur britanic

Un arheolog amator pe nume Terry Herbert sigur i-a cerut prietenului său (un fermier din Staffordshire, Anglia) să-l lase să-și caute câmpurile cu un detector de metale. Spera să găsească niște monede. În prima zi a percheziției, însă, au găsit 4.000 de artefacte care cântăreau 4,5 kg în total.