6 tipuri de familii care strica atat viata părinților cat și a copiilor

- Advertisement -

În orice relație, trebuie să vedem dacă oamenii din jurul nostru sunt buni sau toxici. Când există probleme reale în cadrul familiei, pot fi greu de văzut. Salvador Minuchin , terapeut de familie, sugerează că o familie sănătoasă este una care poate face față tuturor problemelor. Și acest lucru depinde dacă limitele adecvate au fost stabilite în cadrul familiei. Când decalajul dintre părinți și copii devine prea mic sau prea mare, tipul familiei devine periculos pentru toți cei implicați.

Părinții sunt responsabili, dar nu lucrează în echipă

În cazuri extreme, un părinte este foarte strict, în timp ce celălalt părinte este prea îngăduitor. Copiii ar putea găsi lacune în sistemul parental, solicitând permisiunea de a face ceva părintelui mai îndulcit.

- Advertisement -

Un părinte este absent, iar celălalt părinte se bazează pe copil

Practic, acest lucru se întâmplă atunci când părinții au o comunicare foarte mică între ei și trăiesc destul de multe vieți separate, de exemplu, un părinte preia controlul asupra copiilor, în timp ce celălalt este ocupat cu munca. Unul dintre părinți s-ar baza apoi pe copil , împărtășindu-și frustrările și secretele cu copilul. Acestea pot fi chiar ceva împotriva celuilalt părinte.

. Un părinte este responsabil, celălalt este o victimă

Acest lucru se întâmplă atunci când un părinte devine un dictator în control, în timp ce celălalt părinte se alătură copiilor ca victimă. Copiii vor vedea părintele neputincios ca pe un seaman. Părintele responsabil este probabil să fie abuziv și bătăuș, dar celălalt părinte ar putea influența copiii să atace părintele care controlează. Unul dintre părinți s-ar simți frustrat și singur, celălalt se va simți rănit și abuzat în timp ce copiii vor fi prinși la mijloc.

- Advertisement -

Copilul este sub control, în timp ce părinții sunt victime

Ierarhia familiei este încurcată atunci când li se dă copiilor puterea de a manipula părinții. Uneori, acest lucru apare atunci când părinții suferă de o boală sau o dependență, astfel încât aceștia nu sunt capabili să preia controlul. Copilul însărcinat ar acționa și s-ar simți îndreptățit să facă orice își doreste.

Părinți vs copii

Luptele dintre părinți și copii nu sunt neobișnuite, dar nu este sănătos dacă se ceartă mereu. Motivele s-ar putea datora unui decalaj generator . Părinții se așteaptă ca copiii lor să acționeze la fel sau mai bine decât au făcut-o ei cand erau mici. Și copiii se așteaptă ca părinții să fie mai înțelegători . În cele din urmă, tensiunea și comunicarea greșită ii vor îndepărta.

membru al familiei izolate

- Advertisement -

La prima vedere, această familie ar putea părea unită, dar de fapt există un membru care este adesea lăsat în afara. S-ar putea doar ca membrul izolat să se simtă ca oile negre din familie, deoarece acestea sunt diferite fata de restul membrilor familiei. Dar ar putea fi și cazul în care familia se concentrează pe altcineva și uită să acorde membrului singur atenția de care au nevoie.