6 Obiceiuri psihologice care te fac o persoană săracă și singură

- Advertisement -

Este foarte important să avem relații bune cu oamenii, deoarece conexiunile sociale sunt o mare parte din viața noastră. Totuși, timpul petrecut în construirea unei relații nu aduce întotdeauna rezultate pozitive. Dacă observi că petreci mai mult timp ocupându-te de afacerile altcuiva decât ale tale, atunci este un moment bun să te oprești și să te gândești.

In acest articol am analizat aceasta problema si va oferim cateva sfaturi de care trebuie sa tineti cont pe viitor pentru a avea o viata cat mai linistita.

Nu poți spune nu.

- Advertisement -

Ce se întâmplă: Există mai multe sarcini ale altcuiva pe lista de activități decât a ta. Ajutarea, consultarea, cumpărarea, îngrijirea, împrumutul – fiecare lucru mic îți pierde timpul prețios. Dacă te întrebi ce au făcut acești oameni vreodată pentru tine, probabil vei îmbătrâni gândindu-te la un răspuns.

Ce trebuie să faceți: faceți din propriile sarcini prioritatea dvs. numărul unu. Dacă cineva încearcă să demonstreze că ești o persoană egoistă și nerecunoscătoare, este mai probabil o manipulare a emoțiilor tale. Înainte de a întinde orbește o mână de ajutor cuiva, întrebați-vă dacă această persoană, de fapt, profită din timpul tau.

Căutați aprobare.

- Advertisement -

Ce se întâmplă: nu vă simțiți încrezători și încercați în mod constant să obțineți aprobare din partea persoanelor a căror părere este importantă pentru dvs. Faci ceva pentru a fi lăudat sau complimentat de șeful tău, colegi, prieteni și rude. Dacă primiți aprobare, credeți că ați făcut ceva „bun.” Dacă nu ați primit feedbackul dorit, vă simțiți ca și cum ați face ceva lipsit de importanță sau „rău”.

Ce trebuie să faceți: trebuie să decideți că sunteți bun și că nu trebuie să o demonstrați. În loc să cauți aprobarea, străduiește-te să-ți atingi obiectivele. Dezvoltați-vă și progresați în profesia dvs., aveți grijă de sănătatea voastră, iubiți și fiți iubiți. Încrederea va deveni tovarășul tău fidel, iar nevoia ta de aprobare va dispărea.

. Îți impartasesti parerile.

- Advertisement -

Ce se întâmplă: nu vă certați, nu vă plângeți, nu luptați și nu vă apărați pentru drepturile dvs. Este mai ușor să acceptați, să aveți răbdare și liniște și să fiți un tip bun pentru a nu provoca un conflict. Cu toate acestea, este o iluzie: dacă nu îți spui părerea, nimeni nu va ști niciodată că ai una.

Ce să faci: E mai bine să ai o părere. Nu trebuie să cauți sprijin din partea celor care sună mai tare și mai încrezători decât tine. Când îți exprimi opinia în mod deschis, îți arăți individualitatea. Respectul meritat este mai important decât un zâmbet unic.

Te învinovățești pentru emoțiile celorlalți

Ce se întâmplă: Adesea vă cereți scuze dacă nu puteți îndeplini cererea cuiva sau nu ați ghicit gândurile, așteptările sau sentimentele cuiva. Furia, jignirea, tristețea, nemulțumirea – orice emoții negative ale altor oameni te înspăimântă și te fac să te simți vinovat.

Ce trebuie să faceți: lăsați bolovanul pe care încercați să îl purtați – responsabilitatea pentru sentimentele, problemele și așteptările altcuiva. Când te simți sugrumat de vinovăție, gândește-te la asta: ce a făcut acea persoană pentru a-și rezolva problema? De ce au timp să tânguiască și să sufere dacă problema nu este încă rezolvată?

Nu stabiliți granițe.

Ce se întâmplă: ești mereu gata să faci totul pentru toată lumea. Dacă cineva are o problemă urgentă, veți renunța la toate sarcinile, veți conduce la jumătatea orașului și vă veți rezolva problemele gratuit. Puteți schimba întotdeauna afacerea, dar nu puteți refuza să ajutați pe altcineva.

Ce să faci: Gândește-te care este norma ta și spune-i celor din jurul tău. Pleci pentru un weekend? Spune-le că poți lucra la proiect până vineri. Nu ar trebui să gasiti scuze. Trebuie să fii propria ta prioritate o dată pentru totdeauna.

Va ocupati de lucruri care nu vă plac.

Ce se întâmplă : ești blocat în cererile altcuiva – părinții, rudele, prietenii, cunoscuții. Rar refuzi o solicitare, astfel încât timpul tău este separat în multe bucăți minuscule și niciuna dintre ele nu este a ta.

Ce trebuie să faceți: separați-vă spațiul personal în timp pentru odihnă, muncă, gospodărie, mers pe jos, fericire sau călătorie. Alege o zi când faci doar ceea ce vrei. Stabilește-ți prioritățile și gândește-te bine de fiecare dată înainte de a-ți asuma munca altcuiva.