5 semne ca plămânii tăi striga dupa ajutor

- Advertisement -

Astăzi, aerul curat devine o resursă rară, ceea ce înseamnă că mai mult decât oricând trebuie să fim atenți la plămânii noștri și la semnele pe care ni le transmit atunci când ceva nu este în regulă. Se pare că unele dintre aceste semne sunt destul de ușor de neglijat, dar dacă acordați atenție, acestea v-ar putea salva viața.

In acest articol va prezentam mai multe semne pe care nu trebuie sa le neglijati.

Dureri de spate și umeri

- Advertisement -

Deși este listat ca un simptom rar , durerile de spate, de umăr sau chiar de piept pot indica începutul cancerului pulmonar care, dacă este detectat în stadiile incipiente, este foarte probabil tratabil. Dacă această durere este mai puternică și durează mai mult decât durerile de spate obișnuite este indicat sa mergeti la medic.

Tuse

O tuse poate indica un lucru simplu, precum o răceală comună, dar poate fi și un simptom al bolilor cronice, de unde și importanța de a ști să distingi diferite tipuri de tuse. Tusea acută și sub-acută ar putea fi semne ale cancerului pulmonar, mai ales dacă este combinată cu alte simptome precum tusea cu sange.

- Advertisement -

Scurtarea respiratiei

Scurtarea respirației este cel mai adesea cauzată de condiții cardiace sau pulmonare, cum ar fi astmul sau alergiile. Dacă vă confruntați cu acest lucru, este o idee bună să vă schimbați mediul și să încercați să ieșiți din oraș o perioadă sau să încercați o rutină de antrenament mai eficientă. Asigurați-vă că luați legătura cu medicul dumneavoastră.

Ochi galbeni

- Advertisement -

Aceasta poate fi o afecțiune ușor de respins, dar este una foarte importantă, deoarece este un indicator clar al problemelor hepatice care pot fi cauzate de cancerul pulmonar. Icterul este o afecțiune care îți ingroasa pielea. De asemenea, afectează partea albă a ochiului, transformându-l în galben pal și în boli acute, galben închis.

Lipsa de energie

Toată lumea se simte obosită din când în când, acest lucru este normal. Privarea de somn sau stresul pot fi cauzele oboselii tale, dar dacă te simți anormal de obosit foarte des, tusea nu dispare și ai pierderea poftei de mâncare, s-ar putea să ai o afecțiune medicală.

Bonus: sfaturi de urmat pentru o sănătate optimă a plămânilor

Cercetările și științele populare s-au angajat să creeze conștientizarea publicului larg despre importanța sănătății pulmonare. Odată cu această mișcare, multe site-uri au creat un mit despre curățarea plămânilor. Nu există nicio soluție rapidă pentru „curățarea” plămânilor dvs., de aceea este important să corectați obiceiurile proaste când apar.

Renunțarea la fumat și adaptarea dietei sunt cele mai evidente obiceiuri pe care le poți controla pentru a te asigura că ai plămâni sănătoși. Dacă ai cu o afecțiune cronică, încearcă să adaugi alimente bogate în antioxidanți în dieta ta.

Nu așteptați până când sunteți forțați să faceți exerciții fizice! Luați inițiativă și restabiliți plămânii, făcându-i mai activi. Dacă aveți o boală cronică, nu trebuie să vă descurajați.

Chiar dacă astmul nu are încă o cauză clară, știm că acarienii de praf și alți germeni care trăiesc în praf pot agrava aceste condiții atunci când ajung în fluxul sanguin. Așadar, este important să aspirați des și să investiți într-un aspirator de bună calitate. Încercați să utilizați produse naturale și să evitați parfumurile și aerosolii.