5 probleme pe care grasimea abdominala le poate cauza si despre care medicii incearca sa ne avertizeze

Indiferent de locul în care grăsimea apare pe corpul nostru, ne preocupăm , mai ales când este sub formă de umflături în jurul burtii. Dacă ești o doamnă și dimensiunea taliei tale depășește 35 de centimetri sau dacă ești bărbat și dimensiunea taliei tale depășește 40 de centimetri, este posibil să ai o bucată mare de grăsime pe burtă. Potrivit medicilor, acest lucru ar putea fi periculos pentru sănătatea ta.

In acest articol dorim sa va prezentam 5 probleme pe care grasimea abdominala le poate cauza si despre care medicii incearca sa ne avertizeze.

- Advertisement -

1. Risc mai mare de apariție a diabetului

Când ficatul tău este acoperit de țesut gras ca urmare a excesului de grăsime din burtă, nu reușește să proceseze suficient de bine glicemia. Acesta, la rândul său, prinde zahărul în fluxul sanguin, în loc de zahărul procesat de ficat. Aceasta poate duce la un nivel mai ridicat de zahăr din sânge, care poate provoca diabet.

2. Risc mai mare de sindrom metabolic

Dezvoltarea sindromului metabolic este un risc cu care te confrunți atunci când ai o linie mare de talie. Când aveți grăsime in jurul abdomenului puteți deveni predispus la dezvoltarea bolilor de inimă, diabetului și accidentelor vasculare cerebrale.

- Advertisement -

3. Riscul mai mare de a avea cancer

Un nou studiu arată că un tip de proteine ​​eliberate din grăsimea din burtă poat transforma celulele non-canceroase în celule canceroase, ceea ce duce la creșterea tumorii.

4. Risc mai mare de boli cardiovasculare

S-a dovedit că celulele grase viscerale din abdomen pot produce proteine care sunt capabile să restricționeze vasele de sânge, ceea ce poate duce la tensiune arterială ridicată. De asemenea, aceste proteine ​​pot provoca colmatarea arterelor, făcând una vulnerabilă la accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord.

5. Risc mai mare de demență

- Advertisement -

Potrivit unui studiu , femeile cu o cantitate mare de grăsime abdominală sunt de 3 ori mai predispuse să dezvolte demență. Aceasta este cauzată mai ales de grăsimea viscerală.