16 moduri de reutilizare a umerașelor de haine nefolosite

- Advertisement -

Ai o grămadă de umerase suplimentare în dulapul tău? Dacă aveți un dulap destul de mare și recent achiziționat există o șansă aveți cel puțin câteva. Din fericire, dacă vă veți plictisi vreodată și veți avea o grămadă de umerase agățate în jur, vă recomandăm să le refolosiți pentru unele proiecte creative. Chiar dacă nu se potrivesc toate, avem de-a face cu umerașe din lemn, din plastic și din sârmă.

Puteți descoperi cele mai bune 16 modalități de reutilizare a unora dintre vechile tale umerașe.

1. Înveliți-le cu material pentru a împiedica alunarea hainelor

Mulți dintre noi au cel puțin niște umerase de sârmă situate în jurul nostru și știm cu toții că acestea sunt cea mai mică formă de umerase. Nu arata foarte bine pe cont propriu si nu sunt deosebit de puternice. Cu toate acestea, chiar și acestea pot fi făcute mai bune cu un pic de creativitate. Tot ce trebuie să faceți este să obțineți niște fire de material și să le înfășurați strâns în jurul acestor umerase pentru a le face un pic mai frumos să priviți – plus firele adaugă o anumită aderență, astfel încât hainele dvs. să nu lipească sau să nu alunece.

- Advertisement -
2. Rafturi suspendate

Dacă doriți să vă reprofilați complet umerașele, aceasta este o modalitate interesantă de a realiza acest lucru. Luați cuierul și îndoiți-l într-o formă de jumătate de pătrat și prindeți-l de perete. Făcând acest lucru, puteți face un mic raft mic care să poată păstra câteva cărți sau reviste!

3. Suport de vase

Pentru această destinație aveți nevoie de umerașe mai robuste cum sunt cele din lemn. Puteți lua aceste umerase, să le aliniați în sus și în jos și să le legați împreună în mijloc pentru a face un suport destul de robust și util.

- Advertisement -
4. Coroane

Dintre toate tipurile de umerase care s-ar putea să vă aflați în jur, cele mai ieftine umerase de sârmă ar putea fi cele mai bune pentru refolosire. Tot ce ai nevoie sunt câteva umerase și niște clești de sârmă. Cu uneltele tale, poți să îndoi și să împletești  umerașele împreună într-o coroană, pe care poți apoi să decorezi cu flori sau orice altceva îți dorește inima.

5. Suport pentru diverse obiecte

Puteți  lua în considerare utilizarea acestuia pe peretele din apropierea ușii, ca deținător general al lucrurilor. Pur și simplu un umeraș pus cu susul în jos lângă ușă de acasă poate fi folosit ca și cârlig  pentru a pune bijuterii, chei, coliere sau orice altceva ar putea avea în buzunare.

- Advertisement -
6. Organizator de papuci de casă

Dacă locuiți în apropierea plajei, șansele sunt destul de mari încât să aveți cel puțin câteva perechi de papuci de casă ieftini care încarcă inutil dulapul. Dacă doriți o modalitate ieftină și ușoară de a le organiza, încercați să reutilizați umerașele de sârmă. Păstrați partea de cârlig, dar deșurubați butonul sau tăiați-l în jumătate și răsuciți părțile laterale în cârlige. Odată ce ați terminat, puteți pune un papuc pe fiecare parte a cuierului.

7. Suport pentru dezvoltarea plantelor

Știți ce este un topiar? Dacă nu, este un tufiș decorativ sau copac pe care îl puteți folosi pentru a vă decora casa. Așa cum se dovedește, puteți începe baza unuia dacă utilizați un alt suport de haine nefolosit. Așezați-l într-o formă rotundă sau circulară (sau orice formă doriți), apoi montați-o într-o oală de pământ. Cu puțin ajutor, plantele voastre vor crește în jurul sârmei!

8. Candelabru

Probabil vă întrebați cum se poate face așa ceva? Pentru a începe, știți că vorbim despre folosirea umerilor de lemn pe acest. Există câteva moduri de a face acest lucru. Mai întâi, puteți să vă așezați toate umerasele de lemn pe un suport și să le montați în jurul a două inele de oțel. Puteți să o faceți și cu umerașele din plastic dur dacă le orientați în sens opus!

9. Afișarea lucrărilor

Ca un proiect mult mai simplu, puteți, de asemenea, să fixați umerașele din lemn în jurul casei dvs. prin cuie și să le folosiți pentru a așeza poze sau picturi.

10. Cuier pentru ochelari

Aceasta este o răsucire similară a trucului de mai sus, cu excepția faptului că este cu capul în jos. În acest caz, luați un umeraș de lemn și utilizați partea de cârlig pentru a vă atârna pe un cui sau un cuier. În acest fel, puteți utiliza bara transversală de sub ea pentru a închide mai multe perechi de ochelari sau ochelari de soare. Dacă păstrați acest lucru pe ușa din față, nu trebuie să vă fie frică că o să pierdeți din nou o pereche de ochelari.

11. Organizatori de panglici

Dacă sunteți o persoană deosebit de drăgălașă, probabil aveți un sertar plin cu panglică și fir pe care nu-l puteți spune separat dintr-o privire. Nu ar fi minunat dacă ai putea să aduci toate lucrurile undeva unde ai putea ajunge cu ușurință? Dacă ați spus da, puteți realiza cu ușurință acest lucru cu un simplu suport de sârmă – alimentați bara transversală prin centrul panglicilor și a firelor și veți obține un rezultat excelent.

12. Organizator de eșarfe

Deși acest lucru ia un pic de muncă și materiale suplimentare, principiul rămâne același. Începeți cu un cârlig de sârmă și este posibil să fie necesar să adăugați niște inele de plastic sau brățări pentru a crea inele suplimentare. Înfășurați-le și lipiți-le împreună pentru a crea o grămadă de găuri pentru a le arăta eșarfe și a le atârna pe ușa dulapului.

13. Cadou de nuntă

În sezonul de nunta s-ar putea sa te intrebi despre darurile creative pe care le poti da miresei sau mirelui. Deși acest lucru pare puțin neobișnuit, este o atingere drăguță care implică un cuier de lemn. Tot ce trebuie să faceți este să așezați un cuier de lemn și să întoarceți firul de fund într-o semnătură cu numele oricui îl dați! Acest lucru poate necesita ajutor suplimentar – dar se pare că este destul de spectaculos rezultatul!

14. Arbore decorativ

Dacă vreți să realizați ceva neobișnuit puteți utiliza umerase multiple pentru a crea un mobilier sau un fel de pom de Crăciun, de exemplu, și să le atârnați de tavan.

15. Suport pentru haine

Acest lucru este puțin cam ciudat – la urma urmei, deja folosiți un cuier pentru a atârna hainele. Cu toate acestea, puteți să-l faceți puțin mai original, folosind două umerașe de lemn, inversându-le și montați-le pe un fel de cutie. Puneți caseta pe perete și știți că aveți spațiu pentru a atârna trei până la patru articole de îmbrăcăminte pe fiecare.

16. Oglindă decorativă

Din toate, acesta ar putea fi cel mai interesantă creație. Dacă aveți o mulțime de umerase de sârmă situate în jurul unei oglinzi,  în stil raze de soare. În esență, îndoiți umerașele și apoi montați-le pe fiecare dintre acestea în spatele unei oglinzi circulare în mijloc. Rezultatele sunt neașteptat de frumoase.

sursa: https://homehacks.co/16-ways-reuse-clothes-hangers/