16 fapte surprinzătoare despre Danemarca, pe care foarte puțini oameni le cunosc

- Advertisement -

În ciuda climatului aspru din țările nordice, oamenii de aici au reușit să obțină o calitate a vieții foarte bună. Danemarca este una dintre acele țări care ar putea fi numită o țară a viitorului, dar cu anumite nuanțe, la fel ca în orice altă țară. Mulți oameni sunt curioși și merg în Danemarca ca turiști, fac fotografii și apoi le arată prietenilor și cunoștințelor lor, iar toată lumea este uimită.

Mai jos v-am pregătit 16 imagini interesante care ne vor arăta cum este viața în Danemarca.

  1. Într-un spital de copii, cei mici primesc seturi Lego ca stimulente.

2. Magazinele vând cartofi decojiți în borcane.

- Advertisement -

3. O altă caracteristică gastronomică celebră în toate țările scandinave este lemnul dulce.

4. Mulți oameni de aici fac sandvișuri pentru micul dejun cu batoane subțiri de ciocolată puse pe pâine și unt.

- Advertisement -

5. Acestea sunt defibrilatoare. Sunt instalate în toate locurile publice în cadrul unui program guvernamental. Statisticile arată că aproximativ 4.000 de vieți sunt salvate în fiecare an cu ajutorul lor.

6. Copenhaga este un oraș portuar. Ar trebui să fiți pregătiți pentru o mulțime de pescăruși obraznici care vă așteaptă aici.

- Advertisement -

7. Donald Duck se întâmplă să fie foarte popular în această țară. El este adesea prezentat la televizor, iar benzile desenate sunt vândute în supermarketuri.

8. Clădirea Agenției Europene de Mediu din Copenhaga vorbește de la sine, nici măcar nu este nevoie să pui un afiș.

9. Danemarca este o țară de perfecționiști. Turiștii vor avea numeroase ocazii de a vedea acest lucru cu ochii lor.

10. Am observat recent că suedezilor le place să facă semne de circulație amuzante. Se pare că toți scandinavii sunt predispuși la asta. Semafoare vikinge în Aarhus.

11. Balustrade speciale pentru bicicliști în fața semafoarelor din intersecții.

12. Până și poștașii au fost puși să folosescă aceste biciclete electrice.

13. Deținerea unei mașini în Copenhaga este costisitoare, în special pentru studenți. În această parcare din fața colegiului, 500 de biciclete ocupă mai puțin spațiu decât 20 de mașini.

14. O lamă uriașă de la un vechi parc eolian transformată în parcare pentru biciclete.

15. Bicicletele sunt mijlocul de transport numărul unu aici. Întreaga infrastructură a orașului este orientată către bicicliști. Chiar și coșurile de gunoi sunt proiectate astfel încât să nu fie nevoie să vă dați jos de pe bicicletă pentru a arunca ceva.

16. Metroul din Copenhaga nu are mecanici de tren, iar în primul vagon există autocolante care sunt folosite de copii pentru a se juca.