15 plante magice care par desprinse din lumea lui Harry Potter

- Advertisement -

Natura este o cutie nesfârșită de surprize. Unele dintre creațiile sale sunt atât de uluitoare, încât nu ne putem abține să nu credem că provin dintr-o lume a magiei. Unele dintre cele mai uimitoare exemple sunt foarte rare și nu le puteți vedea în viața de zi cu zi.

Mai jos v-am pregatit o serie de 15 fotografii in care puteti vedea cele mai uimitoare plante de pe planeta noastra .

  1. Aristolochia gigantea . Aceasta floare uriasa este o plantă ornamentală originară din Brazilia.

2. Sempervivum tectorum sau vulcanul comun este o specie de plantă cu flori din familia Crassulaceae , originară din munții din sudul Europei.

- Advertisement -

3. Hericium americanum , cunoscut în mod obișnuit ca ciuperca ursului , este o ciupercă comestibilă .

4. Faucaria felina , uneori denumită Tiger Jaws , este o specie de plantă suculentă din familia Aizoaceae . Provine din Africa de Sud.

- Advertisement -

5. Petunia face parte din familia Solanaceae si se gaseste in zona sud-americană.

6. Tacca chantrieri este o specie de flori ce face parte din familia Dioscoreaceae . Este denumită în mod obișnuit floarea liliacului negru .

- Advertisement -

7. Gloriosa superba poate părea inofensivă, dar otrava sa este suficient de puternică pentru a fi fatală.

8. Orchis italica , cunoscută în mod obișnuit ca orhideea italiană , este o specie de orhidee originară din Marea Mediterană.

9. Palicourea elata , fostă Psychotria elata este o plantă tropicală care variază de la pădurile tropicale din America Centrală până la America de Sud în țări precum Mexic, Costa Rica, Ecuador , Panama și Columbia.

10. Stapelia este un gen de plante suculente cu tulpină mică, fără spini,  din Africa de Sud.

 

11. Amorphophallus titanum , titan arum , este o plantă cu flori cu cea mai mare inflorescență neramificată din lume.

12. Euphorbia obesa este o specie subtropicală cu flori din genul Euphorbia . Provine din Africa de Sud , în special din provincia Cape . Uneori este denumita si planta de baseball .

13. Strongylodon macrobotrys , cunoscut în mod obișnuit ca viță de vie de jad este o specie de liană perenă leguminoasă ( viță lemnoasă), originară din pădurile tropicale din Filipine .

14. Hydnora africana este o plantă aclorofilă din familia Hydnoraceae , originară din Africa de Sud, care este parazită pe rădăcinile membrilor familiei Euphorbiaceae.

15.