15 obiecte personale despre care nu știați că au termen de expirare

- Advertisement -

Verificarea datei de expirare pe o cutie de lapte este ceva ce ne amintim întotdeauna. Știm, de asemenea, că anumite produse de frumusețe sau de baie ar trebui aruncate după o anumită dată. Dar, după cum se dovedește, există multe alte obiecte în casa noastră, pe care le păstrăm mult mai mult decât ar trebui.

Aceste 15 obiecte de uz casnic s-ar putea să nu aibe imprimate pe ele – dar cu siguranță au o dată de expirare. Aruncati o privire în jurul dumneavoastră și vedeți dacă a venit timpul să înlocuiți câteva dintre aceste obiecte personale din casa dumneavoastră.
Unele dintre acestea ar putea fi o surpriză chiar și pentru cei mai avizați!

1. Pernele – 2 până la 3 ani. După un timp, pernele devin terenul de reproducere perfect pentru acarienii de praf și bacterii. La asta se adaugă și faptul că pernele îsi pot pierde forma și pot cauza dureri de gat.

- Advertisement -

2. Bureți de duș – 6 luni. Datorită mediului umed, bureții de duș sunt un paradis pentru ciuperci și mucegai. În fiecare lună, fierbeți-le în apă fierbinte pentru a ucide bacteriile și înlocuiți-le la fiecare șase luni.

3. Periuța de dinți -3 luni. După câteva luni, perii de periuță de dinți se uzează și va trebui să fie înlocuite. De asemenea, ar trebui să vă înlocuiți și periuța de dinți după ce ați avut o răceală sau o gripă pentru a scăpa de bacterii.

- Advertisement -

4. Pantofii de alergat – 1 an. După ce ați mers sau ați alergat la 250-300 de mile, tălpile adidașilor dvs. vor începe să-și piardă calitățile precum cea de amortizare și ar pune o presiune suplimentară pe articulații.

5. Făina –  6-12 luni. Crezi că făina nu are o dată de expirare? Ei bine, nu! Făina de calitate superioară poate fi păstrată timp de până la un an, în timp ce făina de calitate inferioară trebuie păstrată timp de șase luni.

- Advertisement -

6. Priza – 4-5 ani. Ar putea părea ciudat, dar prizele au date de expirare. Se recomandă ca acestea să fie înlocuite la fiecare 4-5 ani pentru a preveni orice risc de incendiu electric. Dacă observați că prizele dvs. sunt fierbinți la atingere sau decolorate, înseamnă că acestea trebuie înlocuite.

7. Prosoapele – 1-3 ani. Prosoapele umede și umede reprezintă mediul perfect pentru creșterea bacteriilor. Chiar si cu spalare regulata, de-a lungul timpului, pur si simplu nu va mai fi eficient. Asigurați-vă că înlocuiți prosoapele la fiecare doi ani.

8. Peroxidul de hidrogen – 2 luni. Când se deschide o sticlă de peroxid de hidrogen, trebuie utilizată imediat. După doar câteva luni, soluția se transformă în apă obișnuită. Dacă flaconul nu este deschis, acesta trebuie depozitat timp de un an.

9. Perie de păr- 1 an. Păstrați curățarea părului curățându-l o dată pe săptămână, dar acestea ar trebui înlocuite o dată pe an. Dacă peria dvs. de păr este făcută din păr natural de mistreț, acestea ar trebui înlocuite mai des, în jur de 7 până la 10 luni.

10. Biberonul – 2-5 săptămâni. Biberoanele de latex trebuie înlocuite foarte des, chiar dacă nu arată că utilizate. Latexul face crăpături mici care reproduc germeni și bacterii.

Pink Pacifier Sucking Scream Rest Baby

11. Condimente – 1-3 ani. În timp, condimentele își pierd gustul și mirosul. În cazul în care condimentele dvs. sunt sol, este mai bine să le arunce afară și să le înlocuiască la fiecare șase luni sau cam asa ceva.

12. Dezifectanți – 3 luni. În doar câteva luni, dezinfectanții încep să își piardă eficacitatea.

13. Papuci – 6 luni. Papucii trebuie spălați în mod regulat, o dată pe săptămână dacă este purtat frecvent. Purtați la nesfârșit sau nedezinfectați, papucii pot provoca infecții fungice.

14. Sutien – 1-2 ani. După câțiva ani de folosire, sutienele își pot pierde forma și elasticitatea, iar odată ce se întâmplă aruncați-le și cumpărați altele noi.

15. Extinctoarele – 15 ani. Pentru siguranța dumneavoastră e bine să vă verificați periodic stingătorul dvs. de incendiu, dacă observați eventuale fisuri în furtun sau orice alte stricăciuni, o reperați imediat. În caz contrar, înlocuiți-l la fiecare 15 ani.

sursa:Home Hacks