15 moduri de a răcori casa fără a folosi aparatul de aer condiționat la putere maxima.Sunt idei foarte folositoare!

- Advertisement -

Vara este bine pe drum, iar cu ea vine temperaturile în creștere. Folosind aparatul de aer conditionat la putere maxima poate folosi o mulțime de energie electrică, care vă poate costa destul de mult. Dar există modalități de a reduce costurile în lunile de vară, păstrând în același timp casa ta rece.

Aici sunt 15 moduri de a vă răcori casa:

1) Cumpărați draperii blackout

Acestea vă izolează casa de la temperaturi dure. Deci, blochează soarele și țin la distanță frigul în timpul iernii. Perdelele din culoarea neutră, cu un suport din plastic alb, spun că reduc căldura cu 33% în timpul verii.

- Advertisement -

2) Schimbați-vă cearceafurile

Cei mai mulți dintre noi au textile grele, cum ar fi flanel sau lână pe paturile noastre în timpul iernii. Acestea ar trebui să fie schimbate pentru țesături mai ușoare cum ar fi bumbacul vara, care respira mai ușor și să rămână reci. S-ar putea să doriți să investiți, de asemenea, în perna de hrișcă, care permite aerului să treaca prin fibre.

3) Folosiți un truc pentru ventilator

Umpleți un castron cu gheață sau cu un pachet de gheață și puneți-l în fața unui ventilator.

- Advertisement -

4) Setați ventilatoarele în sens contrar acelor de ceasornic

Dacă folosiți ventilatoarele pe tot parcursul anului, acestea ar trebui ajustate sezonier. Setați ventilatorul să meargă în sens invers acelor de ceasornic, în vară, la o viteză mai mare. Acest lucru creează un efect de briză la rece.

5) Schimbați becurile

Becurile cu incandescență dau căldură. Deci, veți dori să scăpați de ele și să comutați la lămpi fluorescente compacte sau CFL-uri în timp ce ard. Becurile cu incandescență spun că au deșeu 90% din energia lor în căldura pe care o produc.

- Advertisement -

6) Răcește patul

Puteți pune un pachet de gheață sub pernă pentru a păstra răcirea. De asemenea, puteți încerca să îngheți o sticlă de apă și să o plasați la poalele patului pentru a păstra totul răcoros. Un alt truc este să vă aruncați colile în congelator înainte de culcare pentru un somn ultra-rece.

7) Stați jos la pământ

Știm cu toții că crește căldura. Dacă căutați o odihnă bună într-o noapte fără aer condiționat, încercați să dormiți la parter sau pe canapeaua de la subsol sau să puneți salteaua pe podeaua unde aerul este mai rece.

8) Asigurați-vă că geamurile funcționează pentru dvs.

Deschideți partea superioară a ferestrei de pe partea de vânt a casei. Deschideți partea inferioară a ferestrei pe partea dinspre vânt. Aceasta va crea un curent de presiune de răcire.

9) Reglați temperatura corpului

A existat o perioadă în care aerul condiționat nu exista și oamenii au supraviețuit foarte bine. Beți niște băuturi răcoroase sau alimente sau utilizați o cârpă rece pe zone precum gâtul și încheieturile pentru a vă răci din interior. De asemenea, încercați să purtați culori reci și țesături mai ușoare. Sau încercați să vă scufundați picioarele în apă rece.

10) Trageți draperiile în timpul zilei

Aproximativ 30% din căldură provine de la ferestrele dvs. Închiderea blind-urilor în timpul verii pentru a vă menține căldura vă poate reduce facturile de energie cu 7%. De asemenea, poate scădea temperatura în interior cu aproximativ 20 de grade.

11) Închideți ușile

Veți dori să vă închideți ușile, precum și ferestrele dvs. în timpul zilei. Acest lucru va menține aerul rece în camera în care stați. Lăsând ușile deschise doar lasă mai mult spațiu care trebuie să fie rece, care durează mai mult și necesită mai multă energie. Le puteți deschide înapoi noaptea când este mai rece.

12) Deschideți geamurile pe timpul nopții

Deschide ferestrele pe timp de noapte și lasă aerul mai rece. De asemenea, veți dori să aruncați pe ventilator. Puteți plasa în mod strategic fanii care plasează fanii pentru a crea un efect de briză încrucișată și efect tunel vânt.

13) Scoateți aerul cald afară din casă

Puteți încerca să împingeți și aerul fierbinte din casa dvs. Plasați un ventilator cutie în afară într-o singură fereastră pentru a scoate aerul fierbinte afară. Acest lucru vă va ajuta să răciți camera în jos.

14) Utilizați un cearceaf umed

Cearceafurile umede pot ajuta și ele. Așezați o foaie umedă rece în fața unei ferestre deschise pe timp de noapte sau pe o fereastră în partea din stânga a casei. Acest lucru va crea o briză rece în camera dvs.

15) Porniți aerisirile ventilatoarelor

Aveți posibilitatea să vă lăsați în baie și bucătărie aerisirile pornite. Vor suge aerul fierbinte afară din cameră. Aceasta este o necesitate atunci când sunteți de gatit, duș, sau de a face ceva care emite căldură.

sursa: Home Hacks