15 modalități surprinzătoare de a folosi sarea de bucătărie în jurul casei

- Advertisement -

Știm deja că sarea este versatilă atunci când vine vorba de gătit, dar există atât de multe alte moduri de a utiliza acest ingredient comun despre care probabil nu știați. De la scăderea mirosurilor la alinarea mușcăturilor de țânțari.Sarea are atât de multe beneficii!

sursă imagine: Flickr

Iată 15 modalități surprinzătoare și inteligente de a folosi sare de bucătărie în jurul casei.

Cea mai bună parte? Sarea este atât de ieftină!

- Advertisement -

1.Faceţi o tigaie „antiaderenţă”

 

sursă imagine: Simple Homemaking

Tigăile din oțel inoxidabil sunt grozave, dar mâncarea poate adesea sa se lipească. Asigurați-vă că vasele din oțel inoxidabil sunt mai întâi încălzite la temperatură medie. Apoi, așezați o lingură de ulei de nucă de cocos în tigaie, rotiți-o pentru a acoperi suprafața și a arunca excesul.

- Advertisement -

Presărați o cantitate generoasă de sare pe fund, frecați cu un prosop de hârtie într-o mișcare circulară. Ștergeți sarea și acum o tavă din oțel inoxidabil, perfectă pentru clătite.

2.Verificați dacă ouăle sunt proaspete

sursă imagine: Southern Living

Aveți o cutie de ouă care se apropie de data de expirare? Adăugați două lingurițe de sare la o cană de apă și lăsați-o să se dizolve. Ouăle proaspete se vor scufunda, iar cele stricate vor pluti.

- Advertisement -

3.Scăpați de mirosul din papuci

sursă imagine: Livestrong

Îndepărtați mirosurile din adidași presărând niște sare înăuntru și lăsați-o să stea peste noapte. Dați-o la o parte în dimineața următoare. Sarea absoarbe cea mai mare parte a mirosului urât.

4.Extindeți durata brânzei

sursă imagine: Pic Server

Pentru a vă menține brânza proaspătă mai mult timp, împachetați-o într-un prosop de hârtie înmuiat cu apă sărată.

5.Scăpați de mirosul de ceapă sau usturoi

sursă imagine: Flickr

Tăierea cepei sau a usturoiului poate lăsa pe mâini și degete mirosuri persistente. Din fericire, există o cale ușoară de a scăpa de ele. Pur și simplu umeziți mâinile cu apă, frecați cu o cantitate generoasă de sare, apoi clătiți.

6.Reparați găurile din perete

sursă imagine: Peek Brothers Painting

Se amestecă o cantitate egală de sare, amidon de porumb și apă într-o pastă groasă. Răspândiți peste gaura din perete și lăsați să se usuce după care vopsiți.

7.Stingeți focul

sursă imagine: Just Cool Idea

Un incendiu poate scăpa rapid de sub control. Păstrați sarea de masă la îndemână pentru a turna peste uleiul în flăcări, aceasta se va stinge imediat.

8.Tratați mușcăturile de țânțari

sursă imagine: Wikimedia

Potrivit lui Mosquito Magnet, „sarea oferă proprietăți antiseptice și antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea mușcăturilor de țânțari. Combinați sarea cu o cantitate mică de apă pentru a crea o pastă care poate fi aplicată în zona afectată.”

9.Spălați-vă pe dinți

sursă imagine: Flickr

Dacă aveți nevoie să faceți o pastă de dinți de casă, sarea și bicarbonatul de sodiu sunt o alternativă excelentă. Se amestecă o linguriță de sare cu o linguriță de bicarbonat de sodiu, se înmoaie o periuță de dinți și se toarnă. Această soluție vă ajută la îndepărtarea tartrului și a petelor într-un timp scurt.

10.Faceți cuprul să strălucească

sursă imagine: Mom4Real

Cuprul poate deveni acoperit de pate după un timp, dar din fericire, este ușor să îl faceți sa strălucească în câteva secunde. Doar tăiați o jumătate de lămâie, înmuiați-o în sare și curățați piesa de cupru până când este drăguță și strălucitoare. Tot ce trebuie să faceți este să clătiți cu apă și să o lăsați la uscat.

11.Exfoliați-vă pielea

sursă imagine: How Stuff Works

Sarea și uleiul de măsline fac un exfoliant minunat pentru piele. Așezați amestecul acestor două ingrediente pe fața, coate, călcâiele sau orice altă zonă cu piele încăpățânată și uscată. Uleiul de măsline vă va hidrata pielea, în timp ce sarea va îndepărta orice piele moartă.

12.Împrospătați florile artificiale sau mătăsurile 

sursă imagine: Flickr

„Puneți sare într-o pungă, urmată de flori. Scuturați totul pentru câteva minute „, sunt instrucțiunile de pe Off The Grid News cu privire la modul în care puteți reîmprospăta rapid mătăsurile sau florile false.

13.Preveniți lumânările din picurat

sursă imagine: Deposit Photos

Dacă doriți să faceți lumânările sa nu aibă picături, înmuiați-le într-o soluție concentrată de apă sărată timp de câteva ore. Lăsați lumânarea să se usuce complet înainte de iluminare.

14.Preveniți creșterea mucegaiului pe perdele de duș

sursă imagine: Trip Advisor

Home Guides are câteva sfaturi pentru a vă ajuta să preveniți curățarea perdelelor de duș.”După ce ați lăsat perdea de duș din plastic să se rotească prin mașina de spălat, o înmuiere de apă sărată îi conferă un strat de putere de luptă împotriva mucegaiului”.

15.Decojiți nucile cu ușurință

Cu ajutorul sării de bucătărie puteți sa desfaceți nucile foarte ușor.

sursa: Home Hacks