15 lucruri familiare care s-au schimbat mult odată cu timpul

- Advertisement -

1. Costum de baie

Primele costume de baie au fost realizate în secolul al XVIII-lea. Nu aveau nimic de-a face cu bikini moderni. O rochie cu volane și o bonetă – ala era costumul de baie ! Aceste părți au dispărut abia la începutul secolului XX. Au fost înlocuite de costume de baie tricotate, iar bikiniul pe care îl știm și îl iubim cu toții a apărut în 1946.

2. Fierul de calcat

- Advertisement -

Primele au apărut în Grecia Antică. De fapt, nu era un fier, ci mai mult o bară fierbinte de fier . Lucrurile pe care le cunoaștem ca fier de calcat au apărut în Europa în secolul al XVIII-lea. Oamenii obișnuiau să pună cărbune în ele și să le încălzească pe sobe. Erau confecționate din fontă și cântăreau peste 11 kilograme.

3. Cinema

- Advertisement -

Datorită ecranului verde și graficii computerului, puteți filma un film în Roma sau pe Marte. O echipă de sute de oameni lucrează la aceste filme. Primele filme au fost foarte primitive. Au fost realizate într-o singură fotografie, fără editare, fără mișcare a camerei și fără iluminare . Cameramanul a jucat și rolul regizorului, editorului și artistului de iluminat.

4. Aparat de ras

Arta rupestră ne spune că primele aparate de ras au apărut în timpurile preistorice. Dinți sau cochilii ascuțite au jucat rolul de lamă, dar mai târziu au fost înlocuiți cu cuțite . Aparatele de ras pe care le știm astăzi exista de foarte puțin timp – au fost inventate în anii ’70.

- Advertisement -

5. Stocare a datelor

Hard-discurile moderne pot stoca terabyte de informații și milioane de fișiere. Primele dispozitive de stocare a datelor au fost casete magnetice și plăci perforate . Dar unul dintre primele moduri de stocare cu adevărat populare a fost, desigur, discheta care putea stoca doar câteva fotografii.

6. Jocuri pe calculator

7. Unități USB

8. Banane

Bananele s-au schimbat foarte mult de-a lungul timpului. Primele banane au fost cultivate în urmă cu aproximativ 7.000 de mii de ani, a fost specia Musa acuminată. Dar mai târziu au fost încrucișate cu Musa balbisiana și, în cele din urmă, au rezultat bananele pe care le știm astăzi. Poate fi trist că este puțin probabil să vedem bananele originale, dar pe de altă parte fructul strălucitor pe care îl știm astăzi este mult mai gustos decât strămoșul său.

9. Carucior pentru copii

10. Camuflaj

Primul camuflaj militar a fost folosit în armată la sfârșitul secolului XIX și a fost folosit în mod activ în timpul Primului Război Mondial. Nu doar că a ascuns oamenii, ci chiar a ascuns nave întregi . Camuflajul modern are o mulțime de culori și modele diferite, în funcție de țările în care este utilizat.

11. Câinele

Ciobanescul German era cu 30 de kilograme mai ușor și era considerat un câine de talie medie. Din păcate, schimbările care se întâmplă cu câinii în timp, prin reproducere, sunt responsabile pentru problemele lor de sănătate . Ciobanescul german, de exemplu, are probleme dureroase la șold.

12. Laptop

13. Ecran tactil

14. Infrumusețarea

Dacă te uiți la procedurile cosmetice din secolul trecut, ai putea crede că sunt un fel de dispozitiv de tortură. Nu, sunt doar congelatoare și măști . Cosmetologia modernă a făcut un pas imens înainte și mașinile uriașe , înfricoșătoare au ramas în trecut. Unele proceduri pot fi chiar efectuate acasă.

15. Pui de gaina

Puii au devenit mai mari în ultimele decenii, în special pieptul și picioarele. Se crede că acest lucru se datorează hormonilor și steroizilor pe care puii îi mănâncă în alimente . Cu toate acestea, fermierii susțin că acest lucru este cauzat de faptul că puii sunt crescuți în condiții mai moderne și de aceea sănătatea lor s-a îmbunătățit.