14 secrete din avion pe care cei mai mulți pasageri nu le stiu

Zborurile și aeroporturile nu sunt întotdeauna asociate cu confortul și plăcerea, decât dacă sunteți proprietarul unui avion privat. Există multe sfaturi și trucuri care vă pot face zborul în orice punct al lumii confortabil și ușor accesibil. De exemplu, o combinație simplă de taste de pe tastatură vă poate ajuta să cumpărați bilete mai ieftine și un autocolant special vă va permite să vă luați bagajul mai repede și să evitați o linie la aeroport.

- Advertisement -

Cum să manevrați bagajele

Mulți călători consideră că un autocolant „Fragil” îi poate ajuta să-și protejeze bagajele de daune în timpul zborului. De asemenea, acest autocolant vă poate ajuta să vă faceți bagajul puțin mai repede. Lucrul este că gențile cu aceste autocolante sunt de obicei așezate deasupra altor genti, ceea ce înseamnă că vor fi printre primele care vor ajunge la tine.
Iată un alt sfat din partea oamenilor care călătoresc mult: Aproape toți pasagerii au genți întunecate. Așadar, pentru a nu fi necesar să petreci mult timp căutându-ți bagajul, cumpără-ți o geantă de culoare strălucitoare pe care să o poți recunoaste cu ușurință.

Cum să îți împachetezi corect lucrurile

Umpleți tot spațiul din geantă, astfel încât lucrurile să nu se poată deplasa liber în interior. Obiectele grele trebuie așezate în apropierea părților laterale ale sacului, iar cele mai fragile ar trebui să fie în centru.
Obiectele din sticlă trebuie înfășurate în carton în loc de pânză. De exemplu, puteți utiliza o cutie de pantofi veche. Spre deosebire de prosoape moi, cutia groasă poate proteja mai bine obiectul fragil dacă geanta este aruncată sau plasată sub ceva greu.

- Advertisement -

Cum puteți economisi bani atunci când cumpărați bilete

Combinația dintre Ctrl + Shift + N vă poate ajuta să găsiți bilete mai ieftine, deoarece permite computerului dvs. să intre în modul incognito . Astfel, site-urile companiei aeriene nu vor putea înregistra istoricul căutării dvs. și nu vor încerca să vă ofere bilete la un preț mai scump, pentru a vă face să vă simțiți ca prețul zborului să crească cu minutul.
Un alt truc interesant de utilizat pe site-urile companiilor aeriene este să cumpărați bilete în limba țării de destinație. S-ar putea să fie ceva mai dificil, dar din anumite motive prețurile cresc puțin dacă utilizați versiunea site-ului în limba dvs. maternă.
Și o regulă extrem de importantă pe care pasagerii care călătoresc adesea urmează întotdeauna este aceea că cumpără bilete marți după ora 15:00. De asemenea, este mai bine să le rezervați cu 6 săptămâni înainte de zborul dvs. Cele mai aglomerate perioade sunt vineri seara și luni dimineața, așa că cele mai scumpe bilete sunt vândute în acest moment.
Uneori, cumpărarea de bilete cu o conexiune într-un oraș la care trebuie să vă opriți poate fi mult mai ieftină decât un zbor direct obișnuit. De exemplu, vă întoarceți din SUA în Europa prin Helsinki, iar destinația finală pentru biletele dvs. este Stockholm. Dar un zbor direct din SUA către Finlanda poate fi mai scump decât un bilet cu un zbor suplimentar către Stockholm

Cum să alegi locul potrivit în avion

Scaunele de pe culoar irită multă lume, deoarece cotiera nu poate fi ridicată și ridicarea în picioare poate fi incomodă în special cu scaunul în jos. Unele avioane vă permit să ridicați cotiera dacă apăsați un buton secret . Însoțitorii de zbor știu despre asta, dar nu este probabil să vă spună pentru că a fost făcut în staționare pentru a-i ajuta să evite să vă lovească cu coșul de mâncare.
Călătorii cu experiență recomandă rezervarea locurilor 11 și 12, deoarece superstițiile împiedică mulți oameni să își rezerveze numărul locului 13. Există șanse mari să nu fie nimeni pe scaunul de lângă tine sau în acel rând.
Dacă călătoriți cu o altă persoană, este mai bine să rezervați un scaun de fereastră și un culoar. Există șanse ca scaunul din mijloc să rămână liber, deoarece este de obicei cel mai incomod. Și dacă avionul este complet plin, puteți schimba ușor locurile cu vecinul și puteți sta cu prietenul sau partenerul. Desigur, dacă regulile companiei aeriene permit acest lucru.

Dacă intenționați să dormiti în avion, atunci alegeți scaunul ferestrei, astfel încât să vă puteți sprijini de perete. Dar înainte de a face asta, amintiți-vă de ce parte dormiți de obicei în pat. Dacă dormiți pe partea stângă, alegeți partea dreaptă a avionului și invers. Îți va fi mult mai ușor să adormi în acest fel.
Puteți alege un loc confortabil în avion folosind diferite servicii în care trebuie să introduceți numărul de zbor și aeroportul de plecare. Planul vă va arăta care scaune au mai mult spațiu pentru picioare, ce vă vor hrăni și alte informații utile.
Este mai bine să intri în avion chiar la capătul îmbarcării. În acest fel, veți putea alege orice loc gratuit care ar putea fi puțin mai bun decât cel din biletul dvs.

- Advertisement -

Cum să obțineți apă îmbuteliată la bord

Dacă nu doriți să cumpărați apă obișnuită la aeroport pentru mulți bani, există o modalitate neobișnuită de a obține apă fără a încălca regulile de siguranță. Puteți îngheța o sticlă de apă acasă și dacă gheața nu se topește, puteți trece apa în interior prin vamă. Site-ul oficial al Departamentului Securității Interne din SUA oferă o recomandare oficială în acest sens. Dar este mai bine să luați cu voi o sticlă obișnuită de plastic și să o umpleți cu apă dintr-o fântână de băut după ce treceți prin controlul vamal.

Cum să evitați liniile la aeroport

Mulți călători care zboară adesea au observat că dacă sunteți în linie pentru controlul vamal sau pașaport, este mai bine să alegeți linia din stânga. Majoritatea oamenilor sunt dreptaci și adesea se îndreaptă subconștient la dreapta ori de câte ori pot, așa că există șanse mari ca linia stângă să fie mai scurtă și să se miște mult mai repede decât toate celelalte.
Pentru a nu petrece prea mult timp parcurgând obiceiurile, puneți-ți toate articolele mici în geacă, în loc de buzunarele pantalonilor. Puteți îndepărta rapid jacheta și o puteți trece prin cec. Iar riscul de a pierde ceva din greșeală va fi semnificativ redus, deoarece majoritatea lucrurilor pe care oamenii le pierd, se pierd în vamă.
Pentru a accelera experiența dvs. la punctul de control vamal, puneți laptopul și lichidele în pungile de transport. Ofițerii vamali cer întotdeauna pasagerilor să scoată aceste lucruri din pungi pentru a le putea verifica. Ceasurile, bijuteriile și centurile sunt de asemenea mai bine plasate în saci sau jachete, în timp ce sunteți la coadă.

Cum să găsești un încărcător la aeroport

Mulți călători își împărtășesc poveștile despre cât de ușor a fost pentru ei să găsească un încărcător pe aeroporturi. Și nici nu și-au pierdut încărcătoarele! Conform regulilor aeroportului , dacă ați pierdut ceva și nu v-ați întors pentru 90 de zile, acest lucru poate fi dat cuiva care are nevoie.
Dacă nu ați putut găsi o priză la aeroport, puteți încerca să vă încărcați telefonul de la un televizor imens care poate fi găsit în aproape orice aeroport. Pe partea cealaltă a unui televizor, puteți găsi o conexiune USB și conectați-vă telefonul. Încărcarea va funcționa numai dacă televizorul este pornit. Puteți utiliza același control de viață la hoteluri dacă ați pierdut o parte din încărcător, dar mai aveți un cablu.

Ce poți face dacă ești blocat la aeroport noaptea

Dacă nu doriți ca zborul dvs. să fie noaptea, este mai bine să alegeți cel mai devreme zbor de la aeroport. Puteți obține aceste informații de la aeroport sau compania aeriană. Atunci când alegeți un zbor cu conexiune, trebuie să vă amintiți că ar trebui să existe suficient timp pentru ca serviciile aeroportului să vă transporte bagajele de la un avion la altul. Încercați să alegeți zboruri cu cel puțin o oră de timp între conexiunile dvs. – în acest fel șansele de a vă pierde bagajul sunt mai mici.
Dar dacă tot îți era dor de zbor sau trebuie să petreci noaptea la aeroport din alt motiv, există servicii speciale care te pot ajuta să găsești cel mai bun loc pentru somn în aproape toate marile aeroporturi din lume. Puteți obține informații despre locația serviciilor medicale, prizelor de curent electric, camerelor de duș și camerelor pentru copii.

Cum să vă conectați gratuit la internet

În multe aeroporturi, o conexiune Wi-Fi este oferită gratuit, dar în locuri foarte „lacome” care încearcă să te încarce, poți încerca să te apropii de zona de business și să accesezi rețeaua lor. Aici , călătorii împărtășesc parole de rețea de la aeroporturile din întreaga lume, astfel încât să puteți încerca să găsiți cea potrivită.

Cum să obțineți avantajele clasei de afaceri

Dacă doriți să obțineți un serviciu în clasa de afaceri atunci când aveți un bilet de clasă economică, trebuie să fiți politicos și drăguț cu însoțitorii de zbor, folosiți numele lor atunci când le vorbiți și zâmbiți-le. Însoțitorii de zbor spun că sunt fericiți să mute oamenii în clasa de afaceri gratuit dacă le place un anumit pasager și dacă au un loc liber.

De ce nu ar trebui să-ți atingi fața

Avioanele sunt de obicei foarte murdare, în funcție de însoțitorii de zbor înșiși. Este ușor să prindeți un virus sau ceva de genul, așa că vă recomandăm să nu mâncați nimic care a căzut pe masa tăvii și să nu vă atingeți fața.

Cum să depășești jetlagul

Însoțitorii de zbor cu experiență recomandă alegerea unui zbor, astfel încât acesta să ajungă seara la destinație, în jurul orei 16:00 În acest fel, veți avea suficient timp pentru a ajunge la hotel, a face un duș, a lua cină și a vă culca.
Dacă aveți de gând să zburați în est, cu 3 zile înainte de zbor, încercați să vă culcați și să vă treziți mai devreme decât de obicei. Când urcați în avion, setați ceasul la ora de destinație pentru a face creierul să înceapă să se obișnuiască cu noul timp în timp ce zburați.

Cum se pot face tururi gratuite

Aflați în avans dacă aeroportul pe care urmează să îl aveți o conexiune lungă la oferte de tururi gratuite. De exemplu, dacă ați venit la Istanbul cu Turkish Airlines, puteți merge într- un tur gratuit cu autobuzul în jurul orașului. Există o condiție de care ar trebui să țineți cont: timpul înainte de următorul dvs. zbor ar trebui să fie de cel puțin 6 ore, dar nu mai mult de 24 de ore.

De ce este „cassole” cuvântul magic?

Mai vrei ceva de mâncare în avion? Cere o altă cassolă . Acesta este numele pentru cutia de mâncare fierbinte (de obicei din folie de staniol). Când un pasager solicită o casolă, însoțitorii de zbor își dau seama că această persoană călătorește mult și știu că există mereu cassole suplimentare la bord. Deci, cel mai probabil, îți vor aduce.