13 utilizări mai puțin cunoscute ale foliei de uscare

- Advertisement -

Folia de uscare este frecvent utilizată pentru lucruri cum ar fi uscarea hainelor, dar poate fi folosită în mult mai multe moduri. Tot ce este nevoie este creativitatea. De exemplu, știați că pot respinge insectele? Dacă sunteți curioși, citiți câteva utilizări a foilor de uscare la un alt nivel.

# Curăța jaluzelele

Nimănui nu-i place să curățe jaluezelele metalice. Dar dacă aveți o foaie de uscător în mână, sarcina dvs. va fi mult mai ușoară. Tot ce trebuie să faceți este să-l rulați încet peste jaluzele și să lăsați restul în seama puterii absorbante a acestora.

# Curățarea oțelului inoxidabil

Dacă aveți amprente și smoală pe obiectele din oțel inoxidabil, cum ar fi mânerele frigiderului, ștergeți-le cu o folie de uscare peste ele și acestea vor arăta cu totul nou. Acesta va funcționa mai bine decât orice ați încercat înainte.

- Advertisement -

# Îndepărtarea petelor deodorante

Cine nu a experimenta cel puțin o dată pete pe cămașă sau bluză din cauza deodorantelor ? Această tragedie nefericită și foarte frecventă poate fi reparată cu ușurință doar prin frecarea zonei afectate cu o foaie uscată (funcționează chiar mai bine dacă este una utilizată).

# Ștergeți insectele moarte de pe geam

Din anumite motive, se vor găsi insecte moarte întotdeauna zdrobite pe parbrize mașinii noastre după o călătorie îndelungată. Lucrul bun este că puteți să scăpați de ele pur și simplu ștergându-le folosind o foaie de uscător. E aproape ca o magie.

# Prevenirea înodării firului

Cât de iritantă este atunci când coaseți și apoi dintr-o dată apare un nod pe care nu-l puteți scoate din fir? Ei bine, chiar dacă nu există o cale ușoară de ieșire din această situație, nu este totul pierdut. De fapt, puteți preveni acest lucru, trecând o foaie de uscător peste fir înainte.

# Îndepărtează mizeria

Foile de uscare pot fi foarte utile atunci când curățați orice mizerie din bucătărie. Sunt deosebit de utile pentru absorbția făinii, a zahărului și a altor granule care pot ajunge pe jos.

- Advertisement -

#Produs de curățare

Te-ai gândit vreodată să folosești foliile de uscare pentru a curăța robinetele pentru baie și uși de duș? Ei bine, ar trebui. Filigranele și spuma de săpun pot fi ușor îndepărtate cu ajutorul unor folii de uscător deja folosite.

# Curățarea colacului de toaletă

Pe lângă dușuri și robinete, toaletele pot beneficia și ele de foliile de uscare pentru curățare. Puteți să le folosiți pentru a curăța în interiorul vasului sau pentru a curăța zonele dificile.

# Țineți hainele proaspete

Cine nu iubește haine proaspete, nu? Pentru a le menține în această stare proaspătă, puneți o folie de uscare între haine și veți obține rezultate foarte bune. Hainele voastre vor mirosi ca și cum tocmai au ieșit din uscător, chiar dacă au stat timp de câteva luni într-un sertar.

# Curățarea vaselor

Săpunul și apa nu sunt întotdeauna suficiente pentru curățarea vaselor, mai ales dacă aveți grăsime multă. În aceste cazuri, umpleți oalele și tigățele cu apă și puneți o foaie de uscător în ele. Lăsați-l peste noapte. A doua zi, unsoarea va fi ușor îndepărtată.

- Advertisement -

# Odorizant de aer

Știați că puteți împrospăta o cameră utilizând doar o singură foaie de uscător? Pur și simplu puneți-l pe aparatul de aer condiționat (sau ventilatorul) și lăsați-l să elimine mirosurile nedorite din camera dumneavoastră.

# Împrospătarea cărților vechi

Iubiți lectura, dar nu puteți tolera acel miros al cărții vechi? Nici o problema. Pentru a împrospăta mirosul cărților vechi, tot ce trebuie să faceți este să așezați o foaie de uscare uzată cu cartea într-o pungă de plastic cu fermoar și lăsați-o să stea câteva zile. Va mirosi a proaspăt dinou.

# Alungă insectele

Insectele enervante, cum ar fi țânțarii,  pur și simplu nu suportă foliile de uscare. Profitând de asta, puteți păstra o coală sau două în coșul de picnic sau chiar într-un buzunar pentru a preveni mușcăturile de insecte. Și da, chiar funcționează.

sursa:https://homehacks.co/13-secret-uses-dryer-sheets-no-one-told-you-about/