13 actori care au improvizat la filmari și au făcut filmele noastre preferate și mai bune

- Advertisement -

Lumea cinematografiei este la fel de imprevizibilă ca viața în sine. Uneori, lucrurile pe care le vedem pe ecran nu erau planificate în avans și nici nu erau în scenariu. Actorii cu adevărat talentați încearcă să investească o parte din ei în procesul de filmare, fie ca dramatizeaza mai mult o scena sau vin cu unele replici amuzante ei reusesc in acest fel sa faca filmul si mai bun.

In acest articol va prezentam mai multi actori care au improvizat in anumite filme si au reusit sa castige simpatia publicului prin replicile sau gesturile lor.

1. 300 , 2007

- Advertisement -

Celebrul țipăt al regelui Leonidas „Acesta este Sparta!”, care a devenit unul dintre cele mai populare meme-uri de pe internet este improvizația actorului Gerard Butler. Nu demult, a dezvăluit el asta la GQ într-un interviu. Ideea regizorului a fost aceea că personajul lui Gerard Butler trebuia să șoptească în liniște această frază și apoi să-l lovească pe mesagerul persan în fântână. Actorul a cerut însă sa fac altfel. Conform spuselor sale, nimeni nu se aștepta să strige asta tare, astfel încât colegii săi au ramas surprinsi. Regizorului i-a plăcut atât de mult scena, încât a decis să o păstreze în film.

Titanic , 1997

Momentul cand Jack tipa „Eu sunt regele lumii!” A fost ideea lui Leonardo DiCaprio care i-a plăcut regizorul. De altfel, în scena în care Jack o atrage pe Rose dezbrăcată, a făcut o greșeală. Conform scenariului, DiCaprio trebuia să spună „Over on the bed”, dar a sfârșit spunând „Over on the bed… ugh… the couch”. Așadar, actorul a făcut o greșeală și s-a corectat rapid dar regizorul James Cameron a decis să nu facă o altă scena din acest episod. El a explicat că în acest fel, telespectatorii vor înțelege ce gândea tânărul.

- Advertisement -

Harry Potter and the Deathly Hows: Partea 2 , 2011

Episodul din Harry Potter și The Deathly Hallows în care Voldemort îl îmbrățișează pe Draco, de parcă ar spune „Bun venit acasă”, a fost ideea lui Ralph Fiennes. În scenariu, personajul trebuia să se apropie doar de el, dar Fiennes credea că este prea plictisitor. În cele din urmă, scena arăta destul de penibil și înfiorătoare și a subliniat faptul că Lordul Întunecat este absolut incapabil să aibă sentimente bune.

Call Me By Your Name, 2017

- Advertisement -

În drama Call Me by Your Name , cea mai memorabilă scenă este ultima filmare în care personajul Timothée Chalamet se uită în cameră timp de 2 secunde ca și cum ar privi chiar în inima ta. Această mișcare puternică a fost făcută chiar de tânărul actor. Nu este surprinzător faptul că Timothée a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor și a devenit cel mai tânăr candidat din această categorie din 1938.

Raiders of the Lost Ark , 1981

În scenariu, Indiana Jones trebuia să-l bata pe cel rău cu o sabie și era planificata o scenă de luptă . Totul a fost pregătit pentru filmările acestei scene epice, dar cu o zi înainte, actorul Harrison Ford a avut o intoxicație alimentara și nu era pregătit pentru o luptă lungă. Deci, în loc de o luptă cu sabia, el și-a scos pistolul și a rezolvat lupta. Această parte a devenit memorabila.

Nașul , 1972

„Lasă arma, ia cannoli”, este un citat din legendarul film The Godfather și este una dintre cele mai populare fraze din film. A doua parte a acestei fraze este improvizația pură a actorului Richard S. Castellano. Trebuia să spună doar „Lasă arma”, dar Castellano a adăugat partea de cannoli pentru că și-a amintit de o scenă diferită unde soția lui îi cere să aducă acasă acest desert italian.

Clubul Luptei , 1999

Prima luptă unde personajul lui Brad Pitt, Tyler, explică ce este chiar clubul de lupte, este o improvizație parțială a lui Edward Norton și a regizorului David Fincher. La început, personajul lui Norton trebuia să-l lovească pe Pitt pe umăr, dar chiar înainte de filmare, regizorul i-a cerut să facă ceva neașteptat. Și Edward n-a avut nici o idee mai bună decât să-l lovească pe Brad pe neașteptate la ureche. Așadar, țipetele lui Pitt și scuzele lui Norton păreau foarte reale.

Căpitan America: Primul Răzbunător , 2011

Scena impresionantă în care căpitanul America își primește corpul perfect are și un element de improvizație. În acest episod, actrița Hayley Atwell nu a urmat scenariul și a atins instinctiv trupul lui Chris Evans. Creatorii au decis să păstreze această scenă pentru a arăta cât de atractiv a fost noul super-erou.

Saving Private Ryan, 1998

În drama lui Steven Spielberg, există un episod unde personajul lui Tom Hanks, căpitanul Miller și Private Ryan (înfățișat de Matt Damon) împărtășesc câteva amintiri despre casă. Deci, Damon a alcătuit el însuși povestea personajului său. Monologul său despre frații și tinerețea sa a fost atât de emoționant, încât a fost cu adevărat greu de crezut că această scenă nu a făcut parte din scenariul original.

Star Wars: The Last Jedi , 2017

Spectatorilor nu le-a plăcut foarte mult Star Wars: The Last Jedi, dar a existat o scenă care a mișcat pe toata lumea. În scenă, Luke Skywalker îi spune surorii sale, Leia, „Nimeni nu a plecat cu adevărat” și o sărută pe frunte. Acest sărut emoționant a fost ideea lui Mark Hammil. Regizorului i-a plăcut atât de mult această idee, încât a decis să o păstreze în film. Acest episod are și mai multă profunzime din cauza faptului că Carry Fisher, care a interpretat-o ​​pe Leia, a decedat cu un an înainte de lansarea filmului.

American Hustle, 2013

În American Hustle, există o scenă foarte emoționantă unde Jennifer Lawrence, care o interpretează pe soția personajului principal, se ceartă cu iubitul său portretizat de Amy Adams. La un moment dat, argumentul este atât de aprins încât Lawrence doar îl sărută pe Adams agresiv și râde. Ulterior, a spus actrița Amy Adamscă ca această scenă nu a fost in scenariu.

Iron Man , 2008

Una dintre cele mai cunoscute fraze, „Eu sunt Iron Man” a fost o improvizație a lui Robert Downey Jr. Această frază accidentală a schimbat cursul întregului univers Marvel și a dat naștere unei serii întregi de filme Iron Man .

Spider-Man: Homecoming , 2017

„Nu este o îmbrățișare, doar apuc ușa pentru tine”, este frazad in scena amuzantă în care Tony Stark „ajunge” pentru Peter Parker. Acesta a fost o îmbunătățire între cei doi actori, Tom Holland și Robert Downey Jr. Și Holland a fost de fapt inițiatorul, el a vrut doar să își îmbrățișeze partenerul în timpul uneia dintre pauze, dar Downey a reacționat atât de repede încât creatorii au decis să păstreze scena.